Saltar al contenido

Hur man säkerhetskopierar kontakter till iPhone SIM

12 de agosto de 2021
450734153 edit 56a535b55f9b58b7d0db8419 6100d1b02a8b4ba7908159d31142d6a9

Vad man ska veta

 • IPhone tillåter inte användare att kopiera data till ett nytt SIM -kort, men du kan importera data från ett gammalt SIM -kort.
 • Det kan vara lättare att synkronisera eller importera telefon- och kontaktdata från molnet, en dator eller programvara.
 • Om du vill importera kontakter från ett gammalt SIM -kort sätter du in det. Gå till inställningar > Kontakter > Importera SIM -kontakter, ersätt sedan det gamla SIM -kortet med iPhone -SIM -kortet.

Med iPhone kan du inte kopiera kontakter från telefonens adressbok till iPhone -SIM -kortet. Men det betyder inte att du inte kan säkerhetskopiera dina kontakter. Du måste bara gå till det på ett annat sätt. Här är vad du behöver veta.

Varför kan du inte säkerhetskopiera kontakter till ett SIM -kort på iPhone

IPhone lagrar inte data som kontakter på sitt SIM -kort eftersom det inte behöver, och eftersom det inte passar med Apples filosofi om hur användare ska använda sina data. Äldre mobiltelefoner sparade data på SIM -kortet eftersom det inte fanns några vanliga, enkla sätt att säkerhetskopiera data eller överföra dem till nya telefoner. Så småningom fanns det SD -kort, men inte alla telefoner hade dem. Däremot har iPhone två enkla, kraftfulla alternativ för säkerhetskopiering: den gör en säkerhetskopia varje gång du synkroniserar den med din dator och du kan säkerhetskopiera data till iCloud.

Utöver det vill Apple inte att användarna ska lagra sina data på flyttbart lagringsutrymme som lätt kan gå förlorad eller skadas. Lägg märke till att Apples produkter inte har CD/DVD -enheter och iOS -enheter inte har SD -kort. I stället vill Apple att användarna ska lagra sina data direkt på enheten, i säkerhetskopior på sina datorer eller i iCloud. För Apple är dessa mer kraftfulla och flexibla alternativ för att överföra data till nya telefoner. Läs mer om hur du skyddar din iPhones data genom att läsa Så här säkerhetskopierar du din iPhone.

Det enda sättet att kopiera kontakter till iPhone -SIM

Om du verkligen är engagerad i att kopiera kontakter till ditt SIM, finns det ett sätt att få detta att hända: jailbreaking. Jailbreaking kan ge dig alla möjliga alternativ som Apple inte innehåller som standard. Kom ihåg att jailbreaking kan vara en knepig affär och inte rekommenderas för användare som inte har mycket teknisk skicklighet. Du kan skada din telefon eller upphäva din garanti när du jailbreak. Och även om du gör detta, varför bry dig om att säkerhetskopiera endast adressbokdata? Vill du inte säkerhetskopiera och överföra all din data från en telefon till en annan? Din dator och iCloud är definitivt bättre för det.

Hur man överför kontakter utan ett SIM -kort på iPhone

Glöm SIM -kort. Överför din data från din iPhone till en ny enhet med en av dessa metoder:

 • Använda din dator: Om du byter ut din nuvarande iPhone med en ny är överföring av dina data en del av installationsprocessen. Allt du behöver göra är att ansluta den nya telefonen till datorn som du synkroniserade den gamla med och sedan återställa data till din nya telefon.
 • Använda iCloud: iCloud fungerar ungefär som din dator när du konfigurerar en ny enhet. Om du också synkroniserar dina data till iCloud på en enhet, kommer alla andra kompatibla enheter som också synkroniseras med iCloud automatiskt att få den informationen.
 • Använda andra tjänster: Om den data du bryr dig mest om att överföra är din adressbok och du inte är låst i Apples ekosystem, stöder verktyget du använder förmodligen ett bekvämt sätt att överföra dina kontakter. Du kan synkronisera iPhone -kontakter med Google- och Yahoo -adressböcker eller, om du använder en produkt baserad på Microsoft Exchange, importeras dina kontakter automatiskt när du ansluter ditt Exchange -konto.

Vad fungerar: Importera kontakter från ett SIM -kort

Det finns en situation där iPhone -SIM -kortet inte är värdelöst: importera kontakter. Även om du inte kan spara data på ditt iPhone -SIM, kan du importera data till din nya iPhone om du redan har ett SIM -kort med en packad adressbok från en annan telefon. Här är hur:

 1. Ta bort din iPhone: s nuvarande SIM -kort och ersätt det med det som har data som du vill importera (se till att din iPhone är kompatibel med ditt gamla SIM).

 2. Knacka inställningar.

 3. Knacka Kontakter (i iOS 10 och tidigare, tryck på Mail, kontakter, kalendrar).

 4. Knacka Importera SIM -kontakter.

  Tre iOS -skärmar som visar Inställningar -appikonen, kontaktknappen och knappen Importera SIM -kontakter

 5. När processen är klar tar du bort det gamla SIM -kortet och ersätter det med ditt iPhone -SIM.

Dubbelkolla alla dina importerade kontakter innan du blir av med SIM-kortet.