Saltar al contenido

Hur man rengör Fitbit-band

2 de julio de 2021
Womanweraringfitnesstrackeroutdoors1 26569bbda75a4ad790035a386d1f06ab

Är ditt Fitbit-band fläckigt, smutsigt eller har det en «av» lukt? I så fall behöver det förmodligen en bra rengöring. Så här håller du Fitbit-bandet rent och hygieniskt, inklusive instruktioner om hur du rengör elastomer-, läder-, metall- och nylonband (och varför du ska göra det regelbundet).

Varför ska du rengöra ditt Fitbit-band regelbundet

Fitbits plockar upp svettsmuts vid daglig användning, för att inte tala om bakterier som kan ge obehaglig lukt och irritation. En studie av Tic Watches visade att vissa Fitbit-band hade 8,3 gånger fler bakterier än vad som hittades i en toalettstol. Armband av plast och läder var de värsta förövarna, med högre bakterienivåer än andra material. En av fyra personer erkänner att de aldrig har rengjort sina klockor och en av fem rengör sina klockor mindre än var sjätte månad. [Source: Tic Watches]

Eftersom Fitbits tar mer smuts än andra typer av klockor är det viktigt att hålla dem rena. Torka av dem efter träning och ge dem en djupare rengöring minst en eller två gånger i månaden. Inte bara kommer de att se bättre ut, de kommer att hålla sig i bättre form så att du kan njuta av att bära dem så länge som möjligt. Du kanske vill ta bort ditt Fitbit-band när du utför en djuprengöring.

Hur man rengör Fitbit-band av silikon och elastomer

Elastomer och silikon är slitstarka, latexfria material som passar för dagligt bruk samt högintensiva träningspass. Eftersom de är benägna att samla svett och bakterier som kan orsaka lukt och irritation är det en bra idé att rengöra dem efter varje träningspass. Alla Fitbit-spårare är vattentåliga men inte vattentäta. Om inte din modell är helt vattentät, försök att inte utsätta urtavlan för rinnande vatten. Om det kommer i kontakt med vatten, torka av det omedelbart.

  1. För att rengöra en elastomer eller ett silikonband efter att ha använts, skölj bandet under rinnande vatten eller torka av det med en bomullstuss doppad i en spritalkohol.

  2. För att ta bort fläckar och oljeavlagringar eller för att göra en djupare rengöring, skrubba bandet med en mjuk tandborste doppad i vatten. Du kan lägga i en mild, tvålfri produkt, till exempel Cetaphil-rengöringsmedel för att rengöra ditt band. Använd inte handtvål, kroppstvätt, diskmedel, handdukar, tvättmedel eller någon annan typ av hushållsrengöringsmedel på ditt Fitomer-band av elastomer. Dessa produkter kan fastna i bandet och orsaka irritation i huden.

  3. Torka bandet med en ren trasa innan du bär den igen.

Hur man rengör Fitbit-band i läder

Läderband är ett naturligt poröst material som är benäget för missfärgning. För att undvika fläckar, använd dem inte under högintensiva träningspass och låt inte ditt läderband komma i kontakt med överflödigt vatten, hudkräm, insektsmedel eller parfym.

Fitbit med läderband

  1. För att rengöra ett läderband, torka av det med en mjuk, torr trasa efter att ha använts. Om det behövs kan du tillsätta lite vatten för att fukta trasan. Blöt inte ett läderband i vatten. Detta kan orsaka fläckar och missfärgning.

  2. För en djupare rengöring, fukta en mjuk trasa och tillsätt en liten mängd mild tvål, t.ex. Cetaphil. Trasan ska vara fuktig men inte våt. Gnid försiktigt bandet med trasan med en cirkelrörelse. Använd inte handtvål, kroppstvätt, diskmedel, handdukar, tvättmedel eller någon annan typ av hushållsrengöringsmedel på Fitbit-bandet i läder. Dessa produkter kan orsaka missfärgning av läder såväl som hudirritation.

  3. För att ta bort eventuella tvålrester, skölj trasan noggrant i vatten, pressa ut allt överflödigt vatten från trasan och torka av bandet med den fuktiga trasan.

  4. Låt bandet torka innan du bär det igen. Placera inte bandet i direkt solljus när du torkar. Att använda en hårtork i låg miljö är okej.

  5. Om du vill kan du applicera ett läderbalsam på bandet. Se till att produkten är utformad för att vara säker för huden och testa produkten på ett dolt område av bandet för att se till att det inte orsakar missfärgning. Använd aldrig läderbalsam avsedd för möbler eller skor på ditt band, eftersom dessa produkter kan orsaka hudirritation.

Hur man rengör Fitbit-band av metall

Metallband är lämpliga för dagligt bruk, men de är inte vattentäta eller svettbeständiga. Det betyder att de inte ska bäras under högintensiva träningspass och inte ska komma i kontakt med olja, hudkräm, insektsmedel eller parfym för att undvika att de tar fläckar.

Fitbit med metallnätband

För att rengöra ett metallband, torka av det med en mjuk, torr trasa efter att ha använts. Om det behövs kan du tillsätta lite vatten för att fukta trasan. Låt sedan bandet lufttorka innan du bär det igen, men placera det inte i direkt solljus eller använd en hårtork eftersom överflödig värme kan orsaka skador. Blöt eller dopp aldrig ett metallband i vatten. Detta kan orsaka fläckar och skador.

Hur man rengör Nylon Fitbit-band

Nylonband är bra för dagligt slitage, men de bör inte bäras för högintensiva träningspass för att undvika oljebildning och fläckar. För att undvika missfärgning, låt inte ditt band komma i kontakt med olja, hudkräm, insektsmedel eller parfym.

Fitbit med nylonband

För att rengöra ett nylonband, torka av det med en mjuk, torr trasa efter användning. Om det behövs kan du skölja bandet under kallt rinnande vatten och använda en mild tvål, såsom Cetaphil. När du är klar med rengöringen, låt bandet lufttorka innan du bär det igen. Placera inte bandet i direkt solljus när du torkar. Använd inte handtvål, kroppstvätt, diskmedel, handtorkar, tvättmedel eller någon annan typ av hushållsrengöringsmedel på ditt nylon Fitbit-band. Dessa produkter kan fastna i bandet och orsaka irritation i huden.