Saltar al contenido

Hur man lägger till musik i Instagram-video

23 de junio de 2021
badmusic 5ae71e92875db9003756c309

Vad du ska veta

 • Tryck Din historia, och ta ett foto eller en video. Knacka Klistermärken > musik.
 • Hitta sedan musiken. Knacka 15 > ställa in längd> Gjort. Dra fältet till början och tryck på Gjort. Ställ in ditt inlägg. Skicka till > Dela med sig > Din historia.
 • Det «gamla sättet»: Spela en låt och minimera den. Tryck på din berättelse och starta en video. Film och ställ in resten normalt. Skicka till > Dela med sig > Din historia.

Den här artikeln förklarar hur du lägger till musik i din Instagram-berättelse. Det enklaste sättet att lägga till musik i din Instagram Story är att använda den speciella Music-klistermärken, som finns i de senaste versionerna av den officiella Instagram-appen på iOS- och Android-enheter.

Lägg till musik i Instagram-berättelser med musikklistermärken

Följ stegen nedan för att lägga till musik i din Instagram-berättelse med hjälp av musikklistermärket:

 1. Öppna Instagram-appen och tryck på Din historia i det övre vänstra hörnet för att skapa en ny berättelse.

 2. Ta ett nytt foto eller välj ett foto eller en video från ditt galleri.

 3. Tryck på Klistermärken ikon från toppmenyn. Det är det som ser ut som ett leende ansikte.

 4. Knacka musik. Instagramberättelser som använder musikklistermärken delas till länkade Facebook-konton men musiken spelas inte på grund av upphovsrättsbegränsningar. Du kan ladda upp din Instagram Story-video som en Facebook Story med musiken intakt genom att spara den på din enhet efter att den är live och ladda upp den till Facebook manuellt från appen.

 5. Bläddra efter det musikspår du vill använda i din Instagram Story. Du kan trycka på ikonerna för att förhandsgranska låtar innan du lägger till dem.

 6. När du har hittat låten du letar efter, tryck på dess albumomslag för att lägga till den i din berättelse.

  Lägga till musikklistermärket.

 7. Knacka 15 och välj längden på spåret för din berättelse. Spårlängden är begränsad på grund av upphovsrättsliga begränsningar. Instagram Stories är vanligtvis mindre än 15 sekunder hur som helst så denna begränsning borde inte vara ett problem för många.

 8. Knacka Gjort.

  Justera musiklängden.

 9. Dra det vita fältet för att välja den del av låten du vill använda.

 10. Knacka Gjort.

 11. Tryck på musik klistermärke för att välja en annan stil.

  Justeringar till musik klistermärke.

 12. Nyp klistermärken med två fingrar för att ändra storlek på den och flytta den.

 13. Lägg till andra klistermärken, gifs och text som vanligt.

 14. Knacka Skicka till för att publicera din nya Story till ditt Instagram-konto.

 15. Välj Dela med sig bredvid Din historia.

  Lägga till ytterligare artiklar i berättelsen.

Så här lägger du till musik i ett Instagram-inlägg på «Old Way»

Den här tredje metoden för att lägga till musik till Instagram Stories är hur alla brukade lägga till låtar i videor innan funktionen Music Sticker startades. Detta kan också användas när du spelar in vanliga videoposter också. Eftersom den här metoden lägger till musik i inofficiell egenskap, söker Instagram automatiskt efter eventuella upphovsrättsintrång. Om Instagram upptäcks tar det helt enkelt bort allt ljud från hela videon. Ditt konto kommer inte att stängas och det har inga rättsliga konsekvenser. Även om det är en gammal metod är den fortfarande effektiv och kan användas för att införliva musikspår som inte är officiellt tillgängliga i Instagram-appen. Detta tar också bort tidsgränsen för varje låt också.

 1. Öppna din favoritmusikapp på din enhet och börja spela en låt. I det här exemplet använder vi Spotify.

 2. Minimera appen med låten som fortfarande spelas i bakgrunden och öppna Instagram.

 3. Knacka din avatar eller det lilla kamera i det övre vänstra hörnet för att börja en ny Instagram Story.

 4. Tryck länge på inspelningsknappen för att spela in en video. Låten du spelar och allt annat ljud spelas in tillsammans med videon.

 5. Fortsätt att redigera din berättelse som vanligt, lägg till filter, text och gifs.

 6. När du är redo trycker du på Skicka till att publicera den.

 7. Välj Dela med sig bredvid Din historia.

  Lägga till musik på gamla sätt i Instagram.

Så här lägger du till musik för Instagram-videor

Medan Instagram låter dig beskära en video och lägga till filter under den under uppladdningsprocessen till ditt huvudflöde, erbjuder det inget sätt att lägga till musik till den. Det betyder att du måste lägga till musik i din video med en annan app, spara den och sedan ladda upp den nyligen redigerade videon till Instagram. Lyckligtvis finns det ett stort antal gratis videoredigeringsappar tillgängliga för iOS, Android och Windows som gör det enkelt att lägga till musik i videoklipp.

Var hittar jag musik för Instagram-videor

Om du lägger till musik i din Instagram Story med Music-klistermärket behöver du inte oroa dig för att hitta låtar eftersom klistermärket i princip ger dig Spotifys hela bibliotek. Om du använder den tredje metoden eller vill lägga till musik i ett Instagram-videopost måste du hitta ett spår att använda själv. Tekniskt kan du använda vilken låt som helst från Spotify, iTunes eller någon annan musiktjänst, men din video kan flaggas för upphovsrättsintrång. Det säkraste alternativet är att använda royaltyfri musik från en av de många webbplatser som finns online. De erbjuder gratis och betalda alternativ för musikanvändning och är vanligtvis öppna för alla. Ett annat alternativ är att komponera din egen musik med en musikskapande eller kompositörsapp.