Saltar al contenido

Hur man laddar ner och spelar Fortnite på PS5

30 de junio de 2021
fortnite e3 2018 4ccbb1345f874a8f94efb679309b5719

Vad du ska veta

 • Tryck på från PS5: s hem Triangel och då X för att komma in Sök. Skriv «Fortnite«och tryck R2 att söka.
 • Välj det första resultatet för Fortnite och tryck på X att ladda ned.
 • När du kör kommer spelet att uppmana dig att länka ett Epic-konto till ditt PlayStation-konto om du inte redan har gjort det.

Fortnite finns på PS5, som PS4, och kommer till och med med en rendering uppgradering för att köra i 4K vid 60 FPS. Så här laddar du ner och spelar spelet på Sonys nästa generations konsol.

Hur får jag Fortnite på PS5

Lyckligtvis är processen ännu enklare än den var på PS4.

 1. Se till att din PS5 är ansluten till internet och att du är inloggad på ditt PlayStation Network-konto.

 2. Tryck på på PS5: s hemmeny Triangel för att snabbt komma åt alternativen längst upp till höger på skärmen. Tryck X för att komma in Sök.

 3. Skriv in «Fortnite«och tryck R2 att söka.

  Söker efter ett spel på PS5.

 4. Använda sig av X för att välja den första Fortnite sökresultat och tryck på X igen för att börja ladda ner spelet.

  PS5-butik Fortnite nedladdning

När nedladdningen är klar kommer installationen att ske automatiskt. När det är färdigt, Fortnite visas bredvid dina andra spel. Under nedladdningen kan du se spelets framsteg genom att trycka på PlayStation knapp och använder X för att välja Nedladdningar / uppladdningar fliken i Kontrollcenter meny längst ner på skärmen.

Spelar Fortnite på PS5

När du väl har laddat ner och installerat väljer du det Fortnite för att börja spela. Du behöver naturligtvis en internetanslutning och vara inloggad i PlayStation Network för att spela, men du behöver inte vara registrerad för PlayStation Plus.

Har du inte spelat Fortnite på PlayStation tidigare?

Om ditt PlayStation Network-konto inte redan har länkats till ett Epic-konto kommer du att bli ombedd att göra detta första gången du laddar upp spelet. Men om du har spelat på Fortnite på PS4 har du redan anslutit dina konton och du loggar in automatiskt på Fortnite på PS5 och var redo att hoppa in i en match.

Ändringar i Fortnite på PS5

Spelar Fortnite på PS5 är som att spela på vilken annan plattform som helst, och du kan hämta och spela på PS5 där du slutade på PS4, fortsätta med samma vänlista och framsteg. Upplevelsen blir dock bättre på PS5. Förutom att köra i 4K vid 60 FPS, Fortnite på PS5 har snabbare laddningstider och stöder Dualsense-styrenhetens nya haptiska feedback och dynamiska utlösarfunktioner. Fortnite’s delat skärmläge har också stött upp till 60 FPS.

Skaffa dig en gratis present

För att fira lanseringen av en ny PlayStation-konsol har Epic tillkännagett en gratis Throwback Ax Pickaxe (den klassiska standardvalet från Fortnite kapitel 1) tillgänglig för nedladdning i artikelbutiken eller i PlayStation Store fram till 15 januari 2021.