Saltar al contenido

Hur man undviker virtual reality -sjukdom

11 de agosto de 2021
VRheadset2 BenjaminTorode getty 583e39723df78c6f6a9f2fa5

Vad man ska veta

  • Försök att använda VR i sittande läge för att undvika yrsel.
  • Lätt att stå genom att använda det med ett enkelt stående spel, som Google Tiltbrush.
  • Letar efter alternativ för komfortläge i din VR -app eller ditt spel.

Den här artikeln förklarar hur du undviker virtual reality -sjukdom. Instruktioner gäller alla VR -headsetmodeller. En VR -miljö skiljer sig från en vanlig spelmiljö. På grund av detta kommer vissa användare att uppleva illamående efter bara några minuter när de utforskar en virtuell värld, medan andra inte kommer att drabbas av någon som helst sjukdom.

Börja med sittande VR -upplevelser

Det finns ett gammalt talesätt som säger: «Du måste krypa innan du kan gå.» Denna visdom är ofta sant när det gäller virtual reality -upplevelser, men tänk på det som: «Du måste sitta innan du kan stå.» När du först går in i en fullt uppslukande VR -värld kan din hjärna bli överväldigad av input. Lägg till komplexiteten att balansera dig själv medan den här nya VR -världen rör sig runt dig, och upplevelsen kan överbelasta dina sinnen och orsaka illamående, yrsel och allmän desorientering. Leta efter VR -upplevelser och spel som erbjuder ett sittande alternativ, vilket minskar problem med effekterna VR kan ha på din balans. Om du redan har upplevt illamående med VR, håll dig borta från VR -flygsimulatorer och körspel. Även om de är sittande upplevelser kan de fortfarande vara för intensiva, särskilt om de simulerar saker t ex fatrullmanövrer. Dessa rörelser kan drabba även personer med järnmage.

Gå till ett enkelt stående spel

När du tror att du är redo att prova en stående upplevelse, börja med något enkelt, till exempel Googles Tiltbrush eller ett liknande konstprogram där du har fullständig kontroll över en relativt statisk miljö. Detta ger dig erfarenhet av att navigera och utforska en rumslig miljö medan du fokuserar på din målning. Detta tillvägagångssätt ger din hjärna tid att vänja sig vid denna modiga nya värld och stoppa eventuell rörelseinducerad VR-sjukdom.

Leta efter alternativ för komfortläge

VR-app och spelutvecklare är medvetna om att vissa människor är känsliga för VR-relaterade biverkningar, så många lägger till «komfortinställningar» till sina erbjudanden. Dessa inställningar ändrar saker som användarens synfält och synvinkel eller lägger till statiska användargränssnittselement som rör sig med användaren. Dessa visuella ankare hjälper till att minska åksjuka genom att ge användaren något att fokusera på. Ett bra exempel på ett väl implementerat alternativ för komfortinställningar är komfortläget som finns i Google Earth VR. Denna inställning begränsar användarens synfält men bara när de reser från en plats till en annan. Smalare fokus under simulerad fysisk rörelse gör den delen av upplevelsen mer acceptabel utan att ta ifrån den totala upplevelsen. När resedelen är klar utvidgas synfältet och återställs så att användaren inte går miste om den skalkänsla som Google Earth ger så storartat.

Se till att din dator kan hantera VR

Även om det kan vara frestande att köpa ett VR-headset och använda det med din befintliga dator, om datorn inte uppfyller de minimikrav för VR-system som headsetets tillverkare har fastställt, kan systemprestandaproblem förstöra upplevelsen eller orsaka VR-sjukdom. Oculus, HTC och andra har fastställt minimistandardspecifikationer för att säkerställa att datorer har tillräckligt med ström för att uppnå rätt bildhastighet som krävs för att skapa en bekväm och konsekvent upplevelse. Om din hjärna märker någon eftersläpning mellan rörelsen som din kropp gör i förhållande till vad dina ögon ser, bryter varje försening som skapas av undermålig hårdvara illusionen av nedsänkning, vilket möjligen kan framkalla sjukdomskänslor. Om du är benägen för VR-sjukdom, överväg att gå utöver de lägsta VR-specifikationerna för att ge dig själv den bästa möjliga chansen till en VR-sjukdomsfri upplevelse. Ytterligare hastighet och kraft är aldrig en dålig sak när det gäller VR.

Öka din VR -exponeringstid långsamt

Om du har löst alla tekniska problem och försökt med de andra tipsen, och du fortfarande har VR -sjukdomsproblem, kan du helt enkelt behöva mer tid och exponering för VR. Var tålmodig och försök inte pressa igenom obehaget. Din kropp behöver tid att anpassa sig. Ta ofta pauser och undvik VR -upplevelser och spel som inte passar dig. Prova dem igen när du har mer erfarenhet. VR ska vara en trevlig upplevelse som du ser fram emot, inte något du fruktar. Experimentera med dessa tips, få exponering, och förhoppningsvis kommer din VR -sjukdom att bli ett avlägset minne. Alla som försöker VR blir inte sjuka eller illamående. Du kanske inte har några problem alls. Hur din hjärna och kropp reagerar på VR är väldigt individuellt, och du vet inte förrän du försöker.