Saltar al contenido

Hur man uppdaterar iPhone-bärarinställningar

12 de julio de 2021
how to update your iphone carrier settings 4079975 2f09b8e5ac584c58ac0b04ab48cbcd35

Vad du ska veta

  • Enklaste metoden: Tryck på Uppdatering när ett meddelande visas i telefonen.
  • Nästa enklaste: Sök efter uppdateringar genom att trycka på inställningar > Allmän > Handla om.

Den här artikeln förklarar vad uppdateringar av operatörsinställningar är och hur man arbetar med dem på iPhone.

Vad är iPhone Carrier-inställningar?

Några gånger om året låter din iPhone veta att det finns en ny version av iOS tillgänglig för nedladdning genom att dyka upp ett fönster på skärmen. Men så ofta ser du ett meddelande om att det finns en ny «uppdatering av operatörsinställningar». För att ansluta till ett mobilnätverk måste iPhone ha inställningar som gör att den kan kommunicera med och fungera på det nätverket. Inställningarna styr hur telefonen ringer, skickar textmeddelanden, får data och får tillgång till röstmeddelanden. Varje telefonföretag har sina egna operatörsinställningar. Operatörsinställningar för ditt telefonföretag läggs till på din iPhone när du aktiverar telefonen. Till skillnad från andra inställningar på din iPhone är bärarinställningar dolda för användaren och kan inte ändras manuellt.

Hur skiljer sig operatörsinställningarna från en iOS-uppdatering?

En OS-uppdatering är en mycket större, mer omfattande uppdatering än en uppdatering av operatörsinställningar. De största versionerna av OS-uppdateringar – som iOS 12 och iOS 13 – introducerar hundratals nya funktioner och stora förändringar i iOS-gränssnittet. De mindre uppdateringarna (som 12.0.1) fixar buggar och lägger till mindre funktioner. Uppdateringar av operativsystemet påverkar grunden för hela telefonen. Å andra sidan är uppdateringar av operatörsinställningar bara mindre justeringar till en liten grupp inställningar och kan inte ändra något annat än hur telefonen fungerar med ett visst telefonföretag.

Hur man uppdaterar iPhone-bärarinställningar

Det är enkelt att uppdatera dina iPhone-operatörsinställningar: tryck på Uppdatera när aviseringen dyker upp på skärmen. Inställningarna laddas ner och tillämpas nästan omedelbart. Till skillnad från en OS-uppdatering behöver du inte starta om din iPhone. Du kan vanligtvis skjuta upp installationen av de flesta uppdateringar av operatörsinställningar genom att helt enkelt trycka på Inte nu i popup-fönstret. I vissa fall (vanligtvis på grund av säkerhet eller större nätverksuppgraderingar) är uppdateringar av operatörsinställningar obligatoriska. I sådana fall laddas ned och installeras uppdateringen automatiskt. En push-avisering med bara en OK knappen låter dig veta när det har hänt.

Hur man letar efter nya iPhone-bärarinställningar

Det finns ingen knapp som låter dig söka efter uppdateringar av operatörsinställningar på det sätt du kan söka efter en ny version av iOS. Vanligtvis visas meddelandet om operatörsinställningar. Om du vill söka efter en uppdatering av operatörsinställningar kan du prova följande:

  1. Se till att din telefon är ansluten till ett Wi-Fi- eller mobilnätverk och tryck sedan lätt på inställningar.

  2. Knacka Allmän.

  3. Knacka Handla om.

    Inställningsikonen, Allmänt-knappen, Om-knappen i iOS-skärmdumpar

  4. Om det finns en uppdatering bör meddelandet visas här.

Du kan också be en uppdatering av operatörsinställningar genom att sätta in ett nytt SIM-kort i en telefon som är ansluten till ett annat nätverk än det tidigare SIM-kortet som användes. När du gör det blir du ombedd att ladda ner inställningar relaterade till det nya telefonnätverket som är anslutet till det nya SIM-kortet.

Kan du uppdatera iPhone-bärarinställningar manuellt?

Ja. I de flesta fall gör den automatiska aviseringen allt du behöver. Om du använder en iPhone i ett nätverk som inte är en av Apples officiella partner som stöds kan du behöva konfigurera dina inställningar manuellt. För att göra det, läs Apples artikel om inställningar för mobildatanätverk på din iPhone och iPad.

Kan du ta reda på vad som finns i en uppdatering av operatörsinställningar?

Det här är svårare än du förväntar dig. Med iOS-uppdateringar förklarar Apple – åtminstone på hög nivå – vad som finns i varje ny version. Med operatörsinställningar hittar du dock inte en skärm som ger samma förklaring. Din bästa satsning är att Google information om uppdateringen, men chansen är att du inte hittar mycket. Lyckligtvis har uppdateringar av operatörsinställningar inte samma risk som iOS-uppdateringar. Medan en iOS-uppdatering (sällan) kan orsaka problem med din telefon, är det praktiskt taget okänt för en uppdatering av operatörsinställningar att orsaka problem. När du får ett meddelande om en uppdatering är det bästa alternativet att installera den. Det är snabbt, enkelt och i allmänhet ofarligt.