Saltar al contenido

Hur man säkert använder en iPhone i snö och kyla

17 de julio de 2021
shoveling snow 56a535993df78cf77286f104

IPhone och iPod är fantastiska följeslagare under sysslor, sport och utomhusäventyr, inklusive snöiga och kalla förhållanden. Så, behöver du göra något annat för att väderbeständig din telefon? Din iPhone kan överleva kallt väder om du behandlar den korrekt. Du kan använda din iPhone när du åker snowboard, åker skidor, snöskovlar, vandrar på vintern etc. Du bör dock vara helt medveten om säkra temperaturintervall och vad du ska göra utanför dessa intervall så att din iPhone eller iPod inte bli för kall och stäng av. Ta med dig din bärbara dator? Vi har också tips om kalla väder för bärbara datorer.

Riktlinjer för iPhone-temperatur

32–95 grader Fahrenheit (0–35 ° C) är vad Apple rekommenderar omgivningstemperaturen för att förhindra att din enhet blir för kall. Det är dock mycket lättare sagt än gjort när du är i vinterväder och kanske går ut i temperaturer som är mycket lägre än 32 F. Lyckligtvis finns det flera saker du kan göra för att hålla telefonen varm och skydda den från att sjunka till ultra- låga, potentiellt skadliga temperaturer.

Hur man använder en iPhone på vintern

Nedan följer några tips om vad du ska göra om du befinner dig i en situation där din mobila enhet kommer att kämpa för att hålla sig varm. Det är inte säkert att rikta värmen mot din iPhone / iPod i ett försök att hålla den varm. Håll till exempel inte en flamma bredvid den! Inte bara kunde du enkelt överhettas enheten, du skulle sannolikt värma den inkonsekvensen, vilket kan orsaka problem.

Ge det ett fall

Snöiga dagar är ofta fuktiga, speciellt om snö smälter på kroppen eller om du svettar mycket och rör dig mycket. Att tappa telefonen i snö är en annan anledning att använda ett iPhone-fodral. Om du ha tappade din iPhone, oavsett om det var snö eller inte, det finns några sätt att hitta den på, men några av dem handlar om metoder som du måste ha tagit innan du förlorade den. Var noga med att lära dig att hitta en förlorad iPhone innan du går ut. Det finns så många iPhone-fodral tillgängliga att du inte borde ha problem med att hitta en. Men de är alla byggda annorlunda. Eftersom du vill hålla din iPhone eller iPod varm ska du inte välja ett riktigt tunt fodral eller något som du berörs kommer att skadas lätt i våta förhållanden, som ett läderfodral till iPhone. Välj istället ett skrymmande, robust eller isolerat fodral – OtterBox-fodral är normalt ganska rejäl, och du kanske till och med har tur att hitta ett termiskt smartphonefodral som det här från Amited. Något med ett skärmskydd kan också vara till hjälp om du är orolig för att släppa din enhet i snön. Nya iPhone-modeller, som iPhone X- och XS-serierna, har vattentätning inbyggda i dem som skyddar dem från små mängder vintervatten. Ett bra fall är fortfarande viktigt, men mindre för detta ändamål med dessa modeller.

Håll det nära din kropp

Din kropp är sannolikt den varmaste saken runt dig när du är i kyla, så det är viktigt att se till att din iPhone eller iPod är så nära din hud som möjligt för att hålla temperaturen uppe. Det betyder att du inte ska bära det på ett armband eller ha det i handen för länge. Lägg istället din iPhone / iPod i en innerficka på jackan eller till och med inuti dina kläder, precis bredvid din kropp. Ett annat sätt att lagra din iPhone när du åker skidor eller gör en annan aktivitet i kallt väder är att placera den i en av dina snöstövlar, så bekvämt långt ner som du kan passa den. Om dina stövlar har åtdragningsremmar, se till att de är supersäkra för att förhindra att din telefon faller ut. När du bygger kroppsvärme genom att träna kommer du att kunna hålla enheten närmare sitt ideala temperaturområde.

Lämna det täckt även när du använder det

Asiatisk kvinna som går i snö och hostar

Att ta din iPhone ur sin varma plats och utsätta den för kylan, och vice versa, om och om igen, är inte bra för den och tömmer batteriet snabbare. Din telefon expanderar när den är varm och drar ihop sig när den är kall, vilket inte är så den ska bete sig. Att lämna telefonen i fickan eller jackan betyder inte att du måste sluta använda den i kyla. Du kan använda flera funktioner via dina hörlurar, som att anropa Siri och kontrollera musikuppspelning. På tal om hörlurar ska du inte stöta på några problem med att använda dem som du vanligtvis skulle göra. Du kanske till och med föredrar hörlurar över örat eftersom de ger lite extra värme för dina öron.

Vad du ska göra om din iPhone blir våt

Trots våra bästa avsikter och försiktighetsåtgärder blir våra enheter ibland våta. Oavsett om de faller i en snöbank eller får en drink som spillts på dem i skidstugan, kan du få en fuktskadad iPhone eller iPod på en sekund. Om din enhet blir våt är det inte nödvändigtvis världens ände. Det finns dock några specifika steg du måste ta för att se till att det inte skadas.