Saltar al contenido

Hur man ställer in HTC Vive helkroppsspårning

18 de agosto de 2022
vivetracking d182c897bc54478dbaf24bee1623712b

Vad du ska veta

  • Köp och ställ in en eller flera trådlösa Vive Trackers.
  • Para ihop Vive-spårarna med din SteamVR-installation som ytterligare kontroller.
  • Alla spel stöder inte VR-spårning för hela kroppen, och andra kommer att kräva ytterligare inställningar för att fungera.

Den här guiden kommer att förklara hur du ställer in spårning av hela kroppen i HTC Vive-spel med Vive Tracker-tillbehör.

Hur får jag helkroppsspårning i min HTC Vive?

Det bästa sättet att få spårning av hela kroppen – eller så nära du kan komma med en HTC Vive – är med de officiella trådlösa Vive-tracker-tillbehören. Dessa kan fästas på olika kroppsdelar, kontroller eller externa enheter för förbättrad funktionalitet med din HTV Vive. I spel som stöder Vive Tracker-ingångar kan du fästa Vive Trackers på dina handleder, vrister och midja och spåra nästan hela din kropp.

  1. Köp mellan en och fem Vive trackers.
  2. Starta SteamVR på din PC, och i alternativmenyn, navigera till Enheter > Parstyrenhet.
  3. När du uppmanas, välj Jag vill para ihop en annan typ av kontroller. Välj sedan HTC Vive Tracker. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra ihopparningsprocessen. Upprepa vid behov för hur många Vive Trackers du vill använda.

    Jag vill para ihop en annan typ av kontroller på SteamVR

  4. Fäst Vive Tracker till vilken kroppsdel ​​du vill spåra i spelet. Alternativt kan du använda den för att spåra anpassade kontroller som sportfladdermöss och racketar, vapen eller fästa på ett husdjurs halsband så att du kan se till att du inte trampar på dem medan du spelar. Den kan också kopplas till en extern kamera för att göra mixed reality-videor.
  5. Spela dina favoritspel för att njuta av hela kroppen i VR. Endast en handfull SteamVR-spel stöder spårning av hela kroppen. Se till att spelet du vill spela stöder det innan du köper Vive Trackers.

Har HTC Vive helkroppsspårning?

HTC Vive har inte spårning av hela kroppen med sitt standardpaket: endast spårning av huvud och hand. Men med Vive Trackers kan du utöka spårningskapaciteten till hela kroppen. Det finns även tillbehör från tredje part som kan möjliggöra utökad kroppsspårning för HTC Vive. Deras stöd är dock ännu mer begränsat än Vive Trackers, så var försiktig innan du köper in nischade hårdvarualternativ.

Hur kan jag förbättra spårningen av min HTC Vive?

HTC Vive Lighthouse-sensorer erbjuder fortfarande den bästa spårningen av alla VR-headset, men de är externa sensorer, vilket innebär att ocklusion kan vara ett problem. Se till att dina sensorer är monterade högt upp och helst i motsatta hörn av din lekplats för att ge dem en fullständig bild av din lekplats. Det är en bra idé att ta bort allt som kan hindra deras siktlinje också. När du spelar, gör ditt bästa för att inte komma för nära sensorerna, särskilt under dem, eller för att förvandla till ett trångt hörn där sensorerna kanske inte kan se headsetet eller kontrollerna.

FAQ

Hur många fyrar behövs för helkroppsspårning på HTC Vive?

Tekniskt sett behöver du bara två sensorer för helkroppsspårning, men att lägga till fler sensorer förbättrar noggrannheten. Du kan ha upp till fyra sensorer i ett rum.

Hur dyrt är HTC Vive helkroppsspårning?

Räkna med att spendera uppemot $600 på en HTC Vive-enhet med helkroppsspårning. Du kan spendera ännu mer på extra tillbehör för att förbättra upplevelsen.

Hur höga måste spårningsstationerna för HTC Vive vara?

Helst bör basstationerna vara ovanför spelarens huvud, så två meter (cirka 6,5 ​​fot) borde räcka. Montera dem i 30-45 graders vinkel mot varandra inte längre än 5 meter (16,5 tum) från varandra.

Kan jag använda HTC Vive utan sensorer?

Nej. Du kan inte använda en HTC Vive utan sensorer, men du klarar dig med bara en. Du kommer dock att vara begränsad till framåtvända, sittande VR-upplevelser.