Saltar al contenido

Hur man tar bort och byter en telefons skärmskydd i glas

31 de julio de 2021
PrimaryImage 5b5a295b46e0fb005061ebf1 5c5cc5fb46e0fb0001dccfc5

Skärmskydd för telefonen håller bara så länge innan de behöver bytas ut. Om din är repad eller sprucken kan det vara dags att skaffa en ny. Många användare är försiktiga med att ta bort det gamla skärmskyddet själva, men processen är enkel. Så här tar du bort glasskärmskyddet på din telefon eller surfplatta snabbt och enkelt.

Dessa instruktioner gäller de flesta skärmskydd på alla typer av smartphones eller surfplattor, inklusive iPhone och Android -enheter.

Hur man tar bort skärmskyddet

Det finns två metoder för att ta bort glasskärmskyddet på din telefon.

Alternativ 1: Hands-On Approach

 1. Innan du börjar, använd en hårtork på en mycket låg inställning på skärmen i cirka 15 sekunder för att lossa limet på skärmskyddet. Överdriv inte; var försiktig och använd låg värme.

 2. Försök försiktigt att lyfta upp skärmskyddet från varje hörn med din nagel. Ett hörn ska vara tillräckligt löst för att ge dig något att arbeta med.

 3. När ett hörn är löst drar du försiktigt upp från hörnet.

 4. Börja skala upp skyddet längs sidorna av skyddet. Detta kommer att hålla det stabilt och förhindra att det går sönder innan du kan ta bort det helt. Gå långsamt när du gör detta för att hålla skärmskyddet i ett stycke.

Alternativ 2: Tandpetare och ett kreditkort

Om dina naglar inte gör tricket, försök istället använda en tandpetare.

 1. Använd en tandpetare för att försiktigt bända upp skärmskyddet i ett av hörnen. Om ett hörn inte lossnar, prova ett annat. Se till att rikta den skarpa änden av din tandpetare uppåt och bort från skärmen snarare än neråt och mot den så att du inte skadar skärmen.

 2. När ett hörn har lossnat, dra med fingrarna försiktigt upp det och bort från telefonen.

 3. Börja skala upp skyddet längs sidorna. Gå långsamt, eftersom du inte vill skynda på jobbet och riva skärmskyddet i bitar.

 4. Skjut in ett kreditkort i luckan för att försiktigt lyfta skärmskyddet från telefonen.

Hur man byter skärmskydd på din telefon

När du väl har tagit bort det gamla skärmskyddet är det dags att byta ut det. Se till att dina händer är rena och rengör försiktigt telefonens skärm med en mikrofiberduk eller lämplig skärmrensare. Om ditt skärmskydd inte har någon speciell lösning, använd den torra monteringsmetoden. Om det gjorde det, använd den våta monteringsmetoden.

Torrmontering av ett skärmskydd

 1. Skala filmen från skärmskyddets klibbiga sida.

 2. Passa in skärmskyddet med telefonens skärm, var extra noga med att se till att det är perfekt anpassat till enheten från alla håll.

 3. Placera försiktigt skärmskyddet ovanpå skärmen, börja i ena änden och gradvis flytta till den andra änden. Ta din tid.

 4. Ta filmen från toppen av skärmskyddet. Du bör se en ren yta. Använd ett kreditkort, en mikrofiberduk eller installationskortet som följde med ditt nya skärmskydd för att släta ut bubblor när du applicerar det. börja i mitten och tryck ut bubblorna mot skärmens kanter i korta, snabba rörelser.

Våtmontering av ett skärmskydd

Vissa skärmskydd har en speciell lösning att använda under applikationen. Använd bara lösningen som följde med ditt specifika märke av skärmskydd.

 1. Spraya den speciella lösningen på fram- och baksidan av skärmskyddet; detta kommer att hålla det fuktigt under installationsprocessen. Du kan behöva sprita det ett par gånger till när du installerar skärmskyddet för att det inte ska bli för torrt.

 2. Placera försiktigt skärmskyddet ovanpå telefonens skärm, börja i ena änden och flytta gradvis till den andra änden. Ta din tid.

 3. Använd skrapan som följde med ditt kit för att pressa bort överskottslösningen under skärmskyddet. Börja i mitten och tryck sedan försiktigt ut det mot kanterna. Håll fast i skyddet så att det inte rör sig.

 4. Låt skärmskyddet torka i minst en halvtimme så det binder helt till telefonens skärm.

 5. När du har fått ditt helt nya skärmskydd i härdat glas ser din telefon ut som ny och du kan börja använda den igen.