Saltar al contenido

Hur man rengör iPhone-högtalare

20 de junio de 2021
GettyImages 629627132 0a69fe65a84b41c3aac69a02c09cc2cf

Vad du ska veta

  • Mjuk borste: Doppa borstspetsen i spritalkohol. Kör borsten lätt över högtalarna för att ta bort smuts och skräp.
  • Tejp: Rulla en bit målartejp i en ögla. Rulla den klibbiga sidan fram och tillbaka över högtalarna för att ta bort smutsen.
  • Tryckluft: Håll munstycket en fot bort från högtalaren och sprut några korta luftutbrott.

Det är en bra idé att rengöra dina iPhone-högtalare då och då. Luta dig hur du rengör både stereo- och hörlurshögtalarna på din enhet utan risk för att skada dem.

Hur man rengör iPhone-högtalare med en mjuk borste

Det enklaste sättet att rengöra iPhone-högtalare är kanske att använda en mjuk borste. Detta kan vara en liten pensel eller till och med en tandborste. Oavsett vad du väljer, se till att det är ett supermjukt alternativ. Styva borst kan av misstag skada din iPhone. När du har rätt borste, doppa borstens spets i lite spritalkohol. Det är viktigt att inte suga hela borsten. Du vill bara ha tillräckligt med för att göra jobbet, inte så mycket att du droppar fukt i telefonen. Kör den fuktiga borsten lätt fram och tillbaka över högtalarna för att ta bort smuts och skräp.

Använd inte vatten istället för att gnugga alkohol. Gnugga alkohol avdunstar snabbt. Så om du använder rätt mängd läcker det inte inuti iPhone och kan orsaka skador. Vatten dröjer kvar och kan orsaka problem. Orolig för att du kan ha skadat din iPhone med vatten? Kolla in Apples artikel om iPhone: s inbyggda indikator för vattenskador.

Hur man rengör iPhone-högtalare med målartejp

Om du någonsin har målat en vägg har du antagligen använt blått målartejp med låg pinne för att täcka kanter och andra saker du vill hålla bort färgen från. Detta band kan också användas för att rengöra iPhone-högtalare. Eftersom det inte är för klibbigt är det bra att plocka upp smuts utan att lämna klibbiga rester. För att rengöra detta sätt, skaffa lite målartejp och riv av en liten remsa. Vänd remsan så att den klibbiga sidan vetter utåt och rulla sedan tejpen så att den ligger i en liten ögla (det kan vara lättare att rulla tejpen runt ett finger). Rulla sedan den klibbiga sidan av tejpen fram och tillbaka över iPhone-högtalaren för att dra upp smuts och smuts. Du kan frestas att använda en tandpetare för att rengöra dina iPhone-högtalare, men vi rekommenderar det inte. Eftersom spetsen på en tandpetare är vass och liten kan du av misstag skjuta in tandpetaren för långt in i iPhone och skada högtalaren. Om du absolut vill använda ett tandrengöringsverktyg på din iPhone, skaffa en tandrengörare med en mjuk plastspets.

Hur man rengör iPhone-högtalare med tryckluft

Ett annat ganska pålitligt sätt att rengöra iPhone-högtalare är att använda tryckluft. Dessa flaskor luft används ofta för att rengöra tangentbord och annan datorutrustning genom att använda ett kraftfullt luftutbrott för att blåsa bort skräp. Tryckluft kan vara ett bra första rengöringssteg eller för efterbehandling efter användning av andra alternativ. Om du ska använda tryckluft är det viktigt att du håller munstycket ett långt avstånd från iPhone-högtalaren. Försök med 9-12 tum avstånd mellan tryckluften och högtalaren. Allt närmare och den kraftfulla luften kan skada din iPhone. Dina högtalare är inte den enda inre delen av iPhone som kan behöva rengöras. Hörlursuttag kan få samma typ av uppbyggnad. Vi har några tips om hur du rengör iPhone-hörlursuttaget och åtgärdar relaterade problem.

Varför ska du rengöra dina iPhone-högtalare

Om du har haft din iPhone ett tag, kanske till och med bara några månader, är det en bra idé att städa ut högtalarna. Det beror på att mycket gunk kan byggas upp i högtalarna. Det inkluderar ludd från att hålla din iPhone i fickorna, smuts, damm och till och med döda hudceller (grovt!). Ju mer som byggs upp i högtalarna, desto mer kan du få problem med dina iPhone-högtalare. Rengöring av högtalarna håller din iPhone i toppform.