Saltar al contenido

Hur man lägger till en användare till Nintendo Switch

2 de julio de 2021
001 how to add a user to nintendo switch 4773698 6cf3b9b4026a402db47327acffcb99dd

Vad du ska veta

 • För att lägga till en ny användare, gå till Systeminställningar > Användare > Lägg till användare > Skapa ny användare > Välj en ikon> ange ett smeknamn.
 • För att lägga till en befintlig användare, gå till Systeminställningar > Användare > Lägg till användare > Importera användardata från en annan konsol > Länka ett Nintendo-konto.

Den här artikeln förklarar hur man lägger till användare i och ställer in föräldrakontroll för Nintendo Switch och Nintendo Switch Lite.

Fördelar med att ha flera användare på omkopplaren

Vissa spel, som Legend of Zelda: Breath of the Wild, tillåta endast en spara fil per användarprofil. Om du inte vill att dina barn ska spela på din spara fil, bör du skapa separata profiler för varje medlem i ditt hem. Med olika profiler kan du också skapa en Nintendo-familjegrupp som krävs för att skapa föräldrakontroll.

Hur många användare kan du ha på en Nintendo Switch?

Varje Nintendo Switch kan ha upp till åtta användarkonton och varje användarkonto kan kopplas till ett enda Nintendo-konto.

Så här lägger du till användare till en Nintendo Switch

Så här skapar du en ny användarprofil på din Switch-konsol:

 1. Välj Systeminställningar från Nintendo Switch Home-menyn.

 2. Välj Användare > Lägg till användare.

  Lägg till användarfält

 3. Välj Skapa ny användare.

  Skapa ny användare-knapp

 4. Välj en ikon för den nya användarprofilen och ange sedan ett smeknamn. Ditt smeknamn kommer att vara synligt för andra spelare online. Det är möjligt att ändra ditt smeknamn senare.

  Välj en ikon för den nya profilen.

Du har då möjlighet att ansluta ett Nintendo-konto till den nya användarprofilen, men du kan också göra det senare. Ett Nintendo-konto krävs för att göra köp från Nintendo Online-butiken. Alla användare har tillgång till alla spel som köpts av andra användare.

Hur man lägger till en befintlig användare till en Nintendo Switch

Innan du överför användardata mellan Switch-konsoler bör du skapa ett nytt Nintendo-konto och länka det till din användarprofil. När ditt konto har konfigurerats:

 1. Välj Systeminställningar från Nintendo Switch-startskärmen.

  Ikon för Nintendo Switch-systeminställningar

 2. Välj Användare > Lägg till användare.

  Lägg till användarfält

 3. Välj Importera användardata från en annan konsol.

  importera användardata från en annan konsol

 4. Välj Nej. Om du har konsolen med användardata till hands väljer du Ja för att genomföra överföringen via NFC (near field communication).

  1625188495 464 Hur man lagger till en anvandare till Nintendo Switch Nej» class=»lazyload» id=»mntl-sc-block-image_1-0-53″ >

 5. Välj Ja.

  Välj Ja

 6. Välj Länka ett Nintendo-konto, ange sedan den e-postadress som är kopplad till ditt konto.

  Länka ett Nintendo-konto

Innan du kan överföra spara data från en switch till en annan måste du skapa ett Nintendo Online-konto och säkerhetskopiera dina sparade filer till molnet.

Hur man byter användare på Switch

Varje gång du startar en applikation blir du ombedd att välja en användare. För att växla mellan användare på Switch, stäng applikationen och öppna den igen.

Hur man lägger till användare i en Nintendo Switch Online-familj

Upp till åtta användare kan läggas till i en Nintendo Switch-familjegrupp. Varje användare i en familjegrupp har åtkomst till Nintendo Online-funktioner, men endast en person kan vara administratör. Administratören är den person som ställer in familjegruppen, och de är den enda användaren som kan lägga till eller ta bort andra användare. Så här skapar du en familjegrupp och lägger till användare i den:

 1. Logga in på ditt Nintendo-konto.

 2. Välj på din profilsida Familjegrupp.

  Familjegrupp

 3. Välj Lägg till medlem.

  Lägg till medlem

 4. Välj Bjud in någon till din familjegrupp. Välj Skapa ett konto för ett barn för att ställa in föräldrakontroll.

  Bjud in någon till familjegruppen

 5. Ange e-postadressen som är kopplad till användarens Nintendo-konto. De kommer att få en länk för att gå med i gruppen.

  Ange e-postadress för att lägga till medlem

Så här ställer du in föräldrakontroll på Nintendo Switch

Du kan skapa föräldrakontroll genom att ladda ner mobilappen Nintendo Switch Online. När du startar appen väljer du Skapa ett konto för ett barn. Föräldrakontroll låter dig ställa in begränsningar för speltid och blockera åtkomst till specifika spel och funktioner. Du måste ange din kreditkortsinformation (för att bevisa att du är vuxen) och skapa ett lösenord. Nintendo tar ut en avgift för att återställa lösenord, så skriv ner ditt lösenord och förvara det säkert.

Skapa konto för ett barn