Saltar al contenido

Hur man öppnar HEIC-filer i Windows

22 de noviembre de 2022
how to open heic and heif files in windows 4769868 23a3d4926d7540f0bdbb1bf895252aaa

Vad du ska veta

 • I Windows 10, hitta filen och dubbelklicka på den för att öppna den i ett förhandsgranskningsfönster som vilken annan bildfil som helst.
 • Om du har Windows 7 eller 8 behöver du ett tredjepartsverktyg som CopyTrans HEIC. Ladda ner och installera den och dubbelklicka sedan på filen för att öppna den.

Moderna iOS-enheter sparar bilder i HEIC/HEIF-format. Den här artikeln förklarar hur du öppnar dessa bildfiler i Windows. Instruktionerna fungerar för Windows 10, Windows 8 och Windows 7. MacOS öppnar sådana filer utan några extra justeringar.

Hur man öppnar en HEIC-fil i Windows 10

Förutsatt att din dator är uppdaterad, behöver du faktiskt inte göra mycket för att öppna en HEIC-fil. Här är vad som gäller.

 1. Hitta filen på din PC.

 2. Dubbelklicka på filen. Genom denna metod är det inte möjligt att se en förhandsvisning av bilden som med vissa andra filer.

 3. Den bör nu öppnas i ett fotoförhandsgranskningsfönster precis som alla andra bildfiler.

  Ett Windows Photo Preview-fönster som visar en HEIC-bildfil

  Filen öppnas inte? Ladda ner tillägget HEIF Image Extensions från Microsoft Store.

Om du skickar bildfiler från din iOS-enhet, till exempel via e-post eller Dropbox, bör din iOS-enhet automatiskt konvertera filen till JPG, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för HEIC/HEIF-kompatibilitetsproblem.

Hur man öppnar en HEIC-fil i Windows 7 och 8

Att öppna en HEIC/HEIF-fil är lite knepigare på Windows 7 och 8 eftersom det inte finns något direkt stöd för filtillägget. Den bästa lösningen är att ladda ner ett verktyg som heter CopyTrans HEIC för Windows. Det är ett plugin som öppnar HEIC-filer lika enkelt som alla andra filer, utan ytterligare interaktion krävs när du väl har installerat verktyget. Du kan också använda CopyTrans HEIC för Windows på en Windows 10-dator. Den visar miniatyrbilder av dina bilder och erbjuder också enkla konverteringsverktyg.

 1. Besök https://www.copytrans.net/copytransheic.

 2. Välj Ladda nerinstallera sedan programvaran.

  Ett webbläsarfönster som visar programvaran CopyTrans HEIC för Windows

 3. Dubbelklicka på en HEIC-fil för att öppna den.

Vad är HEIC-filer förresten?

HEIC-formatet antogs av Apple 2017 som en ersättning för JPEG-formatet. HEIC-filtillägget är mer effektivt när det gäller storlek och kvalitet och kallas även för en HEIF-fil. Det har använts tidigare för Apples iPhone Portrait Mode, vilket möjliggör mycket bättre bilder än en vanlig JPEG, bland andra fördelar.

FAQ

 • Hur visar jag HEIC-filer i Windows 11?

  Leta upp HEIC-filen i File Explorer och dubbelklicka för att öppna den (välj Foton som appen att öppna den med om du uppmanas att göra det). Eller, Högerklicka HEIC-filen och välj Öppna med > Foton.

 • Hur konverterar jag HEIC till JPG i Windows?

  Öppna HEIC-filen i Windows Photo-appen och välj sedan Redigera & Skapa > Redigera > Spara en kopia. Välj en plats att spara filen på – Windows ska automatiskt spara den som JPG eller JPEG.