Saltar al contenido

Hur man stänger av mikrofonen på en Android

24 de junio de 2021
how to turn off the microphone on an android 5184533 688915a171d34b00a8fc36861cec0152

Vad du ska veta

 • Inaktivera din mikrofon genom att trycka på inställningar > Integritet > App tillåtelser > Mikrofon och växla alla appar till den vita omkopplaren.
 • Inaktivera Google-lyssnande genom att trycka på inställningar > Google > Kontotjänster > Sök > Röst > Voice Match > växla till av.
 • Din mikrofon finns längst ner på din Android-telefon.

Den här artikeln lär dig hur du stänger av mikrofonen på din Android-telefon och hur du ändrar dina mikrofoninställningar.

Hur inaktiverar jag min mikrofon på min Android-smartphone?

Om du helt vill inaktivera din Android-telefons mikrofon är processen relativt enkel men dold bakom några menyer. Här ska du titta och hur du inaktiverar din mikrofon.

 1. Knacka inställningar.

 2. Knacka Integritet.

 3. Knacka App tillåtelser.

 4. Knacka Mikrofon.

 5. Växla alla appar som listas till den vita omkopplaren.

  Åtgärder krävs för att stänga av mikrofonen på Android-telefonen

  Om du bara vill inaktivera mikrofonen i vissa appar, välj att växla dem därefter.

Hur stoppar jag min telefon från att lyssna på konversationer?

De flesta Android-telefoner lyssnar alltid på något sätt eftersom de väntar på att höra att du aktiverar Google Assistant. Om du föredrar att stänga av den här funktionen är det här vad du ska göra. Denna process stänger av Google Assistant på alla telefoner som använder samma Google-konto.

 1. Knacka inställningar.

 2. Knacka Google.

 3. Knacka Kontotjänster.

 4. Knacka Sök, assistent och röst.

  Steg krävs för att hantera Google Voice-alternativ på Android-telefon

 5. Knacka Röst.

 6. Knacka Voice Match.

 7. Växla Hey Google till Av.

  Åtgärder krävs för att slå av Voice Match på Android-telefon

 8. Din telefon lyssnar nu inte längre efter uppmaningar från Google Assistant.

Hur ändrar jag min mikrofoninställningar på min Android?

Om du vill ändra vilka appar som kan använda din mikrofon på din Android-telefon, liknar processen helt att inaktivera den helt. Här är vad du ska göra.

 1. Knacka inställningar.

 2. Knacka Integritet.

 3. Knacka App tillåtelser.

  Åtgärder krävs för att ändra appbehörigheter på Android-telefon

 4. Knacka Mikrofon.

 5. Titta igenom apparna och välj vilka du vill inaktivera eller aktivera genom att växla mellan den gröna eller vita omkopplaren.

  Steg krävs för att justera mikrofoninställningarna på Android-telefonen

Var finns mikrofonen på en Android-telefon?

Mikrofonen på Android-telefoner är vanligtvis längst ner på din telefon. Titta på var du ansluter telefonen för att ladda den så ser du några ventiler eller hål. Det är där mikrofonen finns och där du ska prata för att höras av andra eller för att prata med din telefon. Täck inte över mikrofonen med handen eller fingrarna när du ringer eller använder mikrofonen på något annat sätt.

Spionerar min telefon på mig?

Det är ett vanligt problem att din Android-telefon kan spionera på dig. Medan din telefon lyssnar efter «Hey Google» -prompten spårar den inte vad du gör eller spelar in dina samtal. Men om du är orolig kan du följa stegen ovan för att inaktivera mikrofonen så mycket som möjligt medan du fortfarande tar emot och ringer. Håll ett regelbundet öga på vilka appar som har tillgång till din mikrofon vid hot från skadlig kod eller onödiga källor. Du kan också kolla in Google My Activity-sidan för att se vad som samlas in av Google om dina surfvanor och de appar du använder. FAQ

 • Hur stänger jag av mikrofonen på ett Bluetooth-headset om jag använder Android Oreo?

  Många tredjepartsappar i Google Play Store kan växla din ljudutgång till telefonens högtalare. Överväg att ladda ner hörlursläge av eller hörlursläge av. Eller sök i Google Play Butik efter alternativ.

 • Hur stänger jag av Android-smarttelefons mikrofon?

  Dämpning och avstängning av mikrofonen är endast möjlig om du är i ett aktivt samtal. Om du har ett aktivt samtal och vill ha ett ögonblick av integritet eller behöver prata med någon utan att den andra parten hör, stäng av ljudet på din Android-smarttelefons mikrofon genom att trycka på Stum alternativ i samtalsfönstret. Knacka Slå på ljudet för att återgå till samtalet.