Saltar al contenido

Hur man lägger till höjdpunkter på Instagram

2 de julio de 2021
jakob owens WUmb eBrpjs unsplash 2b424519a6bf482f8a257f2b4b064367

Instagram-berättelser är korta foto- och videoposter som visas i ett helskärmsbildspel i upp till 24 timmar i berättelserna. Om du vill hålla en berättelse synlig längre än den 24-perioden, lägg till den som Instagram-berättelse Höjdpunkter i din profil tills du bestämmer dig för att ta bort den.

Vad är höjdpunkterna på Instagram?

Höjdpunkter är berättelser som du fäster till toppen av din Instagram-profil under obestämd tid. Varje berättelse du lägger upp visas i dina anhängares flöden i 24 timmar och försvinner sedan automatiskt. Men om du lägger till en historia i dina höjdpunkter ser alla som besöker din profil den som en cirkulär ikon ovanför ditt huvudflöde, även efter att det försvinner från deras huvudberättelser. Höjdpunkter behöver inte bara innehålla en berättelse och kan vara en samling berättelser. Du kan lägga till upp till 100 foto- eller videoberättelser till en enda höjdpunkt. Det finns inte heller någon gräns för antalet höjdpunkter du kan lägga till i din profil. Tills du tar bort en Highlight manuellt från din profil förblir den där på obestämd tid. Precis som vanliga berättelser kan du se vem som tittade på dina höjdpunkter. Alla användare som du har tillåtit att se dina historier kan också se dina höjdpunkter. Så om din Instagram-profil inte är privat kan vem som helst se dina historier och höjdpunkter. För att anpassa dina sekretessinställningar för berättelsen, gå till din profil, tryck på meny ikonen till höger, tryck på inställningar > Integritet > Berättelseoch tryck sedan på Göm historien från för att välja följare du inte vill se dina historier.

Varför använda Instagram-höjdpunkter?

Höjdpunkter är perfekta för innehåll som du vill ha längre än 24 timmar men passar inte begränsningarna för vanliga foto- och videoposter (till exempel behovet av att beskära dem). De är också perfekta för avslappnade innehållssituationer där du inte vill locka gillar och kommentarer. Berättelser som fångar minnesvärda stunder eller betyder något för dig är perfekta höjdpunkter för din profil. Alla som besöker din profil ser dina höjdpunkter och kan trycka på dem för att få en glimt av dina favoritberättelser. Det finns två huvudsakliga sätt att skapa en Highlight:

 • Från din profil genom att öppna ditt berättelsearkiv.
 • Från dina befintliga live-berättelser (inom 24 timmar efter det att den har publicerats).

Du kan se höjdpunkter på profiler via Instagram.com, men du kan inte skicka dem från webben. Följande instruktioner visar hur du lägger upp höjdpunkter med Instagram-appen för iOS och Android. Skärmdumpar tillhandahålls för iOS-versionen, men Android-användare kan följa med en nästan identisk app.

Så här lägger du upp en Instagram-höjdpunkt från din profil

Du kan lägga upp en höjdpunkt från din Instagram-profil. När det väl har publicerats visas höjdpunkten i din profil.

 1. Tryck på på Instagram-appen profil ikonen i den nedre menyn.

 2. Tryck på Historiens höjdpunkter etikett ovanför ditt rutnät med inlägg.

 3. Tryck på plustecken (+) märkt som Ny.

 4. Ett rutnät med dina nyligen arkiverade berättelser visas (tillsammans med datum då de publicerades). Tryck på cirkel längst ner i en eller flera berättelser för att lägga till en bock för de du vill inkludera i en enda höjdpunkt.

  Om du inte ser dina tidigare publicerade berättelser aktiverar du arkivering av berättelser. För att göra detta, tryck på meny i det övre högra hörnet av din profil och tryck sedan lätt på inställningar > Integritet > Berättelse. Se till under Spara Spara i arkivet är påslagen så att den ser blå ut.

 5. Knacka Nästa efter att du har valt berättelserna som du vill lägga till i en enda höjdpunkt. Om du vill anpassa din omslagsbild trycker du lätt på Redigera omslag och namnge din Highlight genom att skriva något i fältet under omslaget. Om du inte byter namn på det visas dess namn som «Höjdpunkter» som standard.

 6. Knacka Lägg till i det övre högra hörnet. Det visas på din profil.

  Nästa och Lägg till-knappar i Instagram-höjdpunkter

Hur du lägger upp en Instagram-höjdpunkt från dina berättelser

Du kan lägga till en berättelse i dina höjdpunkter när du lägger upp en ny berättelse. Detta tar det extra steget från att markera historien efter att den har publicerats.

 1. Klicka på för att komponera en ny historia Din historia tryck på i fliken hem på fliken hem ditt profilfoto på din profil, eller svep åt höger från hemfliken.

 2. Tryck på vit knappen längst ner för att fånga din berättelse eller miniatyr av förhandsgranskning av foto / video i det nedre vänstra hörnet för att ladda upp ett befintligt foto eller en video.

 3. På förhandsgranskningen av din berättelse, tryck på Markera -knappen i det nedre högra hörnet.

 4. Ange ett valfritt namn för din Highlight och tryck sedan på Lägg till.

  Instagram-höjdpunkt från berättelser

 5. Knacka Visa på profil för att se den på din profil eller tryck på Gjort.

Hur man redigerar eller tar bort en Instagram-höjdpunkt

Genom att redigera din berättelse kan du ändra omslagsbilden till en anpassad och lägga till fler berättelser efter behov. Eftersom höjdpunkter förblir på din profil på obestämd tid, ta bort dem när de inte längre är relevanta.

 1. För att redigera en befintlig markering på din profil, tryck på Markera för att visa den och tryck sedan på tre prickar märkt Mer i det nedre högra hörnet.

 2. Knacka Redigera höjdpunkt.

 3. Knacka Redigera omslag för att välja en ny bild från din enhet som omslagsbild, byt namn på Highlight i namn fält och tryck på Arkivera för att lägga till fler historier från ditt arkiv.

  Instagram redigera höjdpunkt

 4. Knacka Gjort för att uppdatera din Highlight.

 5. När du är redo att ta bort Highlight från din profil, tryck på Markera för att visa den och tryck sedan på tre prickar märkt Mer i det nedre högra hörnet.

 6. Knacka Ta bort från Highlight.

  Instagram radera höjdpunkt

 7. Knacka Avlägsna igen för att bekräfta det.