Saltar al contenido

Hur man rengör och underhåller din Nintendo Switch

29 de junio de 2021
nintendo switch 58c196c13df78c353c2a0d4b

Vad du ska veta

  • Torka av skärmen uppifrån och ner med en mikrofiber eller bomullsduk.
  • Rengör kontrollerna och omkopplarens sidor med en fuktig, mjuk trasa.
  • Undvik repor vid dockning / lossning och använd ett fodral och remmar för extra skydd.

Den här artikeln förklarar hur du rengör och skyddar Nintendo Switch för att hålla den i optimalt fungerande skick.

Så här rengör du din Nintendo Switch-skärm

Den kanske viktigaste delen av att rengöra din Nintendo Switch är vad du inte ska göra. Du bör inte använda någon typ av rengöringsprodukt på switchens skärm, särskilt fönsterrengöringsmedel eller rengöringslösningar som innehåller ammoniak. Dessa lösningar kan orsaka irreparabel skada på Nintendo Switch-skärmen. Du bör också undvika pappershanddukar eller någon form av slipande trasa.

  • Det är bäst att använda en mikrofiberduk som liknar den som används för att rengöra glasögon. Använd annars en mjuk bomullsduk.
  • Undvik att använda vatten om du kan. Försök först att rengöra skärmen utan vatten, och om det inte går, fukta trasan lätt så att den är våt men lämnar inte vatten på strömbrytarens display.
  • Rengör strömbrytarens skärm uppifrån och ned i en flytande rörelse. Undvik att flytta trasan fram och tillbaka eller använda en cirkulär rörelse. Lyft istället trasan när den är längst ner på skärmen och ta tillbaka den till toppen utan att röra vid skärmen.
  • Undvik att trycka mot skärmen. Om en fläck behöver lite extra rengöring, gnugga trasan framåt i korta rörelser istället för att trycka ner på skärmen.

Glöm inte glädjen

Det finns lite behov av att vidta så många försiktighetsåtgärder med Joy Cons, men du bör ändå undvika att använda någon typ av rengöringsprodukter. Vatten och trasa bör räcka för att rengöra båda styrenheterna. Glöm inte att rengöra sidorna på strömbrytaren där huvudenheten ansluts till styrenheterna. En ansamling av smuts eller damm i detta område kan orsaka problem med anslutningen.

Undvik att repa skärmen vid dockning och dockning

«Switch» -delen av Nintendo Switch kan orsaka egna problem. Det är viktigt att vara försiktig när du lyfter Nintendo Switch från dockan eller sätter tillbaka den i dockan. Om du inte använder en perfekt vertikal rörelse kan du riskera att gnugga skärmen mot dockningskanten, vilket kan få dig att repa skärmen. Medan de flesta av oss borde kunna hantera detta genom att helt enkelt komma ihåg det, kan de med små barn som ofta använder Switch kanske behöva vidta extra försiktighetsåtgärder. En praktisk lösning är att köpa några självhäftande möbelkuddar som vanligtvis används för att hålla botten på möbler från att repa trägolv. Dessa finns i allmänhet i hårdvaruaffärer som Home Depot eller Lowes. Leta efter de tunnaste dynorna som är möjliga, helst i en lång remsa. Du kan klippa dynan och fästa dem i dockan på skärmens sida. Detta kommer att hindra hårda kanter från att eventuellt skrapa omkopplarens skärm.

Använd ett fodral med fickor för patroner

Kanske en av de största nackdelarna med Nintendo Switch är storleken på spelkassetterna. De är små. Det här kan vara bra. När allt kommer omkring, hur många konsoler låter dig bära ett halvt dussin spel i fickan? Men de kan också vara mycket lätta att förlora. Om du ska använda din Nintendo Switch som en bärbar konsol på heltid, är det viktigt att skydda den med en väska. Leta efter fodral som har inbyggda fickor för spelkassetterna. Det är värt att betala lite extra pengar för ett fall som inkluderar spellagring. Det sista du vill göra är att ha patronerna runt i fickan.

Glöm inte att bära remmar när du spelar

Många av spelen för Nintendo Switch är utformade för en pro-controller, så du behöver inte alltid bära de remmar som följer med kontrollerna. Men när du spelar spel som 1-2 Switch är det viktigt att komma ihåg dessa remmar. År med Nintendo Wii ger många exempel på att kontroller inte alltid kommer att hålla fast vid din hand som lim. Och det är mycket bättre att ta extra tid att fästa dem vid handleden än att ta itu med att kasta en snabbboll direkt i din widescreen-TV.