Saltar al contenido

Hur man ringer tillbaka ett privat nummer

13 de julio de 2021
how to call a private number 4171640 f72a62d48e2f4ef79cf2b02577ca554c

Vad du ska veta

  • Ringa * 69 från en fast telefon eller mobiltelefon innan någon annan ringer till dig.
  • Kontrollera telefonleverantörens loggar eller använd Omvänd sökning.
  • Använd TrapCall för att avblockera privata nummer eller ringa * 57 eller # 57 för att spåra samtal.

Den här artikeln förklarar fem olika sätt att spåra och ringa tillbaka privata nummer.

Ring ett privat nummer gratis med * 69

Efter FCC: s mandat att tillåta privatsamtal skapade telefonföretag en tjänst som heter Last Call Return som automatiskt ringer det sista numret som ringde din telefon, oavsett om samtalet var privat eller inte. Tjänsten är gratis för många, men inte alla, leverantörer, och för att aktivera den, slå * 69 (i USA) på en fast telefon eller mobiltelefon innan ett annat samtal kommer in. När du ringer, om någon svarar, fråga vem som talar. Nackdelarna med detta tillvägagångssätt beror på telefontjänstleverantören. Till exempel levererar vissa leverantörer en datorgenererad röst som berättar numret tillsammans med möjligheten att ringa ett samtal. Andra telefonleverantörer ringer tillbaka det privata numret och ger dig inte numret. Dessutom fungerar * 69 inte med alla telefoner, och vissa operatörer begränsar tidsfönstret för att aktivera tjänsten till 30 minuter efter att samtalet tas emot. Att använda * 69 kan göra ditt problem värre. Vissa blockerade samtal är automatiserade samtal som vill bekräfta om ditt nummer är aktivt. Deras avsikt är att sälja ditt nummer till andra bedragare. Återuppringning låter systemet veta att du har en aktiv linje.

Kontrollera telefonleverantörsloggar

Din telefonleverantör registrerar dina inkommande och utgående samtal. Logga in på ditt konto och ange ditt lösenord för att komma åt listan.

Ibland listas antalet privata uppringare här, avmaskerade. För att hitta numret, kontrollera telefonloggen på din telefon för att hitta tiden det blockerade samtalet kom in. Titta sedan online i samtalsloggen, ibland under fakturerings- och användningsmenyn, för att matcha datum och tid. Hur länge samtalsposterna hålls varierar beroende på telefonoperatör. Normalt hålls dessa register i ett till sju år och kan användas i brottsutredningar.

Slå upp numret med omvänd nummeruppslag

Om du kan hitta numret använder du en omvänd telefonsökning. Skriv numret i Google eller de offentliga gula sidorna för att ta reda på om numret tillhör en mobiltelefon eller en fast telefon och för att hitta platsen där telefonen är registrerad.

Skärmdump av omvänd telefonsökningsskärm

I vissa fall måste du betala en avgift för att få en fullständig rapport. Avgiften kan återbetalas om tjänsten inte kan ge information om den som ringer.

Använd en tjänst för att avblockera privata nummer

Du kan betala en tjänst som TrapCall för att avblockera ett privat nummer. TrapCall är ett verktyg som avmaskerar privata och blockerade uppringare. Det kan ge telefonnumret och namnet som telefonen är registrerad på. Det kan också ge uppringarens adress, och det erbjuder ett blocklistalternativ för att blockera framtida samtal.

Aktivera samtalsspårning för att avblockera uppringare

Vissa telefonleverantörer erbjuder en spårningstjänst för att sätta stopp för oönskade samtal som är trakasserande, obscent, olagligt eller hotande. I de flesta fall trycker du på för att aktivera den här tjänsten * 57 eller # 57. Vissa telefonleverantörer erbjuder denna tjänst gratis, medan andra kräver en liten månadsavgift. Samtalsspårning kanske inte är tillgänglig på mobila enheter.

Vanliga frågor

  • Hur kan jag göra mitt nummer privat? Om du har en iPhone stänger du av nummerpresentation från inställningar > Telefon > Visa mitt nummerpresentation. På Android gör du ditt nummer privat från inställningar > Samtal > Ytterligare inställningar > Nummer id > Dölj nummer. För att dölja ditt nummer från fall till fall på en smartphone eller fast telefon, maskera ditt nummer med * 67.
  • Hur blockerar jag privata nummer? Blockera privata nummer på en iPhone genom att aktivera Stör ej. Om du använder en fast telefon, använd *77. Du kan också blockera nummer på Samsung-smartphones eller blockera okända uppringare på Android och iOS.