Saltar al contenido

Hur man löser vanliga Nintendo Switch-problem

27 de junio de 2021
NintendoSwitch PressEvent Photo 04 58dad2c75f9b584683a7f1ea

Släppet av Nintendo Switch 2017 var anmärkningsvärt smidigt jämfört med tidigare katastrofer, men det har inte varit utan några problem. Om du upplever ett av dessa vanliga problem med din Switch kan du vidta åtgärder för att åtgärda det själv.

Left Joy-Con har anslutningsproblem

Ett av de vanligaste problemen med Nintendo Switch är en skakig vänster Joy-Con-kontroller. Joy-Con fungerar ordentligt för det mesta, men intermittent kopplas den bort i några sekunder. Det här är en stor sak. Du vill inte att hälften av din controller ska vara död mitt i en strid.

Det här problemet kan delvis åtgärdas på egen hand. Det händer oftare när siktlinjen mellan Joy-Con och Nintendo Switch hindras, så att flytta bryggans docka till en plats där detta osannolikt kan bota problemet i vissa fall. Detta är dock opraktiskt för vissa människor, och låt oss inse det, om du har dåliga problem med vänster Joy-Con, vill du förmodligen inte ordna om rummet som en tillfällig åtgärd tills du kan skicka in det för reparationer. Nintendo erkände en tillverkningsvariation som roten till problemet och erbjöd ett program för att skicka in din Joy-Con för att snabbt fixas och skickas tillbaka till dig. Kontakta Nintendo support för att dra nytta av detta program.

Nintendo Switch startar inte eller är frusen

Den vanligaste anledningen till att strömbrytaren inte slås på är ett urladdat batteri som kan lösas genom att sätta det i dockan tillräckligt länge för att sätta på det igen. Men om din omkopplare har varit i dockan ett tag och fortfarande inte startar, kan den frysas med en svart skärm eller frysas i avstängningsläge. Du kan gör en hård återställning på Nintendo Switch genom att hålla ner strömbrytaren i 12 sekunder. Om skärmen är mörk kanske du vill hålla den nere i minst 20 sekunder för att vara säker. Vänta några sekunder efter att ha släppt upp strömbrytaren för att låta strömbrytaren stängas av och tryck sedan på strömbrytaren igen för att slå på den igen. Det sista steget kan vara lätt att glömma om omkopplaren frystes med en mörk skärm.

Nintendo Switch laddar inte

Ett problem som vissa människor har med Switch är oförmågan att ladda via ett batteri. Strömbrytaren tar mer spänning än vad vissa batteripaket klarar, så att använda ett batteripaket kanske inte fungerar lika bra som med laddning av en smartphone eller surfplatta. Se till att du använder en USB-C till USB-C laddningskabel. Vissa batteripaket kan ge tillräckligt med ström, men utan rätt kabel laddas inte Switch tillräckligt snabbt. Om du har problem med att ladda Nintendo Switch hemma, se till att du laddar via nätadaptern och inte med en USB-kabel ansluten till en dator. Det kan vara bra för din smartphone, men det gör det inte för Switch. Om du använder nätadaptern och inte laddar strömbrytaren, försök använda ett annat uttag i ett annat rum. Om det inte fungerar, gör den hårda resent förklarades i föregående avsnitt för att se om det är ett problem med själva konsolen. Om båda dessa misslyckas kan du behöva en ny nätadapter för dockan. Om du har slut på utrymme på din Switch, köp ett standard microSD-kort och installera dina nya spel på det. Spåret är placerat bakom kickstanden.

Nintendo Switch’s Dead Pixel-utgåva

Om du har problem med döda pixlar, kommer du inte att bli försäkrad av Nintendos proklamation att döda pixlar är ett problem med LCD-skärmar och inte anses vara en defekt. Till en punkt är Nintendo korrekt; LCD-skärmar har haft problem med döda pixlar i flera år. Döda pixlar är pixlar som förblir svarta när skärmen slås på eller som förblir samma färg när de ska byta till en annan färg. De är pixlar som fastnar på en färg. Det är ett problem med LCD-skärmar eftersom varje pixel agerar på egen hand och vilken pixel som helst kan ha ett fel. En föreslagen lösning från LCD-skärmdagarna är att trycka ner på skärmen i det område som har problemet i hopp om att anpassa det precis nog för att problemet ska försvinna. Det är en dålig idé att trycka ner för hårt på en pekskärm, men att använda lite tryck kan hjälpa problemet. Du kan också prova att rengöra switchens display för att se om det hjälper situationen. Om det finns tillräckligt med döda pixlar för att märkas kan du försöka returnera enheten. Även om Nintendo kanske inte erkänner fel, kan enskilda butiker fortfarande ta en retur så länge du är inom tidsramen för butikens returpolicy. Lägg till ett skärmskydd till din Switch för att undvika de oundvikliga repor som det får när du sätter i det och tar ut det ur dockan.

Nintendo Switch kommer inte att ansluta till Internet

Om du tidigare hade din Switch igång på internet utan problem, men plötsligt skriker det om DNS-servrar, det finns en enkel lösning. Du måste starta om omkopplaren. Du kan göra detta genom att hålla ned strömbrytaren tills en meny dyker upp. Välja Ströminställningar och då Omstart för att starta om Switch. Du kan fortsätta hålla ner strömknappen för att utföra en hård återställning, men det är bättre att starta om via menyn när du kan. Om du fortsätter att ha problem med att ansluta till internet kan du gå igenom nätverksinställningarna igen genom att gå till Systeminställningar (kugghjulsikonen på startskärmen), väljer Internet, och sedan knacka på Internetinställningar. Detta söker efter tillgängliga Wi-Fi-nätverk. Du kan också felsöka din Wi-Fi-anslutnings styrka genom att flytta växeln närmare routern.

Nintendo Switch känner inte igen en spelkassett

Om Switch inte omedelbart känner igen en ny spelkassett som sätts in i porten, kom inte i panik. Vänta några sekunder och försök sedan ta ut patronen och sätt i den igen. Om det inte gör tricket, lägg i en annan spelkassett, vänta på att Switch känner igen den och byt sedan ut patronen med den som den inte kände igen. För det mesta löser detta problemet. Om inte, prova den hårda återställningen.

Sparkstället på Nintendo Switch slog av

Stativet på baksidan av omkopplaren är byggt så att det är lätt att springa av. Det här är bra. Det sparar dig från att bryta kickstanden när du använder för mycket tryck eller när du försöker docka Nintendo Switch med kickstanden ute. Du borde kunna sätta tillbaka kickstanden på plats.