Saltar al contenido

Hur man ser vem som blockerade dig på Instagram

20 de junio de 2021
Blocking User ad23f97270724fe9874d872966859179

Vad du ska veta

 • Instagram skickar inga aviseringar när ett konto blockeras.
 • Att blockeras från ett konto skiljer sig från en Instagram-profil som är privat.
 • En enkel sökning är ett bättre alternativ till appar från tredje part för att berätta om någon har blockerat dig på Instagram.

Den här artikeln beskriver hur man berättar om någon blockerade dig på Instagram.

Vad händer när någon blockerar dig på Instagram?

Inget händer faktiskt. Instagram skickar inte ut ett meddelande om att en användare blockerade dig. Du kommer aldrig att veta om du inte undersöker det. Ledtrådar om att någon blockerade dig på Instagram inkluderar:

 • Någons kontoaktivitet har minskat och du har inte upptäckt deras aktier eller berättelser i ditt flöde eller fått direktmeddelanden från dem på en tid.
 • Du söker på en persons Instagram-kontohandtag men kan inte hitta kontot eller komma åt deras profil.

Hur man vet om någon blockerade dig på Instagram

Om du fortfarande inte är säker på om någon blockerade dig, prova några fler metoder för att se om en användare blockerade dig eller om det bara är ett misstag från din sida.

 1. Sök efter deras konto. Gå till Sök i fältet och mata in deras användarnamn. Om kontot inte visas i resultaten blockerade de dig eller raderade deras konto.

 2. Använd en gammal kommentar eller en DM för att nå deras profil. Om deras profil dyker upp men också visar en Användaren hittades inte och en Inga inlägg än meddelande på fotorutan, det indikerar att personen har blockerat dig. Den här metoden fungerar bara om de har utbytt meddelanden med dig. Om de inte har det använder du följande steg i den här listan.

 3. Besök deras Instagram-profil på webben. Starta valfri mobil- eller stationär webbläsare och gå in www.instagram.com/(användarnamn). Om du kan se deras profil i webbläsaren men inte i appen betyder det att de blockerade dig. Om du inte kan se profilen via Instagram på webben kan personen ha tagit bort sitt konto.

 4. Försök att följa dem. Gå till Instagram på webben och öppna deras profilsida i webbläsaren. Kontrollera om de har blockerat dig genom att trycka på den blå följknappen. Om de har blockerat dig fungerar inte knappen och Instagram kan indikera ett problem med ett meddelande.

  Instagram-meddelande när användaren är blockerad

 5. Leta efter gillanden och kommentarer på grupper och andra konton. Denna aktivitet indikerar att användaren inte har tagit bort sitt konto utan bara har blockerat dig.

Notera:

När någon blockerar dig kan de inte heller se din profil på Instagram. Du behöver inte blockera dem i gengäld om du inte vill. Det finns lite du kan göra när du blockeras.