Saltar al contenido

Hur man rengör en PS5-konsol

26 de junio de 2021
ps5 clean d5327299482541d1b95f96f8d2669490

Vad du ska veta

  • Du behöver ett par mjuka, helst mikrofiberdukar, isopropylalkohol (den högsta andelen du kan hitta) och lite konserverad luft.
  • Använd luftkonserverna för att blåsa ut damm och skräp och torka försiktigt ner konsolen med en trasa och lite alkohol.
  • Normalt underhåll kräver inte demontering, speciellt om du rengör PS5 ibland och följer några sunt förnuft.

Den här artikeln beskriver hur du rengör din PlayStation 5, inklusive ett säkert förfarande för att avlägsna damm och smuts, samt tips för hur du håller din PS5 ren i första hand.

Hur man rengör en PS5

Om du har fått en PS5 är chansen att du vill behålla din nya konsol i toppläge så länge som möjligt. Lyckligtvis är det enkelt att städa en ny PS5 och hålla den ren, och allt du behöver göra är att spendera några minuter på underhåll i månaden. För att på ett säkert och effektivt sätt rengöra din PS5, ha ett par mjuka, helst mikrofiberdukar, den starkaste isopropylalkoholen du har och lite konserverad luft klar. Vilken tyg som helst kan fungera, men du vill se till att du torkar ner konsolen med något som inte lämnar rester. På samma sätt med isopropylalkohol kommer vilken styrka som helst, men ju starkare alkohol, desto lättare torkar den bort smuts. Om du har en katastrofal olycka kanske en enkel rengöring inte räcker, och du kan behöva ta ut konsolen för reparation eftersom maskinvaran inuti kan skadas och vara smutsig.

  1. Med konsolen avstängd och urkopplad, använd konserverad luft för att försiktigt blåsa ut damm och skräp från konsolens portar och den bakre fläktens avgas.

  2. Stänk lite alkohol på en trasa och torka försiktigt ner hela konsolen. Isopropylalkohol, särskilt de starka varianterna, kan irritera huden, så var försiktig och tvätta händerna efter rengöring.

  3. Torka ner konsolen igen med den andra torra trasan. Beroende på ditt varumärke och styrkan hos isopropylalkohol, om alkoholen torkar naturligt, kan den lämna ränder och fläckar. Även om pappershanddukar kommer att fungera bra för detta kan de lämna kvar bitar av dunkel eller damm. Om du vill ha en riktigt blank PS5, försök använda en luddfri trasa.

  4. DualSense-styrenheten kan torkas ner med alkohol och sedan en torr trasa för att rengöra den också. Ibland kan rengöring av din handkontroll med alkohol hjälpa till att avklistra klibbiga knappar om du någonsin stöter på det problemet.

Hur man håller en PS5 ren

Den viktigaste delen av att rengöra din PS5 är att hålla den ren, vilket du enkelt kan göra under installation och vardagligt bruk.

  • Hitta rätt plats. Undvik att placera konsolen i trånga utrymmen eller på golvet. Du kan minska dammuppbyggnaden om PS5 ligger på ett bord eller ett öppet skåp.
  • Håll dig ren. Tvätta händerna först när du går in i en spelsession. Det är enkelt att deponera damm, smuts och klibbiga matrester på din PlayStation utan att veta om det. Placera konsolen långt ifrån där alla husdjur du har tillgång till. Hår kan vara en betydande renhetsproblem om du har ett husdjur som går över eller ligger ovanpå konsolen.
  • Rengör PS5 varje månad. Följ dessa riktlinjer så har du aldrig anledning att öppna din konsol och göra en djuprengöring eller tvingas uppleva avmattningen och fläktbuller som orsakas av ansamling av damm och smuts.