Saltar al contenido

Hur man övervakar ditt blodtryck med Apple Watch

21 de junio de 2021
GettyImages 1074257938 5c3d1bbec9e77c00015e956f

Vad du ska veta

  • Det enda medicinskt noggranna sättet att få en blodtrycksavläsning är att stoppa blodflödet med en uppblåsbar blodtrycksmanschett och app.
  • För att övervaka blodtrycket, sätt på manschetten, öppna appen, tryck på Start och se blodtrycksavläsningen.

Den här artikeln förklarar hur du övervakar ditt blodtryck med en Apple Watch och en tredje parts blodtrycksenhet.

Vad som behövs för att övervaka ditt blodtryck

Vissa Apple Watch-hälsorelaterade funktioner inkluderar falldetektering, pulsmätning, sömnspårning, fertilitetsspårning, bullervarningar och mycket mer. Din Apple Watch kan hjälpa dig att mäta och spåra ditt blodtryck endast med hjälp av en medicinskt validerad, ansluten blodtrycksmätare. När du letar efter en ansedd blodtrycksanordning, se till att den har certifierats av FDA. En enhet som FDA har checkat ut är mer benägna att utföra korrekta hälsoavläsningar. Se också till att enheten är kompatibel med Apple Watch och Apples Health-app så att du kan få ut det mesta av den hälsoinformation du samlar in.

Tredjeparts blodtrycksenheter

Även om det finns många blodtrycksapparater på marknaden, fungerar vissa bra med Health-appen på iPhones och Apple Watches.

Omron

Omron har många överarms blodtrycksmätare, såsom Omron 10-serien, som ansluts till en iPhone via Bluetooth och sedan kan användas på en Apple Watch via Apple Health-appen. Det kostar ungefär $ 100.

QardioArm

QardioArm ansluts till Qardio-appen, som helt kan integreras med Apple Health. Denna monitor utför standardblodtrycksavläsningar och erbjuder några avancerade funktioner, som trippelmätning och geotracking, så att du kan se hur ditt blodtryck förändras på jobbet, hemma eller på semester. Det handlar också om $ 100.

Hur man läser blodtrycket med en Apple Watch

I det här exemplet används en trådlös QardioArm-blodtrycksenhet för att visa hur du kan ta en avläsning direkt från din Apple Watch.

  1. Ladda ner Qardio iOS-appen från App Store och registrera dig för ett konto.

  2. Montera QardioArm runt armen.

  3. När Qardio-appen är öppen trycker du på din telefon mot QardioArm. Acceptera parningsbegäran när den dyker upp.

  4. Qardio Watch-appen borde ha installerats på din klocka när du installerade den på din iPhone. Kontrollera om den finns där genom att trycka på Digital Crown och tittar igenom klockapparna.

  5. Öppna Qardio Watch-appen och tryck sedan på Start för att starta en blodtrycksavläsning.

  6. Du kan nu se din blodtrycksavläsning. När du har en enhet för att ta ditt blodtryck, till exempel QardioArm, kan du prova några andra Apple Watch-appar som kan övervaka och visa din blodtrycksinformation, såsom Heart Habit, iBP-blodtryck eller SmartBP.