Saltar al contenido

Hur man laddar ner videor från vilken webbplats som helst

20 de junio de 2021
001 how to download streaming videos from any website 5073090 a7211b6aeda84905b7805bafe629dd19

Om du vet hur du laddar ner strömmande videor från vilken webbplats som helst kan du spara hela filmer, webbsändningar och till och med direktsändningar på din dator. Den bästa metoden att ladda ner en video från webben beror på videokällan. Instruktionerna i den här artikeln gäller i stort sett webbläsare för skrivbord för Windows och macOS. Instruktionerna illustreras dock med Firefox. Vissa metoder kanske inte fungerar i alla webbläsare.

Hur man laddar ner en video med Ant Video Downloader

Vissa webbläsare erbjuder tillägg som hjälper dig att ladda ner videor från webben. Du kan till exempel använda ett nedladdningsverktyg för Firefox som Ant Video Downloader. För att ladda ner videor från Mozilla Firefox: Inte alla webbläsare har samma tillägg tillgängliga. Om du använder Chrome eller Microsoft Edge kan du behöva lägga till ett annat webbläsartillägg.

 1. Gå till sidan Ant Video Downloader och välj Lägg till i Firefox.

 2. Välj Lägg till i popup-fönstret.

  Lägga till ett tillägg till webbläsaren Firefox.

 3. Ant Video Downloader-ikonen visas i Firefox-verktygsfältet. Välj Okej jag förstår för att avvisa popup-fönstret. Om du vill använda Ant Video Downloader i privatläge Firefox markerar du rutan bredvid Tillåt att detta tillägg körs i privata Windows.

  Slutföra att lägga till ett tillägg i webbläsaren Firefox.

 4. Gå till sidan med videon du vill ladda ner och välj sedan Ant Video Downloader i verktygsfältet i Firefox. Välj Installera för att ladda ner Ant Video Downloader-appen.

  Installera videohämtaren för Firefox första gången du använder tillägget.

 5. Välj Spara fil i det nya fönstret som öppnas och välj sedan var appen ska sparas på din dator.

  Alternativet Ant Download Spara fil.

 6. Öppna installationsfilen du laddade ner och välj sedan Installera och följ instruktionerna.

  Installationsalternativen för Ant Downloader-programvaran.

 7. Uppdatera sidan med videon du vill ladda ner och välj sedan Ant Video Downloader ikonen igen och välj Ladda ner bredvid videotiteln.

  Nedladdningsalternativet när du är på en video med Ant-videohämtaren.

 8. När videon har laddats ned väljer du mapp ikon som verkar gå till mappen som innehåller videofilen.

  Mappen som visar platsen för videon som laddats ner av Ant downloder.

Det finns också onlineverktyg som catch.tube som låter dig ladda ner videor från YouTube, Facebook, Twitter, Instagram och andra sociala medieplattformar.

Hur man laddar ner videor från webben med Inspect Element

Om ovanstående metod inte fungerar för dig kan det finnas en mer teknisk lösning. Du kan hitta en länk till videon du vill ladda ner genom att visa en webbsides källkod. Innan du kan använda den här metoden måste du dock lura din stationära webbläsare att tro att du surfar på en mobil enhet. Till exempel för att ladda ner videor på detta sätt med Firefox: Stegen för att göra detta kommer att skilja sig beroende på vilken webbläsare du använder.

 1. Öppna Firefox och gå in om: config i URL-fältet.

  Ange about: config i webbläsaren Firefox.

 2. Välj Acceptera risken och fortsätt för att komma åt konfigurationsinställningarna för Firefox.

  Acceptera risk och fortsätt alternativet i Firefox-webbläsaren.

 3. Välj Visa allt överst på sidan.

  Alternativet Visa alla på Firefox-konfigurationssidan om.

 4. Typ general.useragent.override välj i sökfältet Strängoch välj sedan plus (+).

  Den allmänna användaragenten åsidosätter i about: config på Firefox.

 5. Skriv in följande i det angivna fältet och välj sedan bocken: Mozilla / 5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 8_3 som Mac OS X) AppleWebKit / 600.1.4 (KHTML, som Gecko) FxiOS / 1.0 Mobile / 12F69 Safari / 600.1.4

  Skriv in följande i det angivna fältet och välj sedan bocken: Mozilla / 5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 8_3 som Mac OS X) AppleWebKit / 600.1.4 (KHTML, som Gecko) FxiOS / 1.0 Mobile / 12F69 Safari / 600.1.4

 6. Öppna en sida med videon du vill ladda ner och låt videon spela upp i några sekunder, högerklicka sedan på videon och välj Inspektera elementet. Om en annons börjar spelas före videon måste du vänta tills den är klar innan du slutför det här steget.

  Inspektera elementet på en video i FireFox.

 7. I fönstret som innehåller webbplatsens källkod väljer du pilen bredvid posten som börjar med div id = «spelare.

  Källkod för en video i Firefox-webbläsaren.

 8. Välj pil bredvid koden som börjar med div id = «film.

  1622321794 784 Hur man laddar ner videor fran vilken webbplats som helst

 9. Välj pil bredvid koden som börjar med div-klass.

  .

  1622321794 157 Hur man laddar ner videor fran vilken webbplats som helst

 10. Välj länken nedan under posten src = för att avslöja hela webbadressen. Om du inte ser en URL kan du inte ladda ner videon med den här metoden.

  Hela webbadressen för videon utvidgas i källkoden.

 11. Högerklicka på den markerade webbadressen och välj Kopiera.

  Kopiera video-URL.

 12. Öppna en ny webbläsarflik och ange webbadressen du kopierade i adressfältet, högerklicka sedan på videon och välj Spara video som.

  Alternativet Spara video som

 13. Välj en plats på din dator för videon och välj Spara.

  Dialogrutan Spara som.

 14. Återgå till sidan ca: config och typ general.useragent.override i sökfältet och välj sedan soptunna för att radera posten och återställa standardinställningarna.

  Tar bort den allmänna åsidosättningen av användaragenten.

Hur man laddar ner videor från streamingtjänster

Streamingtjänster som Netflix, Hulu och Amazon Prime Video använder en teknik som kallas Digital Right Management, eller DRM, för att hindra användare från att ladda ner videor med de metoder som beskrivs ovan. De flesta av dessa tjänster tillåter dock prenumeranter att ladda ner visst innehåll under en begränsad tid. Det finns till exempel en inbyggd funktion som låter dig ladda ner videor från Netflix. Hulu, Prime Video och Disney + erbjuder alla liknande funktioner, men det finns begränsningar. Inte alla program och filmer är tillgängliga för nedladdning, och nedladdningarna är inställda att upphöra efter en viss tid. Eftersom de också är DRM-skyddade kan du inte göra kopior av filerna, men du kan ladda ner dem igen om du inte kan titta på dem innan de går ut.

Försök använda skärmbildverktyg

Om ingen av ovanstående metoder lyckas kan du alltid använda programvara för skärmdump. Skärminspelning kan vara det enda alternativet om du vill spara en video permanent från streamingtjänster som Netflix eller Hulu. De resulterande videorna kommer sannolikt att drabbas av försämrad video- och ljudkvalitet. Ett annat alternativ är att använda ett videoinspelningskort. Videokvaliteten varierar beroende på specifikationerna för inspelningsenheten. För bästa resultat aktiverar du inspelningskortet på din TV och strömmar den video du vill spela in.