Saltar al contenido

Hur man tar bort ‘Fortsätt titta’ på Netflix

17 de julio de 2021
delete continue watching netflix 4173006 b4b04f78f4134bceb6cadf4a836df75d

Netflix sparar var du är i en show eller film, så om du någonsin stannar och kommer tillbaka kan du fortsätta där du slutade. Det är en fantastisk funktion, men det är också en förbannelse. Ibland behöver du veta hur du tar bort «fortsätt titta» -objekt från Netflix.

Anledningar att ta bort «Fortsätt titta»

Kanske använder du ett vän- eller familjemedlems Netflix-konto eller såg du något du inte vill att din betydande andra ska se. Ibland försöker du en ny show, gillar inte den och vill inte att Netflix fortsätter att rekommendera den. Det finns också en möjlighet att du avslutade filmen eller showen men slutade i slutet.

Oavsett orsaken, vi går igenom hur du kan bli av med «fortsätta titta» på Netflix. Du kan bara göra detta på din dator eller mobila enhet (inte smart-TV eller streaming-enheter), och det fungerar inte för barnprofiler. Det kan ta upp till 24 timmar innan de titlar du gömmer från ditt Netflix-konto faktiskt försvinner från avsnittet «fortsätt titta».

Rensa titlar från Netflix Watch History

Med ett undantag för Android-användare, oavsett om du använder mobilappen eller skrivbordsversionen av Netflix, måste du logga in på ditt konto, välja den profil du vill ta bort, fortsätt titta på objekt från och öppna de Visar aktivitet sida. Dessa instruktioner gäller för iPhone- och Android-enheter tillverkade av en mängd olika tillverkare, som Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.

Ta bort titlar på Android-enheter

Den här metoden är för Android-användare som vill ta bort en titel från listan över nyligen visade filmer och program. Det ska fungera för alla som använder den mest uppdaterade versionen av appen. Om detta inte fungerar, hoppa ner till den andra uppsättningen anvisningar nedan.

 1. Med appen öppen för Hem fliken, rulla ner tills du ser Fortsätt titta rubrik.

 2. Knacka på den trestickade knappen bredvid titeln du vill radera.

 3. Välj Ta bort från radoch bekräfta sedan med OK, för att ta bort den från listan.

  Netflix fortsätter att titta på alternativ på Android

Dölj titlar på iOS-enheter

Följ dessa steg om anvisningarna ovan inte gäller din enhet (t.ex. om du använder iOS eller använder en föråldrad version av appen):

 1. Tryck på den profil du vill redigera objekten från. Om du har fel profil, tryck på en annan än Mer meny.

 2. Öppna Mer meny och tryck på konto för att öppna dina Netflix-kontoinställningar i din webbläsare. Om du inte får det alternativet går du till netflix.com/YourAccount manuellt.

  Netflix Android-appens startskärm och fler inställningsskärmar

 3. Bläddra till botten av sidan, välj din profil för att expandera menyn och välj sedan Visar aktivitet.

 4. Tryck på cirkeln med en linje genom den, bredvid varje film / show du har sett, för att markera dessa objekt som dolda.

  Netflix My Activity-inställningar på Chrome för Android

  Om du döljer ett avsnitt av ett tv-program ser du också en länk som du kan trycka på för att dölja hela serien. Om du vill dölja alla listade objekt, inklusive filmer och TV-program, bläddrar du längst ner och trycker på Göm alla.

Dölj titlar med en stationär webbläsare

För att hoppa direkt in i steg 3 nedan, klicka här, annars följer du dessa steg i ordning:

 1. Håll musen över nedåtpilen bredvid din profilbild längst upp till höger på skärmen och välj konto.

  Netflix-webbplats som visar konto-knappen i profilen

 2. Bläddra till botten, expandera profilen du vill redigera och välj Visar aktivitet.

  Netflix-kontoinställningar på webben som visar knappen Visningsaktivitet

 3. Stegen för att dölja din Netflix-tittarhistorik är desamma som med mobilversionen: hitta filmen eller showen du vill ta bort från din bevakningslista och välj cirkeln med raden genom den.

  Dölj från knappen för visningshistorik på Netflix webbplats

 4. Om du väljer att ta bort ett avsnitt av ett TV-program ser du skärmen härnäst. För att ta bort hela serien, välj Göm serien?.

  Göm serien? länk på Netflix webbplats

  Du kan också bläddra till botten av din Netflix-historik och välja Göm alla. När du bläddrar igenom Netflix visas de raderade objekten inte längre i din «fortsätt titta» -kön. Netflix kommer dock fortfarande att använda den här informationen i sina rekommendationsalgoritmer, så du kan fortfarande få rekommendationer baserat på den show / film du tog bort från listan.

Ändra Netflix-profiler

Ett annat sätt att hantera listan «Fortsätt titta» på Netflix är att hålla dina tittarvanor åtskilda inom olika profiler. Om du till exempel vill titta på en serie om din rumskompis vill titta på en film du redan har sett kan du skapa en separat profil för att skapa en ny «fortsätt titta» -lista. Du kan ha upp till fem profiler på ett enda konto. Lär dig hur du skapar en ny Netflix-profil om du behöver hjälp.

Ta bort en Netflix-profil

Om du vill ta bort en profil helt från ditt konto för att göra plats för en annan eller omedelbart rensa klockhistoriken kan du radera en Netflix-profil.