Saltar al contenido

Hur man spårar flyg på iPhone

10 de julio de 2022
iPhone Track Flight Messages 5215469 406226e150844fe4a0782b881e3470fd

Vad du ska veta

 • Öppna Meddelanden appen, tryck och håll ned flygbolagets namn och flightnummer och välj Förhandsgranska flyg.
 • Öppna Sök genom att svepa nedåt mitt på startskärmen. Ange flightnumret, tryck på Sökoch visa status.
 • Använd en tredjepartsapp som t.ex Flightradar24 för att ange flightnumret, sök och välj rätt flyg.

Den här artikeln förklarar tre enkla sätt att spåra flyg på din iPhone. Du kan använda två av iPhones inbyggda funktioner, appen Messages eller Spotlight. Du kan också titta på en flygspårare från tredje part med ytterligare funktioner.

Spåra flyg i meddelanden på iPhone

Om du delar ditt flygnummer med någon via sms är detta ett snabbt och enkelt sätt att spåra flygningen. Du kan använda meddelanden för att se ett flygs status, oavsett om du är den som skickar eller tar emot meddelandet.

 1. Öppna konversationen i Meddelanden innehåller flyginformationen eller ange flygbolaget och flightnumret om det är du som skickar textmeddelandet. Meddelandet bör innehålla flygbolagets namn och flightnummer eller det exakta flightnumret för att få de mest exakta resultaten. Du kan till exempel ange «Spirit Airlines 927» eller «NK927» för samma flygning.
 2. Tryck och håll kvar bubblan som innehåller flyginformationen.
 3. Du kommer att se ett popup-fönster på skärmen som innehåller en karta över flygningen med alternativ för att Förhandsgranska flyg för status och detaljer och Kopiera flygkoden om du vill klistra in informationen någon annanstans. Knacka Förhandsgranska flyg.

  Tryck på Förhandsgranska flyg

 4. Du kommer sedan att se flygets status tillsammans med relevanta detaljer som avgångs- och ankomsttider, varaktighet, terminal, gate och platser för bagageutlämning som är tillgängliga. Om du ser prickar längst ner på skärmen betyder det att mer än en flygning matchar flygbolaget och flygnumret. Det är vanligtvis ett framtida flyg – svep åt höger för att se den extra flygningen med dess status och detaljer.

  Första matchande flyginformation

  Andra matchande flyginformation

 5. Knacka Gjort uppe till höger för att stänga flyginformationen och återgå till din konversation i Meddelanden.

Spåra flyg med Sök på iPhone

Du kan också använda Spotlight för att hitta flyginformation också.

 1. Svep nedåt i mitten av startskärmen för att öppna Sök.
 2. Ange flightnumret eller flygbolagets namn och flightnummer.
 3. Knacka Sök på tangentbordet.
 4. Du kommer att se din resultatlista med grundläggande information, inklusive terminaler, avgångs- och ankomsttider samt aktuell status. Om du vill se mer väljer du flyget.
 5. Du kommer då att kunna se ytterligare information om flygningen, till exempel en karta över planets aktuella färdväg, flygets längd och platsen för bagageutlämning om tillgängligt.
 6. Knacka Tillbaka när du är klar för att återgå till sökskärmen eller Avbryt för att stänga och återgå till startskärmen.

  Öppna Sök på iPhone

  Visa flygstatus eller tryck för mer information

  Komplettera flyginformation från Sök

 

Spåra flygningar med en iPhone-app från tredje part

Även om iPhone innehåller två praktiska sätt att hålla reda på flyg, kanske du söker ytterligare funktioner. Du kanske vill ha fler sökalternativ, möjligheten att spara flyg eller att få varningar. Det finns många flygspårningstjänster och appar tillgängliga för iPhone. Vilken du väljer beror på vilka funktioner du vill ha. Så låt oss titta på hur man använder en populär, gratis app som heter Flightradar24.

 1. Öppna Flightradar24, ange flightnumret i sökrutan och tryck på Sök på tangentbordet.
 2. Du kommer att se matchande resultat i avsnitten Flygbolag, Liveflyg och Senaste eller schemalagda flyg. Välj rätt flygning.

  Flightradar24 sökning

  Sökresultat för Flightradar24

 3. Avsnittet kommer att utökas för att visa detaljer som planerad och faktisk avgång eller ankomst, beroende på vad som är tillämpligt. Du kan också se flygstatus, plantyp, anropssignal och flygbolag.
 4. Knacka Uppspelning för att se resehistorik på en karta, Flyginformation för ytterligare flyginformation, Flygplan info för utrustningsinformation, eller Visa på kartan för en live kartvy om tillgängligt.

  Flightradar24 flyginformation

  Uppspelning av Flightradar24

  Flightradar24 Flygplan Info

Flightradar24 är tillgänglig gratis med valfria köp i appen för ytterligare funktioner. Grundläggande funktioner förutom flygspårning inkluderar flygresor i realtid på en karta, identifiering av flyg som reser ovanför, historisk data, flygfilter och möjligheten att söka baserat på flygnummer, flygplats eller flygbolag. Dessa metoder för att spåra flyg på iPhone är de mest praktiska du kan hitta. Men du kan också använda Google Flights för att få information om flyg och status.