Saltar al contenido

Hur man skapar ett gratis ProtonMail-konto

16 de julio de 2021
protonmail corporate matterhorn f9f95ab5fcef4b1eb7894d59f46c2b48

Vad du ska veta

 • På ProtonMail-webbplatsen> Bli Medlem > Fri > Välj gratis plan > Skapa ditt konto > Användarnamn och domän > Lösenord > Skapa konto.
 • För att ladda ner PGP-nyckel loggar du in på ProtonMail-konto> inställningar > Nycklar > Kontakta krypteringsnycklar > kopiera Fingeravtryck länk.
 • För att aktivera autentiseringsloggar, gå till inställningar > säkerhet > Autentiseringsloggar > Avancerad > Skicka in.

Den här artikeln förklarar hur du skapar ett gratis ProtonMail-konto. Ytterligare information täcker hur du laddar ner din offentliga ProtonMail PGP-nyckel och hur du får autentiseringsloggar. Dina uppgifter omfattas av sekretesslagarna i Schweiz där tjänsten finns, inte EU: s eller USA: s.

Så här kommer du igång med ProtonMail

Det är enkelt att skapa ett ProtonMail-konto och du behöver inte dela någon personlig information alls, även om tjänsten kan logga IP-adressen till din plats när du registrerar dig. Så här skapar du ett nytt konto på ProtonMail:

 1. Öppna en webbläsare och gå till registreringssidan för ProtonMail.

 2. Välj Bli Medlem > Fri > Välj gratis plan. Alternativt kan du välja en premiumplan för ProtonMail-konton för att få mer lagring, filter och andra funktioner och för att stödja utvecklingen av ProtonMail. Du kan ändra din kontotyp när som helst efter att du registrerat dig.

 3. I Skapa ditt konto skärm, gå till Användarnamn och domän avsnittet och ange användarnamnet du vill använda för din ProtonMail-e-postadress. Det är bäst att använda små bokstäver i ditt användarnamn. Du kan använda understrykningar, streck, prickar och några andra tecken, men de bidrar inte till det unika med ditt ProtonMail-användarnamn. Till exempel, exempel är samma användarnamn som exempel.

  Välj användarnamnfält i Protonmail

 4. I Lösenord ange lösenordet du vill använda och skriv det igen för att bekräfta. Det här är lösenordet som du använder för att logga in på ditt ProtonMail-konto.

 5. Valfritt, i Återställnings-e-post (valfritt) avsnitt, ange en av dina alternativa e-postadresser. Om du behöver hjälp med att komma ihåg ditt kontonamn eller lösenord är det adressen ProtonMail kommer att kontakta dig på.

 6. Välj Skapa konto.

Säker åtkomst till ProtonMail

När du använder en webbläsare för att komma åt ProtonMail loggar du in på https://mail.protonmail.com/login och ser till att webbläsaren visar ett verifierat och validerat säkerhetscertifikat för webbplatsen. Leta efter en låssymbol i adressfältet.

ProtonMail och POP, IMAP och SMTP

ProtonMail erbjuder inte IMAP- eller POP-åtkomst och du kan inte skicka e-post med din ProtonMail-adress via SMTP. Du kan inte konfigurera ProtonMail i Microsoft Outlook, macOS Mail, Mozilla Thunderbird, iOS Mail eller andra e-postklienter. På samma sätt kan du inte vidarebefordra din ProtonMail till en annan adress.

Ladda ner din Public ProtonMail PGP-nyckel

Andra kan skicka krypterade e-postmeddelanden på ProtonMail så länge deras e-postleverantör använder inbyggd OpenPGP, och de har din offentliga PGP-nyckel. För att dela din offentliga PGP-nyckel, ladda upp den till en nyckelserver som till exempel MIT PGP-nyckelservern. Därifrån kan e-postprogram hämta nyckeln automatiskt. För att få en kopia av den offentliga PGP-nyckeln till din ProtonMail-e-postadress:

 1. Öppna en webbläsare och logga in på ditt ProtonMail-konto.

 2. Välj inställningar.

 3. Gå till Nycklar flik.

  Nyckelflik i ProtonMail

 4. I Kontakta krypteringsnycklar avsnittet, kopiera Fingeravtryck länk.

Aktivera autentiseringsloggar i ProtonMail

För att ProtonMail ska logga alla försök att komma åt ditt konto och IP-adressen för varje inloggningsförsök, aktivera autentiseringsloggar.

 1. Välj inställningar.

  Inställningsikon i ProtonMail

 2. Gå till säkerhet flik.

 3. I Autentiseringsloggar välj Avancerad.

  Fliken Säkerhet, knappen Avancerat

 4. Om du uppmanas ange ditt lösenord för ProtonMail-kontot.

 5. Välj Skicka in.