Saltar al contenido

Hur man ser vem som följde upp dig på Instagram

15 de junio de 2021
who unfollowed me on instagram 3485849 9c901360a50a4dae92691d7a04a02853

Vad du ska veta

  • Det finns två viktiga sätt att kontrollera: Använd en manuell metod eller appar från tredje part som Follow Meter eller Followers Tracker Pro.
  • Om du plötsligt har märkt ett fall i anhängare kan det bero på ett Instagram-relaterat problem istället för faktiska borttagningar.

Den här artikeln täcker den manuella processen för att spåra följare och erbjuder flera förslag på tillförlitliga appar från tredje part att använda. 1:23

Se vem som följde dig på Instagram

Hur man kontrollerar vem som följde dig: The Manual Way

Det mest grundläggande sättet att kontrollera vem som följde dig på Instagram är att göra det manuellt genom att hålla koll på ditt exakta antal följare och specifika användare. Om du märker att antalet följare minskar kan du undersöka listorna «Följande» för de specifika användarna för att verifiera om de fortfarande följer dig eller inte. Detta är uppenbarligen mycket tidskrävande och opraktiskt arbete – speciellt när du har många följare som fluktuerar regelbundet. Du är mycket bättre med att använda ett verktyg som är specialiserat på att hålla reda på dina följer och följer.

Vilka tredjepartsappar som ska användas för att analysera följare

Instagram har verkligen slagit ner på sitt API av sekretessskäl, vilket innebär att utvecklare av tredje part app-utvecklare är mycket mer begränsade i hur de kan komma åt användarnas följare. Om du försökte använda en app som påstod att visa dig vem som följde dig men märkte att det inte fungerar kan de här ändringarna i Instagram API förklara varför. Det finns dock några bra appar från tredje part där ute som fortfarande kan hjälpa dig. Här är tre olika som ansluter till ditt Instagram-konto och berättar lite användbar information om dina följare (och följare).

Följ mätaren

Follow Meter är en app som ger dig insikter om din Instagram-popularitet, följare, hemliga beundrare och spökföljare. När du väl har laddat ner och installerat till din iOS- eller Android-enhet blir du ombedd att logga in på ditt Instagram-konto via appen. Din instrumentpanel visar dina följeslagare tillsammans med nya följare, användare som inte följer dig tillbaka och användare som du inte följer tillbaka. Vissa funktioner är endast tillgängliga med köp i appar, men enligt några av recensionerna har Follow Meter gjort det bra att anpassa sig till ändringarna med Instagram API, så att användarna fortfarande kan se vem som följde dem.

Ladda ner för:

Följare Tracker Pro

Skärmbilder av Followers Tracker Pro för iOS

Followers Tracker Pro kan ha «pro» i sitt namn, men det är gratis att ladda ner och börja använda direkt (med köp i appen för extra funktioner). Den här appen fungerar som en enkel följare / följande tracker med ett rent och intuitivt gränssnitt. Se följare du fått, följare du förlorat, följare (användare som inte följer dig tillbaka) och borttagna gillanden och kommentarer i en överblick. Klicka bara på Förlorade följare fliken för att se en lista över dina följeslagare.

Skärmdump av appen som visar fliken Lost Followers

Du kan till och med gräva djupare in i dina följare genom att kolla in dina «spöken», se vem som publicerar i närheten, spåra dina genomsnittliga gillanden per foto och så mycket mer. Appen uppdateras mycket regelbundet (flera gånger per månad), vilket är ett bra tecken eftersom det är mer troligt att det fungerar ordentligt eftersom det integreras med Instagram-appen.

Ladda ner för:

Följ Cop

Skärmbilder av Follow Cop för Android

Om du är en Android-användare som letar efter en seriöst elegant följespårningsapp är Follow Cop absolut värt att kolla in. Denna app låter dig se följare (användare som inte följer dig tillbaka), användare som nyligen har följt dig, spökföljare, topplikare och mer. Eftersom appen bara visar att du inte har följt dig senast, vill du se till att kontrollera dina följare regelbundet. Av dessa följare kan du också se om du gör eller inte följer dem. Follow Cop låter dig också hantera dina följare lättare än att göra det via Instagram-appen. Du kan göra massuppföljningar av upp till 15 användare, använda filter för att hitta falska följare och ansluta upp till tre Instagram-konton åt gången för att använda med appen. Den fria versionen stöder 15 följer åt gången, men du kan upprepa den processen så många gånger du vill. För att följa upp 200 användare samtidigt måste du betala.

Ladda ner för:

Vad du ska göra när du ser vem som följde dig

När du väl har använt någon av ovanstående appar för att se dina följare på Instagram är det upp till dig att bestämma om du ska försöka få tillbaka dessa följare, locka nya eller helt enkelt förlåta och glömma dem. Om du väljer att försöka få dem att komma tillbaka måste du lägga lite tid och energi på att gilla deras inlägg, kommentera dem och eventuellt till och med följa dem. För företag och varumärkesbyggare är det vanligtvis ganska viktigt att behålla anhängare och kunder och dessa appar kan vara ovärderliga för att upprätthålla din sociala följd.