Saltar al contenido

Hur man löser problem med Discord Connection

20 de junio de 2021
how to fix netflix connection issues fec45b52b7a4454db3c5b3c9041e1ae4

Discord som inte ansluts ordentligt vid start kan vara frustrerande eftersom det kan hindra dig från att inte bara skicka meddelanden utan också få åtkomst till det mesta av innehållet som redan har laddats ner till appen. En looping «Connecting» -animering är ofta huvudtecknet på att Discord inte fungerar, men du kan också stöta på anslutningsproblem när du försöker komma åt tredjepartsanslutningar eller skicka och ta emot meddelanden.

Orsaker till att oenighet inte fungerar ordentligt

Discord fast vid anslutning orsakas vanligtvis av tekniska problem på Discords sida, till exempel stora trafikvolymer eller problem med internetanslutning på din enhet. Skadad appdata kan också vara en orsak till Discord-anslutningsproblem, liksom anpassade internetinställningar. Följande lösningar gäller alla versioner av Discord-appen på datorer, smartphones och surfplattor.

Hur man fixar Discord som inte ansluter fel

Här är alla de bästa sätten att komma runt Discord-anslutningsfelmeddelandet och bortkopplingsproblemen sorterade från enklaste till avancerade.

 1. Kontrollera Discords status. Discord, eller några av dess tjänster, kan vara nere. Du kan när som helst kontrollera Discords aktuella status via DiscordStatus.com. Tyvärr är det enda du kan göra i det här scenariot att vänta.

 2. Kontrollera din internetanslutning. Det är möjligt att din smartphone kan vara utom räckhåll eller att din internettjänst kan vara nere. Det snabbaste sättet att göra detta är att öppna en annan app som behöver en internetanslutning som Facebook eller Twitter och se om de fungerar ordentligt.

 3. Inaktivera flygplansläge. Flygplansläget kan inaktivera alla mobil- och internetanslutningar så att du av misstag har aktiverat flygplansläget eller så kan det fortfarande vara på efter en ny flygning.

 4. Inaktivera tillfälligt Wi-Fi. Din iPhone eller Android-smartphone kan vara ansluten till en död Wi-Fi-signal. Inaktivera Wi-Fi för att använda ditt mobilnätverk och se om det hjälper dig att ansluta till Discord.

 5. Stäng appen ordentligt och öppna den igen. Avsluta Discord-appen, vänta några sekunder och öppna den sedan igen. Detta kan skapa en ny anslutning till Discord som kan fungera.

 6. Uppdatera Discord-appen. Om din app ger dig ett Discord-anslutningsfel kan den behöva uppdateras så att den kan ansluta till Discords servrar.

 7. Uppdatera ditt operativsystem. En systemuppdatering kan ofta fixa eventuella internetanslutningsfel förutom att göra din enhet säkrare och effektivare.

 8. Starta om enheten. Det är en enkel fix, men en som är känd för att bli av med ett brett utbud av tekniska problem, inklusive anslutningsmöjligheter.

 9. Kontrollera tredjepartstjänsten. Om du har problem med att Discord inte ansluter till en annan tjänst som Spotify, Xbox eller Twitch, öppnar du Anslutningar via huvudmenyn och kontrollerar att länken till kontot har gjorts korrekt. Du kan behöva lägga till anslutningen igen. Det är också möjligt att tjänsten kan uppleva ett tillfälligt serveravbrott. Deras officiella Twitter-konto borde berätta om något sådant händer. Om du inte kan ringa till en extern tjänst eller funktion när du är i en Discord-chatt är det helt möjligt att den specifika chatten du använder helt enkelt inte stöder anslutningar till den tjänst du vill ha. En fullständig lista över chatbot-kommandon som stöds ska finnas tillgänglig i din communitys ämne för frågor, om eller välkomst.

 10. Felsök Discord-appen. Om du använder Windows 10, högerklicka på Discord-appens ikon i File Explorer och välj Felsök kompatibilitet. Detta kommer att skanna din enhet och appens filer för eventuella fel och försöka fixa dem. Du kan också köra en mängd andra felsökare för internet och anslutning i Windows 10 via inställningar > Uppdatering och säkerhet > Felsök.

 11. Inaktivera proxyserverinställningar. Att använda en proxyserver kan störa anslutningen till Discord. På Windows, se till att Använd en proxyserver är inaktiverad i inställningar > Nätverk & Internet > Ombud. Stäng av proxy på en iPhone eller iPad inställningar > Wi-Fi > Http proxy > Konfigurera proxy. Gå till på Android inställningar > Wi-Fi > nätverksnamn> Ändra nätverk > Avancerade alternativ. På Mac, Äpple > Systeminställningar > Nätverk > nätverksnamn> Avancerad > Ombud.

 12. Stäng av dina VPN-inställningar. Att använda en VPN-internetanslutning kan också påverka Discord, så försök att stänga av den tillfälligt på din enhet.

 13. Ändra dina DNS-servrar. Ställ den föredragna DNS-servern till 8.8.8.8 och den alternativa DNS-servern till 8.8.4.4 och kontrollera om det här åtgärdar att Discord inte ansluter fel. Om detta inte fungerar, se till att ändra dina DNS-serverinställningar tillbaka till det som de var tidigare.

 14. Avinstallera och installera om Discord. Om Discord fortfarande sitter fast på anslutningsskärmen, försök ta bort appen från din enhet och installera om den. Ingen av dina konversationer går förlorade så länge du använder samma konto för att logga in med när du har installerat om det.

 15. Prova webbversionen av Discord. Om allt annat misslyckas kan du fortfarande få tillgång till Discord via sin webbplats som kan användas i vilken webbläsare som helst. Om webbversionen inte fungerar, är problemet definitivt att göra med Discord själv och du behöver bara vänta på att den kommer tillbaka online.