Saltar al contenido

Hur man ser matrisfilmerna i ordning

17 de junio de 2021
The Matrix poster green e9adbab5a1fc4d5da7a752e961dc9ec7

Hur ofta har du tittat genom ditt fönster och undrat om världen du bor i bara är i ditt sinne? Varje nummer som helst placerar dig helt och hållet i Matrix-klubben, där Neo (Keanu Reeves), Morpheus (Lawrence Fishburne) och Trinity (Carrie-Ann Moss) utforskar verkligheten att det de trodde var verkligt inte var. Dessa Matris filmer har fascinerat tittarna sedan de släpptes, och det finns ingen bättre tid än nutiden att ta sig igenom hela serien.

Hur man tittar på matrisfilmerna i släppordning

Om du bara är tangentiellt bekant med Matris filmer, då undrar du förmodligen vad mer finns att veta. Sanningen är, precis som med Matrix, finns det mer än vad som syns. Det är för att Matrixtrilogin är bara toppen av isberget. Även om dessa tre filmer –The Matrix, The Matrix Reloaded, och Matrixrevolutionerna—Släpptes i kronologisk ordning, Wachowskis, som är ansvariga för att skriva och regissera filmerna, skapade också nio andra animerade filmer som faller under serien Animatrixoch är en del av Matrix-berättelsen. Dessutom Matrixtrilogin och den Animatrix filmer, tre spel följer med serien. Ange matrisen (2003), The Matrix Online (2005) och The Matrix: Path of Neo (2005) skiljer sig från den här diskussionen om filmerna, men du bör veta att de existerar. Att veta detta, när du är redo att binge på Matrisen filmer, bör du först titta Matrixtrilogin och sedan gå tillbaka och titta Animatrix filmer och Matrisen filmer i kronologisk ordning.

Film Beskrivning Var man kan titta
The Matrix (1999) Den första filmen i
Matrisen trilogin introducerar dig till Thomas Anderson (Keanu Reeves), som senare blir Neo. Neo lär sig att hans liv inte är hans eget och att han lever genom sina tankar styrda av maskiner. Snart tar Morpheus (Lawrence Fishburne) och Trinity (Carrie-Ann Moss) honom ur sina tankar och in i den verkliga världen, där de och andra rebeller måste kämpa i ett krig för mänskligheten mot maskinerna som försöker kontrollera dem.
Amazon Prime Video
The Matrix Reloaded (2003) Matrix Reloaded äger rum sex månader efter
Matrisen. I den här filmen försvarar de ursprungliga karaktärerna mot en attack mot Zion när de försöker hitta Keymaker som kan hjälpa dem att få tillgång till källan till Matrix.
Amazon Prime Video
The Matrix Revolutions (2003) Matrixrevolutionerna följer omedelbart i tidslinjen. Gruppen fortsätter att försvara sig mot attacken mot Sion, och Neo måste hitta ett sätt att besegra agent Smith (Hugo Weaving) för att rädda världen. Amazon Prime Video
Matris 4 Inga detaljer finns tillgängliga än Kommer sent 2021

 

Hur man tittar på matrisfilmerna i kronologisk ordning

När du väl har sett de tre ursprungliga filmerna i Matrixtrilogin sedan kan du gå tillbaka och titta på hela serien, inklusive animerade shorts, från början till slut för att få mer sammanhang och insikt i filmerna. Så här ser du alla dessa filmer – båda Matrixtrilogin och Animatrix filmer – i kronologisk ordning. Du hittar alla Animatrix kortfilmer i en enda hyra från Amazon Prime. Du måste titta igenom dem, pausa, titta på filmerna där det är lämpligt och sedan gå tillbaka dit du slutade Animatrix att följa med på den här guiden.

Film Utgivningsdatum Var man kan titta
Animatrix: den andra renässansen, del 1 och del 2 2003 Amazon Prime Video
Animatrix: En detektivhistoria 2003 Amazon Prime Video
Matrisen 1999 Amazon Prime Video
Animatrix: Kid’s Story 2003 Amazon Prime Video
Animatrix: Osiris sista flygning 2003 Amazon Prime Video
Matrix Reloaded 2003 Amazon Prime Video
Matrixrevolutionerna 2003 Amazon Prime Video
Animatrix: Beyond 2003 Amazon Prime Video
Animatrix: Världsrekord 2003 Amazon Prime Video
Animatrix: Matriculated 2003 Amazon Prime Video
Animatrix: Program 2003 Amazon Prime Video
Matrisen 4 Kommer sent 2021 Inga detaljer tillgängliga