Saltar al contenido

Hur man nedgraderar iOS utan att förlora data

12 de agosto de 2021
GettyImages 533340348 7d1562dfe5c843a284bb69b4d33f26bf

Om du precis har uppgraderat din iPhone, iPad eller iPod touch till den senaste versionen av iOS och hatar det kanske du vill veta hur du nedgraderar iOS till en tidigare version. Även om nedgradering är möjlig är det också knepigt, så du vill vara säker på att du inte tappar data när du nedgraderar från en version av iOS till en annan. Här är vad du behöver veta. Den här artikeln skrevs med iOS 13, men det gäller ungefär andra andra versioner av iOS. På äldre versioner bör stegen i princip vara desamma, men de exakta menynamnen kan vara olika.

Varför du kanske vill nedgradera iOS

Du kanske vill nedgradera från en version av iOS till en äldre av några anledningar, inklusive:

 • Buggar: Den nya versionen kan ha buggar som gör din iOS -enhet svår att använda. Du kanske vill nedgradera till den tidigare, mindre buggiga versionen och vänta på att buggarna ska åtgärdas innan du uppgraderar igen.
 • Ovälkomna förändringar: Nya versioner av iOS introducerar ibland stora förändringar i användargränssnittet eller funktioner. Om du verkligen ogillar dessa ändringar, eller om de stör hur du vill använda din enhet, är nedgradering tilltalande.
 • För långsam: Om du har en gammal telefon kan installationen av den senaste iOS -uppdateringen göra din telefon smärtsamt långsam. I så fall är den senaste versionen bara inte värd det och du vill gå tillbaka.

Vad kommer i vägen för nedgradering av iOS

Nedgradering av iOS har definitivt sin dragningskraft, men det är inte alltid så lätt att göra. I de flesta fall är det bästa du kan göra att nedgradera till den version du just uppgraderade från, men även då kan du bara göra detta under en kort tid. I grund och botten, om du vill nedgradera, bör du göra det direkt eller missa din chans. Anledningen till detta har att göra med hur Apple säkrar sina operativsystem. När du uppgraderar eller nedgraderar iOS kontaktar din enhet Apples servrar för att säkerställa att du installerar en officiell uppdatering, vilket innebär att iOS -versionen är digitalt «signerad» av Apple. Om den inte är signerad kan du inte installera den versionen av operativsystemet. Problemet med nedgradering är att Apple slutar signera äldre iOS -versioner ganska snart efter en ny version om den släpps. Den enda versionen före iOS 13 av iOS du kan nedgradera till är iOS 12.4.1.

Innan du nedgraderar din iOS

Innan du börjar nedgradera din enhet är det viktigt att förstå vad du gör. En nedgradering innebär att du raderar all data från din enhet och installerar om ett gammalt operativsystem. Det bästa fallet är att du säkerhetskopierade din iPhone innan du installerade iOS-versionen som du vill nedgradera från. Om du gjorde det kan du helt enkelt återställa säkerhetskopian till din enhet. Om du inte gjorde det måste du nedgradera din enhet och sedan synkronisera all din data separat. Det är tråkigt, men det är ditt enda alternativ i det här fallet.

Hur man nedgraderar iOS utan att förlora data

Om du är redo att nedgradera till en äldre version av iOS som Apple fortfarande signerar vill du vara säker på att du inte förlorar något i processen. Här är vad du behöver göra:

 1. Ladda ner den gamla iOS -versionen. För att installera en äldre version av iOS måste du ladda ner den till din dator. Få den version du vill ha för din iPhone -modell på denna webbplats. Se till att det finns en grön bock bredvid den version du laddar ner, annars fungerar den inte.

 2. Bli inte blockerad av aktiveringslås; stäng av Hitta min iPhone först. Gå till inställningar > [your name] > Hitta min > Hitta min iPhoneoch tryck sedan på Hitta min iPhone reglaget till off/white.

 3. Sätt din enhet i återställningsläge. Om du gör detta kan du installera en annan version av operativsystemet på din iPhone.

 4. När du är i återställningsläge ansluter du din iPhone till datorn som du vanligtvis synkroniserar den till och öppnar iTunes.

 5. I iTunes väljer du iPhone ikon i det övre vänstra hörnet.

 6. För att installera den gamla versionen av iOS måste du följa särskilda steg. Håll först ner Alternativ (på en Mac) eller Flytta (på en dator) och välj sedan Återställ Iphone.

 7. I fönstret som dyker upp navigerar du genom din hårddisk och väljer den äldre versionen av iOS som du laddade ner i steg 1.

 8. Välj Återställ i iTunes, följ sedan alla instruktioner på skärmen i iTunes eller på iPhone.

 9. När din iPhone har startat om några gånger och slutfört nedgraderingen till den tidigare versionen kan du återställa säkerhetskopierade data till den.