Saltar al contenido

Hur man stänger av begränsat läge på YouTube

17 de junio de 2021
youtube locked illustration 7f86b3217a874574812bc41a41984504

Vad du ska veta

 • Webbläsare: Välj din profilbild och sedan Begränsat läge: På för att hitta inaktiveringsalternativet.
 • App: Slå sedan av den genom din profilbild inställningar > Allmän (Android) eller bara inställningar (iOS).
 • Inaktivera begränsat läge gäller endast den enhet som du har redigerat inställningen på.

Den här artikeln beskriver hur du stänger av YouTubes begränsade läge på en dator, telefon eller surfplatta, något du kan behöva göra om kommentarer döljs eller om du inte kan se några videor. Instruktionerna gäller för stationära användare i alla webbläsare och mobilanvändare i den officiella YouTube-appen.

Inaktivera begränsat läge på YouTube.com

 1. Välj din profilbild längst upp till höger på YouTubes webbplats. Om du inte är inloggad kan du fortfarande inaktivera Begränsat läge, men välj den tre-prickade menyn bredvid Logga in istället.

 2. Välj Begränsat läge: På från botten av menyn.

 3. Välj knappen bredvid AKTIVERA BEGRÄNSAT LÄGE så att den blir från blå till grå. YouTube uppdateras automatiskt för att visa att inställningarna har ändrats.

  YouTube-begränsat läge växlar från YouTube-webbplatsen.

Inaktivera begränsat läge från appen

 1. Tryck på din profilbild uppe till höger eller på den ansiktslösa ikonen om du inte är inloggad.

 2. Gå till på Android inställningar > Allmän. Gå till iOS på iOS inställningar.

 3. Välj knappen bredvid Begränsat läge för att inaktivera den (den blir grå).

  Inställningar för YouTube Android-appen,

Om du använder YouTube via en mobilwebbläsare är stegen riktigt lika, men när du har öppnat inställningarna, expandera konto avsnittet för att se växlingen.

Begränsat läge stängs inte av?

Du vet att Begränsat läge fortfarande är aktiverat om du får en svart skärm med detta meddelande när du försöker visa videor: Den här videon är inte tillgänglig när Begränsat läge är aktiverat.

class = «ql-syntax»> Eller den här i kommentarsektionen: Begränsat läge har dolda kommentarer för den här videon.

class = «ql-syntax»> I de flesta fall och för de flesta bör inaktiveringen fungera genom att följa stegen ovan. Om dessa anvisningar inte verkar stänga av den kan din enhet styras av någon annan, i vilket fall du behöver deras tillstånd först. En situation är om din enhet är en del av Family Link. Om en förälder kontrollerar den här funktionen kan barnkonton inte inaktivera den. Ditt enda alternativ är att begära att föräldrakontot stänger av Begränsat läge för dig. Samma scenario är möjligt i en affärsmiljö. Skol- och biblioteksadministratörer kan till exempel styra Begränsat läge på nätverksnivå, vilket ger dig lite eller inget sätt att kringgå det annat än att nå ut till administratörerna. Något annat att komma ihåg är att om du vill att Begränsat läge ska vara avstängt på alla dina plattformar – varje telefon, surfplatta och dator du använder – och du inte använder Google Family Link, måste du gå in på var och en av dem och slå av den. Om du till exempel inaktiverar Begränsat läge på din telefon påverkas inte din dator och vice versa.