Saltar al contenido

Hur man tar isär en Xbox One-kontroller

3 de julio de 2021
xboxonecontrollerapart 2abb3151f1f84106ae88ebb97e705b9c

Xbox One-handkontrollen är allmänt accepterad som en av de bästa videospelkontrollerna runt, men de går fortfarande sönder och behöver repareras då och då. Medan du kan ta isär en Xbox One-kontroller utan alltför mycket besvär, finns det några potentiella snags att vara medveten om, och du behöver också ett par specialverktyg som du kanske inte redan har lagt runt.

Varför ta isär en Xbox One-kontroller?

Om din Xbox One-kontroller inte fungerar korrekt och du redan har uppdaterat firmware och gått igenom en del grundläggande felsökning som att kontrollera batterierna, kommer nästa steg vanligtvis att ta isär styrenheten. Här är några korrigeringar som kräver att du tar isär din Xbox One-handkontroll, inklusive råd om vad du ska göra efter att du har öppnat handkontrollen:

 • D-pad fungerar felaktigt: Bänd försiktigt upp flikarna på fjäderenheten så att den trycks ner med mer kraft. Byt ut vid behov.
 • Drivande analoga pinnar: Rengör eller byt ut de analoga stickenheterna efter behov.
 • Inoperabelt ljuduttag: Kontrollera att domkraften sitter ordentligt och tar kontakt och byt ut vid behov.
 • Stickande knappar: Använd konserverad luft och andra metoder för att ta bort skräp och annan ansamling efter att kretskortsenheten har tagits bort från styrenhetens hölje.

Hur man tar isär en Xbox One-kontroller

Innan du kan ta isär din Xbox One-kontroller, hitta en ren och tydlig arbetsyta som är väl upplyst. Du måste också skaffa följande verktyg om du inte redan har dem:

 • T-8 säkerhets Torx
 • Ritande verktyg

Verktyg för att ta isär en Xbox One-kontroller

Du kan använda en Torx-bit i en drivrutin eller med en hylsnyckel eller använda en dedikerad Torx-drivrutin, men det måste vara en T-8 säkerhets-Torx. Du kan se skillnaden mellan en vanlig Torx och en säkerhets Torx med det lilla hålet i spetsen på en säkerhets Torx. Utan detta lilla hål passar inte en vanlig T-8 Torx i Xbox One-kontrollskruvarna. För det nyfikna verktyget kan du använda allt som är tillräckligt tunt för att passa in i gapet mellan styrhöljet och ändkåpan. Försök att använda ett plastverktyg om möjligt för att undvika att skada husets kontroller. Så här tar du isär din Xbox One-kontroller:

 1. Använd ett nyfiken verktyg för att försiktigt separera höger eller vänster greppskydd.

  Skakar isär en Xbox One-kontroller.

 2. När locken har börjat separera kan du dra av dem försiktigt för hand.

  Ett separat greppskydd på en Xbox One-kontroller.

 3. Upprepa processen med det andra greppskyddet.

  Ta bort ett greppskydd på en Xbox One-kontroller.

 4. Ta bort batteriluckan.

  En Xbox One-kontroller som är redo att ta isär.

  Om din handkontroll aldrig har tagits isär kommer klistermärket inuti batterifacket att vara intakt. Du måste trycka igenom klistermärket med din Torx-bit eller klippa bort den för att komma åt den dolda skruven.

 5. Du är nu redo att ta bort skruvarna, med början med den dolda skruven inuti batterifacket. Använd en T-8 säkerhets Torx-bit och var noga med att placera den ordentligt och tryck jämnt för att undvika att skruva bort skruven.

  Ta bort den dolda skruven i en Xbox One-kontroller.

 6. Ta bort en av skruvarna från ett av handtagen med samma Torx-bit eller -drivrutin.

  Ta bort skruvarna från en Xbox One-kontroller.

 7. Ta bort den andra skruven från samma grepp.

  Ta bort skruvarna från en Xbox One-kontroller.

 8. Upprepa samma process på det andra greppet, ta bort de två sista skruvarna, så kommer styrenheten isär.

  De högra skruvarna på en Xbox One-kontroller.

 9. Du har nu tillgång till mullermotorerna, utlösarna och några ytterligare skruvar som du kan lämna ifrån dig om du inte behöver byta ut specifika komponenter på kretskortet. För att komma åt de flesta andra komponenter, ta bort enheten från framkåpan och vänd den runt.

  En demonterad Xbox One-kontroller.

 10. Från den här vyn kan du rengöra knapparna och analoga pinnarna, ta bort de analoga pinnarna, ta bort d-pad-ringen och d-pad och mer.

  En demonterad Xbox One-kontroller.

 11. För att sätta ihop kontrollenheten igen när du är klar, vänd bara dessa steg. Sätt tillbaka kontrollenheten i det främre höljet, sätt det bakre höljet på plats, sätt i och dra åt alla fästskruvar och snäpp sedan till slut greppskyddet och batterilocket på plats.

Utför Xbox One-kontrollerreparationer

När du väl har tagit isär din Xbox One-kontroller kan du försöka göra reparationer. Vissa problem kan åtgärdas genom att helt enkelt rengöra komponenter, medan andra problem kräver att du byter ut komponenter. I vissa fall krävs avancerade färdigheter som lödning för att ta bort och byta ut komponenter. Beroende på din erfarenhetsnivå lämnas några av dessa reparationer bättre till proffsen. Andra fixar är mycket enklare, som att reparera eller byta ut d-padringen. Om din d-pad inte svarar korrekt kan du prova den här snabbkorrigeringen:

 1. Använd ett nybärande verktyg eller en pincett för att försiktigt springa av fjäderstålets d-padring.

  Ta bort d-padringen på en Xbox One-kontroller.

 2. Lyft försiktigt upp armarna på d-padringen så att de applicerar mer tryck och sätt ihop dem igen. Om det inte löser problemet kan du behöva en ny d-padring.

  Böjer en Xbox One-d-padring.