Saltar al contenido

Hur man spelar Tetris 99 på Nintendo Switch

14 de julio de 2021
how to play tetris 99 on nintendo switch featured 7af5d3957deb44f4a8d4c812d88946ce

Tetris 99 är ett officiellt Tetris-spel för Nintendo Switch. Släpptes som en gratis titel för alla Nintendo Switch Online-prenumeranter, den här versionen av Tetris on Switch har ett 99-spelare online multiplayer-läge. Du kan ladda ner Tetris 99 från Nintendo eShop. Ett Nintendo Switch Online-medlemskap krävs för att spela online-flerspelarläget.

Vad är Tetris 99?

Tetris 99 är baserat på det klassiska pusselspelet Tetris, som fick vanlig popularitet när den debuterade på Nintendo Game Boy 1989. Olika Tetris-spel har experimenterat med online-flerspelarlägen. Tetris 99 är den första i serien att stödja online-matchningar med så många som 99 personer. I det avseendet, Tetris 99 liknar populära Battle Royale videospel som Fortnite, som också sätter spelare mot varandra i en kamp för att vara den sista personen som står. Medan de flesta Battle Royale-spel är actiontitlar, Tetris 99 kallas ofta ett pusselspel för Battle Royale. Några månader efter Tetris 99 släpptes, adderades flera offline-lägen som nedladdningsbart innehåll (DLC). Big Block DLC-paketet lägger till traditionella lokala flerspelarlägen för upp till åtta spelare på en Nintendo Switch och en mängd utmanande lägen för solospelare.

Var kan jag ladda ner Tetris 99

Tetris 99 finns gratis från Nintendo eShop på Nintendo Switch. Big Block DLC kan köpas från huvudtitelns produktsida i eShop. Du kan också köpa en fysisk kopia av Tetris 99 i butiker eller online. Den här versionen av spelet innehåller kampsläget online och allt innehåll från Big Block DLC. Spelet och dess DLC är också tillgängliga från den officiella Tetris 99-webbplatsen.

Tetris 99 är exklusivt för Nintendo Switch och finns inte någon annanstans. Alla smartphone-appar eller internetnedladdningar som använder namnet Tetris 99 är sannolikt falska och kan innehålla farlig skadlig kod eller virus.

Behöver du Nintendo Switch online för att spela Tetris 99?

Ett aktivt Nintendo Switch Online-medlemskap krävs för att spela nästan alla online-videospel och lägen på Nintendo Switch, Switch Lite eller Switch (OLED-modellen), inklusive Tetris 99 Battle Royale Puzzle-läge. Om du avbryter ditt Nintendo Switch Online-medlemskap kan du inte spela något av Tetris 99 online flerspelarlägen.

Hur man spelar Tetris 99

Målet i Tetris 99 är samma som andra versioner av Tetris. Eftersom block (officiellt kallad Tetriminos) faller från toppen av skärmen måste du flytta blocken med riktningsknapparna och bilda kompletta horisontella linjer. När en horisontell linje bildas försvinner den linjen av Tetriminos och de återstående blocken rör sig ner för att ta sin plats. När du rensar blocklinjer tjänar du poäng och går gradvis igenom högre nivåer, som släpper fler block i snabbare hastigheter. Om du misslyckas med att bilda kompletta linjer staplar dina Tetriminos upp och når så småningom högst upp på skärmen. När detta händer är det slut.

Tetris 99 2P Dela stridsläge.

Knacka Upp på D-pad för att få block att falla snabbare när du har dem uppradade. Denna manöver, kallad en hård droppe, kan dramatiskt påskynda saker och ting.

Tetris 99 flerspelaralternativ

I multiplayer-spel teleporteras de Tetriminos du rensar till en motståndares skärm och skjuter blocken högre, vilket ökar deras chanser att förlora (vilket förbättrar dina chanser att vinna). Denna blockallokering är slumpmässig som standard, men du kan manuellt välja vilka spelare som får dina kasserade Tetriminos. Använd vänster joystick för att rikta in dig mot en annan spelare manuellt, eller klicka på rätt joystick att välja mellan följande alternativ:

  • Slumpmässig: Skicka dina rensade block till en slumpmässig spelare.
  • KO: er: Skicka dina block till spelare som är nära att förlora.
  • Märken: Skicka dina block till spelaren med flest KO-märken.
  • Angripare: Skicka block till spelare som riktar dig.

KO-märken delas ut när du besegrar andra spelare genom att skicka dem block. Om du besegrar någon får du deras märken. Ju fler märken du har, desto kraftfullare blir dina attacker.

Tetris 99 Single Player-alternativ

De flesta av de extra offline-lägena i Tetris 99 är identiska med online-kungligt läge. Den enda skillnaden är att dessa lägen har datorstyrda spelare istället för riktiga online-motståndare. Ett undantag är Marathon-läget, som spelar som originalet Tetris utan motståndare eller inriktningskrav.

Vad är en T-spin i Tetris?

Medan du spelar Tetris, det är möjligt att snabbt flytta block åt vänster eller höger när de faller, och klämma block på platser som de vanligtvis inte skulle passa. Ibland behövs en sista-minuten-rotation för att få dem på plats. När detta knep görs med ett T-block (Tetrimino som ser ut som bokstaven T) kallas flytten en T-spin. T-spins är populära hos Tetris-spelare eftersom de vanligtvis tar lite övning för att dra av sig på grund av T-blockets utmanande form. Att perfektionera T Spin krävs inte för att vara en pro Tetris-spelare eller ens för att vinna matcher. Ändå kan det vara användbart för att komma ur en sylt när de tillgängliga platserna börjar fyllas.

En T-block Tetromino i Tetris 99 på Nintendo Switch gör en T-spinn ..