Saltar al contenido

Hur man rengör en PS4

14 de agosto de 2021
003 how to clean a ps4 5073093 866938ab00774fb7b4483620f6c245e9

Vad man ska veta

 • Koppla ur PS4. Använd tryckluft för att rengöra USB -portar och sidoventiler. Ta bort ytterhöljet och rengör eventuellt damm med en trasa.
 • Placera fingret på fläkten för att hålla den på plats och applicera tryckluft.
 • Ta bort det svarta plastskyddet. Skruva loss metallplattan och rengör fläkten med luft och en tandborste. Vänta en halvtimme. Åter samla.

Den här artikeln förklarar hur du rengör en PS4. Den innehåller information om när du ska rengöra konsolen, vad du behöver i ett PS4 -rengöringssats och hur du rengör en PS4 -kontroller. Dessa instruktioner gäller de ursprungliga PlayStation 4-, PS4 Pro- och PS4 Slim -modellerna.

Hur man rengör en PS4, PS4 Pro eller PS4 Slim

Att veta hur man rengör en PS4 kan vara till nytta om den slutar fungera ordentligt eller om fläkten är för hög. Det är bra att rengöra konsolen innan du säljer din PS4 eller ger bort den. Bilderna nedan är av PS4 Slim -modellen, men du kan följa dessa instruktioner för att rengöra alla PlayStation 4 -konsoler:

 1. Se till att din PS4 är avstängd och att allt är urkopplat.

 2. Använd tryckluften för att rengöra USB -portarna på framsidan av konsolen, portarna på baksidan och ventilationsöppningarna längs enhetens sida. Använd försiktigt en tandborste eller bomullspinnar för att ta bort eventuellt kvarvarande skräp. Håll burken med tryckluft upprätt och sex tum från konsolen för att förhindra att fukt tränger in i de inre komponenterna i din PS4.

 3. För att ta bort ytterhöljet, lyft försiktigt under det övre locket på PS4 från konsolens framsida. Rengör eventuellt damm inuti höljet med en trasa. Garantin upphör att gälla när du öppnar din PS4. Om du köpte din PS4 under det senaste året, kontakta Sony PlayStation -kundsupport för att rapportera problem med din konsol. För att öppna en original PS4 -modell måste du ta bort garantimärkarna på konsolens baksida och använda en T8 eller T9 Torx -skruvmejsel för att ta bort skruvarna.

  Lyft upp under den övre luckan på PS4 från konsolens framsida för att ta bort ytterhöljet.

 4. Sätt fingret på fläktens mitt för att hålla det på plats och applicera sedan tryckluft med korta sprutor för att blåsa ut damm ur fläkten. Låt inte fläkten snurra medan den blåser luft. En roterande fläkt kan orsaka kortslutning.

  Sätt fingret på fläktens mitt för att hålla det på plats

 5. Använd Phillips -skruvmejseln för att ta bort det svarta plastskyddet nära konsolens bakre ände. Skruvarna finns på olika ställen på den ursprungliga PS4 -modellen. Använd T8 eller T9 Torx skruvmejsel tillsammans med din Phillips skruvmejsel för att ta bort dem alla.

  Använd en Phillips -skruvmejsel för att ta bort det svarta plastskyddet nära PS4 -konsolens bakre ände.

 6. Använd skruvmejseln T8 eller T9 för att ta bort skruvarna som håller metallplattan under plasthöljet på plats.

  T8 -skruv som håller metallplattan under plasthöljet på plats

 7. Skruva loss resten av skruvarna och lyft sedan plattan som täcker fläkten så att du kan rengöra PS4 -insidan med tryckluft och tandborsten. För in en bomullspinne mellan fläktens blad för att hålla den på plats så att den inte snurrar medan du rengör de andra komponenterna. På den ursprungliga PS4 -modellen måste du ta bort strömförsörjningen. Lyft försiktigt upp den och lägg den åt sidan. Var försiktig så att du inte kopplar bort kabeln.

  Plattan som täcker PS4 -fläkten och interiören

 8. Låt konsolen inuti lufttorka i en halvtimme och sätt sedan ihop din PS4 igen.

Hur man rengör en PS4 -kontroller

Om din handkontroll beter sig knepigt, se till att den är korrekt synkroniserad med PS4. Om du fortfarande har problem kan du försöka rengöra det. Koppla bort alla kablar och blåsa tryckluft över styrenheten. Var noga med att få sprickorna runt knapparna, analoga pinnar och portar och torka sedan av kontrollerns ansikte med en torr mikrofiberduk. Använd en fuktig trasa vid behov, men var försiktig så att du undviker laddarportarna eller hörlursuttaget. Låt kontrollenheten torka innan du ansluter något till portarna. Om rengöring av kontrollen inte löser dina problem, försök återställa PS4 -kontrollen.

När ska du rengöra din PS4

Även om PlayStation 4 är stadigt byggd, kan det byggas upp damm inuti konsolen med tiden. Rengöring av din PS4 kan hjälpa till att förhindra maskinvarufel på grund av överhettning. Om du kan höra PS4 -fläkten gå, är det ett gott tecken på att den måste rengöras. En bra rengöring kan också hjälpa om din PS4 inte kommer att ansluta till Wi-Fi. Du behöver inte rengöra insidan av din PS4 om du inte märker prestandaproblem, till exempel att konsolen blir varm eller plötsligt stängs av. Frekvent överhettning kan orsaka permanent skada på PS4 -hårdvaran, så du bör öppna din PS4 och rengöra fläkten så snart som möjligt.

PS4 rengöringssats

Du behöver följande för att rengöra din PS4 inifrån och ut ordentligt:

 • En T8 eller T9 Torx skruvmejsel
 • En liten Phillips -skruvmejsel
 • Torr mikrofiberduk
 • Bomullspinnar
 • En mjuk borste
 • En burk tryckluft

När du rengör utsidan av din PS4, använd mikrofiberdukar för att undvika att skada konsolen. För att ta bort smuts kan du använda trasa och en blandning av vatten och isopropylalkohol. Se till att området där du håller din PS4 förblir rent så att konsolen inte samlar damm.