Saltar al contenido

Hur man skickar HTML-e-post

24 de junio de 2021
GettyImages 980792054 5bb6905a46e0fb0026136117

Vad du ska veta

 • Gmail / macOS: Skriv e-postmeddelandet i en HTML-redigerare. Spara för att köra, öppna sedan i en webbläsare och kopiera och klistra in koden i e-postkroppen.
 • Thunderbird: Skriv ett e-postmeddelande i en HTML-redigerare. Kopiera den. Gå till Thunderbird Skriva > Föra in > HTML. Klistra in koden. Välj Föra in.

De flesta moderna e-postklienter skickar HTML-e-post som standard. Gmail och Yahoo Mail har till exempel inbyggda WYSIWYG-redigerare som du kan använda för att skriva HTML-meddelanden. Men om du vill skriva HTML i en extern redigerare och sedan använda den i din e-postklient kan det vara lite knepigt. Lär dig hur du skapar och bäddar in HTML i Gmail, macOS Mail och Thunderbird. Det finns många redigerare du kan använda för att skapa ditt HTML-meddelande, från Anteckningar till Dreamweaver. Andra alternativ inkluderar Notepad ++, NetBeans, CoffeeCup och Komodo Edit.

Skicka HTML-e-post i Gmail eller macOS Mail

Gmail och Mail-appen på en Mac erbjuder inte ett sätt att skriva ett e-postmeddelande i HTML inom klienten. Du kan dock skicka ett HTML-meddelande genom någon av dessa två klienter genom att kopiera och sedan klistra in HTML-koden som skapats i ett annat program.

 1. Skriv din e-post i en HTML-redigerare. Var noga med att använda fullständiga sökvägar, inklusive webbadresser till externa filer.

 2. När HTML-filen är klar sparar du den på hårddisken (det spelar ingen roll var).

 3. Öppna HTML-filen i en webbläsare. Om det ser ut som du förväntar dig (bilder är synliga, CSS-stilar är korrekta och så vidare) väljer du hela sidan med Ctrl+A på Windows-datorer eller Cmd+A på Mac-datorer.

 4. Tryck Ctrl+C (Windows) eller Cmd+C (Mac) för att kopiera hela sidinnehållet.

 5. Starta ett nytt meddelande i Gmail eller Mac Mail. Klistra in sidinnehållet som kopierats ovan i meddelandetexten med Ctrl+V eller Cmd+V.

Du kan redigera texten när den har klistrats in i ditt nya meddelande, men var försiktig så att du inte tar bort några av dina stilar eller inbäddade bilder. De är svåra att fixa utan att upprepa föregående steg.

Skicka HTML-e-post i Thunderbird

Thunderbird gör det enkelt att skapa HTML och sedan importera det till dina e-postmeddelanden.

 1. Skriv din e-post i en HTML-redigerare. Var noga med att använda fullständiga sökvägar, inklusive webbadresser till externa filer.

 2. Markera all HTML-kod med Ctrl+A (Windows) eller Cmd+A (Mac). För att se koden kan du behöva ändra vyn från WYSIWYG till den råa HTML-kodvyn som avslöjar alla HTML-taggar och annan information.

 3. Kopiera din HTML-kod med Ctrl+C eller Cmd+A.

 4. Öppna Thunderbird och Skriva ett nytt meddelande.

 5. Klicka på i meddelandemenyn Föra in och välj HTML.

 6. När popup-fönstret för HTML visas klistrar du in din HTML i fönstret genom att trycka på Ctrl+V eller Cmd+V.

 7. Klick Föra in och din HTML-kod kommer att infogas i ditt meddelande.

Tips för att skriva i HTML

Om du ska skriva dina HTML-meddelanden i en annan redigerare, finns det några saker du bör komma ihåg så att dina meddelanden fungerar.

 • Dina bilder måste vara värd på en offentlig webbplats. De behöver inte vara på en webbsida, men de måste vara offentligt tillgängliga på internet.
 • Använd den fullständiga webbadressen för bilden i attributet och testa den för att se till att din bild visas ordentligt innan du skickar meddelandet.
 • Använd inte relativa sökvägar i länkar. Du bör använda fullständigt kvalificerade webbadresser för alla länkar, precis som för bilder.
 • Om du använder CSS, bädda in dem i HTML-koden med inbyggda, inbäddade eller externa formatmallar.

Använd alltid hela internetadressen för bilder och andra resurser som du placerar i en HTML-e-post. På det här sättet vet mottagarens e-postklient var han ska få tillgång till innehållet på webben. E-postklienter stöder kanske inte avancerade funktioner som Ajax, CSS eller HTML5. Ju enklare du gör dina meddelanden, desto mer sannolikt kommer de att visas av de flesta av dina e-postmottagare. Vissa e-postklienter gör det också enklare än andra att använda HTML som skapats i ett program eller en HTML-redigerare.

En fördel med att använda Thunderbird som din e-postklient

Du kan ansluta e-postkonton som Gmail, Yahoo Mail och många andra till Thunderbird-e-postklienten och använda den som din e-post-e-postapp. På det här sättet är det lite lättare att infoga HTML i ett Thunderbird-meddelande och du kan skicka utgående meddelanden via något av dina anslutna e-postkonton.

Inte alla kan läsa HTML-mejl

Om du skickar ett HTML-e-postmeddelande till en person vars e-postklient inte stöder det, får de HTML-koden som vanlig text. Om de inte är en webbutvecklare och trivs med att läsa HTML, kommer brevet i bästa fall att vara svårt att läsa, och i värsta fall lite mer än oläsligt. När du skickar ett nyhetsbrev via e-post, ge dina läsare möjlighet att välja HTML-e-post eller vanlig text när de registrerar sig. Om du använder den för att skicka e-post till vänner och familj, se till att de kan läsa HTML-e-post.