Saltar al contenido

Hur man litar på en app på iPhone

2 de julio de 2021
GettyImages 991282912 5bd8884cc9e77c0051ae8daa

Vad du ska veta

 • För att lita på en app utanför Apple Store: Gå inställningar > Allmän > Enterprise-app, välj appen och tryck sedan på Förtroende och Verifiera app.
 • Om din arbetsgivare hanterar din enhet: Gå till inställningar > Allmän > Profiler, Profiler och enhetshantering, eller Enhetshantering.

Den här artikeln förklarar hur man litar på en app på iPhone. Instruktioner gäller iOS 9 och senare.

Hur man litar på en iPhone-app

Du bör lita på appskaparen och dess nedladdningskälla. Om du är osäker, undvik att lita på appen, eftersom dina personuppgifter och din iPhone kan äventyras.

 1. Ladda ner och installera appen.

 2. När du trycker på appen för att öppna den, meddelas ett meddelande att apputvecklaren inte är betrodd på iPhone. Knacka Avbryt för att stänga meddelandet.

 3. Gå till iPhone-startskärmen och tryck på inställningar.

 4. I iOS inställningar, rulla ner och knacka Allmän.

 5. Bläddra ner och knacka Profiler, Profiler och enhetshantering, eller Enhetshantering, beroende på iOS-versionen. Inställningarna för profiler / enhetshantering visas bara om din arbetsgivare fjärrhanterar din enhet. En vanlig iPhone eller iPad med konsumentkvalitet erbjuder inte den här skärmen.

 6. I Enterprise-app tryck på profilnamnet för utvecklaren av den otillförlitliga appen.

 7. Knacka Förtroende [Developer Name] och bekräfta ditt val.

 8. Knacka Verifiera app.

  Profiles & Devices Management-skärmar på iOS

  Verifieringen sker bara när du har en aktiv internetanslutning. Om du har en företagsutfärdad iPhone och inte kan verifiera en app kan en brandvägg blockera anslutningen. Kontakta din administratör för hjälp.

Varför behöver du lita på och verifiera appar på iOS?

För programvara som inte kommer från Apple App Store måste du manuellt lita på att appen startar den efter installationen är klar. Denna process är ofta nödvändig med företagsappar som skapas av en arbetsgivare för internt bruk.