Saltar al contenido

Hur man synkroniserar en PS4-kontroller

17 de julio de 2021
IMG 20180818 212227336 HDR 5b79ec8346e0fb0050113220 ba81f0c248fc4d698e957d9ff101519f

Vad du ska veta

 • Anslut styrenheten till PS4. Slå på PS4 och tryck på PS-knappen. Välj eller skapa en spelare.
 • För att lägga till mer, fick till inställningar > Enheter > Blåtand… tryck på PS och Dela med sig på den nya styrenheten och välj den på PS4: s lista.
 • Stäng av handkontrollen för att koppla från. Gå till inställningar > Enheter > Blåtand… Välj styrenheten och välj Radera.

Den här artikeln förklarar hur man parar ihop en PlayStation 4-kontroller, känd som DualShock 4, till konsolen trådlöst via Bluetooth. Du kan bara synkronisera kontroller som är speciellt gjorda för PS4; du kan inte synkronisera en PS3- eller PS2-kontroller med en PS4-konsol. Du kan dock använda en PS4-kontroller med PS3.

Hur man synkroniserar en PS4-kontroller till en PS4

För att synkronisera en styrenhet med systemet, särskilt för första gången, behöver du en USB-kabel; vilken USB 2.0 Micro-B-kabel som helst kan ansluta DualShock 4 till konsolen, och även om det bara finns två USB-portar på systemet kan du synkronisera upp till fyra kontroller per spelarkonto.

 1. Innan du slår på din PS4, anslut den lilla änden av USB-kabeln till porten ovanpå styrenheten. Anslut den andra änden till en av USB-portarna på konsolens framsida.

 2. Slå på din PS4 genom att trycka på konsolens strömbrytare. Den ska automatiskt upptäcka din anslutna styrenhet och tilldela den till den första tillgängliga spelarplatsen.

 3. Tryck på PS-knappen mitt på styrenheten så ser du inloggningsskärmen där du kan välja ett spelarkonto eller skapa ett.

  Från och med nu slår du automatiskt på PS-knappen på kontrollenheten så länge den är laddad.

Hur man synkroniserar ytterligare PS4-kontroller trådlöst

När du har minst en kontroller synkroniserad med ditt system kan du lägga till mer trådlöst:

 1. Leta reda på med din synkroniserade kontroller inställningar alternativ i raden med ikoner ovanför PS4-hemmenyn, representerad av en ikon som ser ut som en portfölj.

 2. Navigera till inställningar > Enheter > Bluetooth-enheter. Du bör se en lista över enheter som för närvarande synkroniseras med din konsol.

 3. På PS4-kontrollenheten vill du synkronisera, håll ned PS knappen och Dela med sig -knappen samtidigt i 5 sekunder.

 4. När den nya styrenheten visas i listan över Bluetooth-enheter väljer du den med den andra styrenheten. Den nya styrenheten synkroniseras sedan med din PS4.

Hur man avkopplar en PS4-kontroller

 1. Se till att den styrenhet som du vill koppla från är avstängd.

 2. Slå på din konsol med en annan PS4-kontroller. Gå till hemmenyn på PS4 Miljö > Enheter > Bluetooth-enheter.

 3. Du bör se en lista med styrenheter. Välj den du vill koppla från och välj radera.

Så här laddar du din PS4-kontroller

Styrenhetens interna batteri laddas medan det är anslutet till PS4. Om handkontrollen förblir ansluten medan din PS4 är i viloläge fortsätter den att laddas och lampan på toppen blir gul. Lampan kommer också att blinka gult när din kontroller börjar ta slut på strömmen, och du bör se ett meddelande på skärmen som säger att du ska ansluta den. När laddningen lyser lyser lampan längst upp på kontrollen olika färger beroende på vilken spelare som styrenheten tilldelas; spelare 1 är blå, spelare 2 är röd, spelare 3 är grön och spelare 4 är rosa.

Felsökning: Trådlösa PS4-anslutningsproblem

Om din handkontroll inte slås på när du trycker på PS-knappen, anslut den till PS4 för att se till att den har en laddning. Om ljusfältet inte lyser kan det vara ett problem med din USB-kabel, eller kontrollerens interna batteri kan skadas. Om du har en extra kabel till hands, försök använda den istället för att eliminera den första möjligheten. Om kontrollenheten inte kan ansluta till konsolen trådlöst trots att den är laddad, ligger problemet antingen på din konsol eller din controller Bluetooth-anslutning. Om dina andra PS4-kontroller fungerar trådlöst är den felaktiga styrenheten skyldig. Ändå kan du fortsätta spela med styrenheten ansluten till konsolen via en USB. Om du inte kan para ihop en PS4-kontroller med din konsol kan du försöka återställa den.