Saltar al contenido

Hur man läser e-post i trådar med iPhone Mail

21 de julio de 2021
e mail application on iphone 6s screen 529674448 5b9c15f3c9e77c00509877e4

Det kan vara svårt att följa ett e-postkonversation när din inkorg ordnas efter ankomsttid för meddelandet. E-posttrådning är aktiverad som standard på iPhone för att hjälpa dig följa en diskussion. Varje tråd innehåller det ursprungliga e-postmeddelandet, alla svar på det och alla vidarebefordran av det. Och allt är ordnat i kronologisk ordning. Om trådade konversationer är avstängda på din iPhone kan du sätta på dem igen så att du kan se hela tråden. Instruktionerna i den här artikeln gäller iOS 13, 12, 11 och 10.

Så här aktiverar du trådning i iPhone Mail

Så här visar du din iPhone-e-post i trådar med relaterade meddelanden:

  1. Gå till iPhone-startskärmen och tryck på inställningar app.

  2. Bläddra ner och välj Post.

  3. Bläddra till Trådning avsnittet och slå på Ordna efter tråd brytare.

I meddelandelistan Mail-app behandlar du en tråd som med en enskild e-post när du tar bort, flaggar eller arkiverar e-post. Din åtgärd gäller alla meddelanden i konversationen.

Hur man stänger av trådning i iPhone Mail

Om du inte vill använda trådade e-postkonversationer kan du stänga av dem genom att vända processen. Gå tillbaka till avsnittet Trådning i e-postinställningarna och stäng av Ordna efter tråd brytare.

Ytterligare trådinställningar

Ytterligare alternativ i avsnittet Trådning inkluderar:

  • Dölj Läsmeddelanden: Inställningen Dölj läsmeddelanden är aktiverad som standard. När det är aktiverat kollapsas alla lästa meddelanden i en tråd, vilket gör det enkelt att se vilka meddelanden som är nya när en tråd öppnas.
  • Senaste meddelandet överst: Den här inställningen placerar det senaste meddelandet högst upp på tråden istället för det äldsta meddelandet.
  • Kompletta trådar: Visar alla meddelanden i en tråd, inklusive meddelanden som har flyttats till olika brevlådor.

Tips för att delta i trådar

  • Håll dig på ämnet. Förbli ämnet för att undvika en tråd full av orelaterad information. Om du vill starta ett nytt ämne, skicka ett annat e-postmeddelande och låt det förvandlas till en egen tråd.
  • Ta bort onödiga bilder som företagslogotyper.
  • Återställ din punkt eller det ursprungliga syftet med tråden om det ursprungliga e-postmeddelandet är begravt djupt inne i tråden.
  • Meddela alla i tråden när du lägger till någon ny i tråden.