Saltar al contenido

Hur man ser Star Trek-filmerna i ordning

17 de junio de 2021
cast on set of star trek the final frontier 2ca1935a92194a1297eb7b8ec34006c4

Till skillnad från Stjärnornas krig, som alla är inrymda på Disney +, finns det för närvarande inget sätt att titta på alla 13 Star Trek filmer på en enda streamingtjänst. Istället måste du djärvt gå (ledsen) till flera plattformar för att se varje film i den legendariska sci-fi-serien. Majoriteten av filmerna är tillgängliga för att strömma på antingen Hulu eller Amazon Prime, men du måste också doppa in i andra tjänster som Fubo eller Paramount + för att spåra resten. Även om man har kunskap om Original Star Trek-serien, Nästa generation, och andra Star Trek TV-serier är till hjälp, det är inte nödvändigt att njuta av filmerna. Med detta sagt är filmerna uppdelade i tre olika epoker, så du vill åtminstone vara bekant med dem innan du vågar in i den sista gränsen. Den här artikeln täcker bara Star Trek filmer som släpptes teatraliskt. Det inkluderar inte TV-serier som Nästa generation och Deep Space Nine, eller kanoniska anpassningar över andra medier.

 

Hur man tittar på Star Trek-filmer i kronologisk ordning

Som nämnts, Star Trek filmer kan delas in i tre epoker. Den första eran täcker tidslinjen «Prime» som startades av Gene Roddenberrys originalserie från 1960-talet och innehåller James T. Kirk och Spock. Denna era spänner över sex filmer, från och med Star Trek: The Motion Picture och slutar med Star Trek VI: The Undiscovered Country. Den andra eran är avskuren från Star Trek: The Next Generation och har karaktärer från den TV-serien. Passande är dessa kända som The Next Generation-filmer. Slutligen startade Kelvin-tidslinjen med JJ Abrams-regisserad Star Trek 2009. Denna era är en alternativ tidslinje med en väsentligt annorlunda historia från ”Prime” -universumet.

Film Epok Var man kan titta
Star Trek: The Motion Picture Original-serien Hulu, Amazon Prime, DirectTV, Epix, Sling TV
Star Trek II: The Wrath of Khan Original-serien Hulu, Amazon Prime, DirectTV, Epix, Sling TV
Star Trek III: The Search For Spock Original-serien Hulu, Amazon Prime, DirectTV, Epix, Sling TV
Star Trek IV: The Voyage Home Original-serien Amazon Prime, Paramount +, Hoopla, Tubi TV, Crackle, Popcornflix, Pluto TV
Star Trek V: The Final Frontier Original-serien Hulu, Amazon Prime, DirectTV, Epix, Sling TV
Star Trek VI: The Undiscovered Country Original-serien Hulu, Amazon Prime, DirecTV, Epix, Sling TV
Star Trek Generations Nästa generation Amazon Prime, Paramount +, Hoopla, Popcornflix, Pluto TV
Star Trek: Första kontakten Nästa generation Amazon Prime, Paramount +, Hoopla, Popcornflix, Pluto TV
Star Trek: Insurrection Nästa generation Hulu, Amazon Prime, DirecTV, Epix, Sling TV
Star Trek: Nemesis Nästa generation Paramount +, Popcornflix
Star Trek Kelvin tidslinje Fubo, DirecTV, Sling TV
Star Trek Into Darkness Kelvin tidslinje DirecTV, Sling
Star Trek Beyond Kelvin tidslinje Hulu, Amazon Prime, DirecTV, Epix

Om du tittar på alla 13 Star Trek filmer i ett sammanträde tar det drygt 25 timmar. Men om du lägger till de sju TV-programmen, klättrar den tiden till nästan 25 dagar.

 

Hur man tittar på Star Trek-filmerna i releaseordning

Det fantastiska med Star Trek är att filmerna släpptes kronologiskt, så du kommer att följa exakt samma ordning som ovan om du vill titta på dem baserat på släppdatumet.