Saltar al contenido

Hur man spelar PSP-spel på din TV

20 de julio de 2021
2012 stagecoach country music festival indio ca day 1 143510296 57c72e283df78c71b60d874e

Om du äger en PlayStation Portable kan du spela spel med din TV som en extern skärm. Detta kräver videoutgången på handenheten, tillsammans med en AV-kabel. Uppenbarligen blir inte grafikkvaliteten bättre med en större TV (faktiskt, beroende på hur stor din TV är, kan den till och med se sämre ut), men det kan göra vissa spel med riktigt små element lättare för ögonen. Och det är bara coolt att spela PSP-spel på en mycket större skärm. Här är hur. Den här guiden gäller specifikt modellerna PSP-2000 och 3000 (aka PSP Slim och PSP Brite).

Vad du behöver för att spela PSP-spel på din TV

För att spela PSP-spel på din TV-skärm krävs följande utrustning:

 • En PSP (antingen en 2000- eller 3000-modell).
 • En PSP-komponent eller komposit-AV-kabel.
 • En TV med lämpliga AV-ingångar (för att matcha dina PSP-kablar).
 • En nätadapter för din PSP är en bra idé, men inte nödvändig.
 • Ett spel på UMD eller Memory Stick.

Hur man spelar PSP-spel på din TV

Om du vill spela PSP-spel på din storbilds-TV måste du ansluta konsolen till TV: n via en AV-kabel.

 1. Anslut din PSP till nätadaptern eller se till att batteriet har tillräcklig laddning för den tid du vill spela.

 2. Anslut AV-kabeln till videoutgången på PSP-undersidan. Det är den enda porten som kabelns ände passar in.

 3. Anslut den andra änden av AV-kabeln till lämpliga portar på din TV. En komponentkabel har fem färgkodade pluggar att sätta i och en kompositkabel har tre. Om du planerar att spela många spel på din TV (eller titta på många UMD-filmer) och din TV har flera ingångar kan du lämna din AV-kabel ansluten och helt enkelt ansluta PSP-änden igen vid behov.

 4. Slå på din TV och välj önskad ingång. Detta varierar beroende på din TV-modell, så kolla din användarhandbok om du inte är säker (eller om du kan välja ingången genom att prova de tillgängliga när din PSP är på och ställ in för video ut).

 5. Slå på din PSP. När den har startat helt, tryck och håll ned Visa på framsidan på PSP. Handhållarens skärm ska bli svart och dess vanliga visning ska visas på din TV-skärm. Displayknappen är den med den tv-skärmformade rektangeln som vanligtvis används för att justera skärmens ljusstyrka.

 6. Sätt in ditt UMD-spel i PSP: s UMD-enhet eller sätt in ditt minne i minnesplatsen om du inte redan har gjort det och navigera sedan till Spel menyn med PSP: s knappar precis som om du skulle spela spelet på din PSP-skärm.

 7. Hitta spelet i spelmenyn och tryck på X för att börja spela. Du kan använda PSP: s knappar för att spela precis som om du spelar normalt. Tänk på PSP som konsol och styrenhet i en och TV: n som en extern skärm.

 8. När du är klar med att spela, spara ditt spel som vanligt. Håll ned Visa knappen igen och skärmbilden försvinner från din TV och visas igen på din PSP. Koppla loss kablarna från din TV och PSP.