Saltar al contenido

Hur man söker på Instagram efter taggar och användare

1 de julio de 2021
GettyImages 637122212 5ab94c34ae9ab80037935ea2

Om du inte vet hur du hittar användare att följa eller intressanta inlägg att engagera sig i, kan du missa mycket bra innehåll på Instagram. Du kan använda Instagrams sökfunktion på den officiella Instagram-appen och Instagram.com i en webbläsare.

Hur man söker på Instagram

Öppna Instagram-appen på din mobila enhet (eller gå till Instagram.com) och logga in för att börja använda Instagram-sökning.

  1. Instagram-sökning finns på fliken Utforska i Instagram-appen. Tryck på på för att komma åt sökningen förstoringsglas ikonen i den nedre menyn. En sökruta visas högst upp som säger Sök. Tryck på sökningen för att visa tangentbordet. På Instagram.com är Instagram-sökfältet högst upp i ditt hemflöde så snart du loggar in.

  2. I sökfältet på Instagram anger du din sökning. Fyra flikar visas högst upp: Topp, Konton, Taggar och Platser. För att söka efter en tagg, sök efter den med eller utan hashtag-symbolen (t.ex. #dagens Foto eller dagens Foto). När du har skrivit in ditt sökord, antingen väljer du det resultat du letade efter från den automatiska listan över de bästa förslagen eller trycker på Taggar fliken för att filtrera resultaten som inte är taggar. Instagram.com har inte samma fyra sökresultatflikar som appen har, vilket gör det svårare att filtrera resultat. När du skriver en sökord för en tagg visas en lista med föreslagna resultat i en listruta. Några av dessa resultat är taggar (markerade med hashtag – # – symbol) och andra är användarkonton (markerade med deras profilfoton).

    Exempel på Instagram-sökning

  3. När du trycker på en tagg från Taggar fliken i appen eller klicka på en föreslagen tagg från rullgardinsmenyn på Instagram.com visas ett rutnät med foton och videor som taggades och publicerades av Instagram-användare i realtid. Ett urval av toppinlägg, som är inlägg med flest gillanden och kommentarer, visas i standardfliken i appen och högst upp på Instagram.com. Byt till Nyligen fliken i appen för att se de senaste inläggen för den taggen i appen eller bläddra förbi de första nio inläggen på Instagram.com. När du söker efter taggar i appen kan du följa en tagg genom att trycka på det blå Följ så att alla inlägg med den taggen dyker upp i ditt hemflöde. Du kan följa taggen genom att knacka på hashtaggen och knacka på Följande knapp.

    Söker på Instagram-mobilappen

Sök efter användare på Instagram

Förutom att söka efter inlägg med specifika taggar kan du använda Instagram-sökning för att hitta användarkonton att följa. Ange användarnamn eller förnamn på en användare. Liksom taggsökningen ger Instagram en lista över de bästa förslagen när du skriver. När du känner till en väns användarnamn får du de bästa resultaten genom att söka efter det exakta användarnamnet i Instagram-sökningen. Att söka efter användare efter deras för- och efternamn kan vara svårare eftersom inte alla lägger sitt fullständiga namn på sina Instagram-profiler. Dessutom, beroende på hur populära deras namn är, kan du sluta rulla igenom många användarresultat med samma namn.

Söker efter namnet Marie på Instagram

Hur rankar Instagram sökresultat?

För användare i Instagram-sökning visas de mest relevanta och populära användarna högst upp, tillsammans med deras användarnamn, fullständiga namn (om det finns) och profilfoto. Instagram bestämmer de mest relevanta användarsökresultaten genom att matcha användarnamnet eller fullständiga noggrannhet och dina sociala grafdata. Du kan få resultat baserat på din sökhistorik, ömsesidiga följare baserat på vem du följer och vem som följer dig och dina Facebook-vänner om ditt Facebook-konto är kopplat till Instagram. Antalet följare kan också spela en roll i hur användare dyker upp i sökningen, vilket gör det lättare att hitta populära märken och kändisar. Om du letar efter en person med hög profil, som en kändis eller politiker, leta efter den blå bocken bredvid deras namn. Detta representerar ett verifierat konto. Verifierade konton visas högst upp i resultaten för att hjälpa dig att hitta legitima konton lättare.

Bonus: Sök efter inlägg från platser

Med Instagram kan du också söka efter inlägg som har taggats på specifika platser. Allt du gör är att skriva platsen i sökfältet och trycka på Platser fliken i appen eller, när du använder Instagram.com, leta efter resultat i listrutan som har en platsnålsikon bredvid dem. För idéer om vilka saker du kan söka efter på Instagram, leta upp några populära Instagram-hashtags eller ta reda på hur du får ditt foto eller ditt videoklipp med på fliken Utforska (även känd som den populära sidan).