Saltar al contenido

Hur man rengör ett Apple Watch-band

18 de julio de 2021
GettyImages 599646541 abb981ecc3174ab79f0540f711f25dff

Vad du ska veta

 • Sportband: Ta bort sportbandet från din Apple Watch, torka av med en luddfri trasa, torka och sätt tillbaka den på klockan.
 • Läderband: Ta bort bandet från din Apple Watch, torka av med en luddfri trasa. Torka noggrant innan du sätter fast det igen.
 • Titta: Stäng av, torka av med en luddfri trasa. För att rengöra Digital Crown, håll Watch under en liten mängd rinnande vatten. Torka ordentligt.

Som allt annat är Apple Watches utsatta för slitage. Varje dag när du tränar, går till jobbet, leker med barnen, simmar eller gör din rutin fortsätter din Apple Watch att prestera. Så här behandlar du det rätt genom att rengöra det då och då.

Hur man rengör Apple Watch Sport Band

Apple Watch Sport-bandet är populärt för sin komfort och hållbarhet. På grund av dess smink kräver det unik vård.

 1. Ta bort sportbandet från din Apple Watch.

 2. Torka av bandet med en luddfri trasa. Om du vill använda vatten för tufft skräp, fukta trasan lätt och använd den för att torka av bandet.

 3. Torka bandet och sätt tillbaka det på din klocka.

Hur man rengör ett Apple Watch-läderband

Apple Watch-banden i läder är ett utmärkt tillskott när du vill klä upp klockan. Ändå är det viktigt att rengöra dem ordentligt. Äkta läder visar slitage med åldern. Det är viktigt att undvika direktkontakt med vätskor, inklusive lotion och solskyddsmedel, när du bär ditt läderband.

 1. Ta bort läderbandet från din Apple Watch.

 2. Torka av lädret med en luddfri trasa. Om du använder vatten, använd en minimal mängd på din trasa. Sänk inte ner läderbandet, eftersom det inte är vattentätt.

 3. Låt bandet torka ordentligt och sätt sedan tillbaka det på din klocka.

Så här rengör du din Apple Watch

Apple Watch själv kräver regelbunden rengöring. Skräp kan samlas i hörn och krogar runt urtavlan, och smuts kan göra att skärmen suddas ut. Den goda nyheten är att rengöra din Apple Watch är lätt. Enligt Apple är det viktigt att du undviker att använda tvål, rengöringsprodukter, något slipande material, tryckluft eller värmekällor av något slag när du rengör din klocka.

 1. Se till att din Apple Watch är avstängd. Du vill också ta bort bandet för att säkerställa korrekt rengöring.

 2. Torka av klockan med en luddfri trasa.

 3. Om det inte gör tricket kan du tillsätta lite vatten i duken och försöka igen. Eftersom Apple Watch är vattentålig kan du hålla den under en liten mängd rinnande vatten i 10 till 15 sekunder. Enligt Apple ska vattnet vara varmt att beröra och friskt.

 4. För att rengöra Digital Crown, håll klockan under en liten mängd rinnande vatten och vrid enheten för att lossa eventuellt skräp.

 5. Torka fram- och baksidan av Apple Watch och byt ut bandet. Se till att du torkar klockan helt, inklusive utrymmet mellan kronan.

Korrekt användning kan hjälpa till att hålla din Apple Watch och dess band rena. Se till att hålla huden så torr som möjligt genom att torka av efter ett träningspass. Det är också viktigt att vara försiktig när du använder vätskor som solskyddsmedel och lotion runt klockan.