Saltar al contenido

Hur man söker efter filter på Instagram

25 de junio de 2021
0012 9999fc92e99743a39725b318acce28d0

Vad du ska veta

 • Öppna kameran och svep sedan åt vänster på ikonerna längst ner på skärmen tills och tryck på förstoringsglas (Bläddra bland effekter).
 • För att hitta filter från en viss skapare, gå till deras profil, tryck på smiley ovanför deras rutnät och välj det filter du vill prova.
 • För att skicka ett Instagram-filter till en vän, öppna filtret i kameran, tryck på filternamn längst ned på skärmen och tryck sedan lätt på Skicka till.

Den här artikeln förklarar hur man söker efter filter på Instagram med mobilappen för iOS och Android.

Så här söker du efter filter på Instagram

Instagram-filter använder augmented reality för att lägga till specialeffekter i dina Instagram-berättelser och inlägg. Flera filter är inbyggda i appen, men det finns tusentals fler tillgängliga. Så här letar du upp Instagram-filter:

 1. Öppna kameran i Instagram-appen och svep åt vänster genom ikonerna längst ner på skärmen och tryck sedan på förstoringsglas (Bläddra bland effekter).

 2. Tryck på ett av de filter du ser eller svep genom kategorierna högst upp i appen. För att söka efter namn / nyckelord, tryck på förstoringsglas.

 3. När du trycker på ett filter ser du en förhandsgranskning. Knacka Försök eller tryck på nedåtpil för att ladda ner filtret.

 4. Knacka OK för att spara filtret. När du går tillbaka till kameran sveper du åt höger på ikonerna längst ner på skärmen för att hitta det nya filtret.

  OK och filterikonen i Instagram-appen.

Så här hittar du Instagram-filter av Creator

Instagram-användare kan skapa och ladda upp sina egna filter som andra kan använda. Följ dessa steg om du vill ladda ner ett filter från en viss skapare:

 1. Hitta skaparens profil och tryck på smiley ovanför deras rutnät.

 2. Tryck på det filter du vill ha och tryck sedan på Försökeller tryck på nedåtpil för att ladda ner filtret.

 3. Ta ett foto eller spela in en video med filtret och dela den sedan med dina vänner.

  Smiley, prova och spela in ikoner i Instagram-appen.

Få Instagram-filter från vänner

Se ett coolt filter på din väns Instagram som du vill prova själv? Gå till inlägget med det filter du vill ha och tryck på filternamn längst ner på skärmen. Du kan sedan trycka på Försök eller tryck på nedåtpil för att spara det. Din vän kan också skicka filtret till dig genom att gå till filtret i kameran och trycka på filternamn längst ned på skärmen och knacka Skicka till.

Sparkles filternamn och Skicka till i Instagram-appen.