Saltar al contenido

Hur man vet om du har blockerats på WhatsApp

23 de junio de 2021
did someone block you on whatsapp 4157806 39f3c39f2255408697e1aca559ea00c6

Vad du ska veta

  • Kontrollera användarens Senast sedd status. Se om det finns två bockar i ditt meddelande. Försök att lägga till användaren i en gruppchatt.
  • Om du inte kan lägga till dem i en gruppchatt, inte ser deras status eller om det bara finns en bock kan användaren ha blockerat dig.
  • Försök att ringa användaren. Samtalet går inte igenom om de har blockerat dig.

Den här artikeln förklarar hur man berättar om en användare har blockerat dig på WhatsApp. Inte alla dessa metoder kommer att berätta definitivt om du har blockerats men kan ge dig tips. Dessa steg gäller för alla versioner på alla enheter; några av dessa steg är också relevanta för WhatsApp Web.

Kontrollera din kontakts senast visade status

Så här kontrollerar du användarens Senast sedd status. Senast sedd status avser den senaste gången kontakten använde WhatsApp.

  1. Hitta och öppna en chatt med användaren. Om en konversation inte är öppen, leta reda på användarens namn och skapa en ny chatt.

  2. De Senast sedd status syns under användarens namn – till exempel «senast sett idag kl 10:18»

  3. Om du inte ser något under användarens namn är det möjligt att de blockerade dig.

    En person som kan ha blockerat dig på WhatsApp

  4. Brist på en Senast sedd status är inte nödvändigtvis en indikation på att du har blockerats. WhatsApp har en sekretessinställning som gör att användaren kan dölja sina Senast sedd status.

Kontrollera bockarna

Meddelanden som skickas till en kontakt som blockerade dig visar alltid en bock (som anger att meddelandet har skickats) och visar aldrig en andra bock (som bekräftar att ett meddelande har levererats).

Ett "meddelande mottaget" check i WhatsApp

På egen hand kan det betyda att användaren tappade sin telefon eller inte kan ansluta till internet. Kombinerat med brist på en Senast sedd status staplar dock bevisen att du har blockerats.

Leta efter uppdateringar till deras profil

När någon blockerar dig på WhatsApp ser du inte uppdateringar av deras profilfoto. På egen hand är detta inte en definitiv ledtråd, med tanke på att många användare inte har profilbilder eller sällan uppdaterar sina. Kombinerat med brist på en Senast sedd status och meddelanden som inte levererats, det är dock en annan indikation på att du har blockerats.

Försök att ringa dem med WhatsApp

Om du blockeras kan det hända att ett samtal till användaren inte ansluter eller kan leda till ett «misslyckat samtal» -meddelande.

Skärmdump av WhatsApp misslyckat samtalsmeddelande

Kontrollera deltagarlistan i ett gruppmeddelande

När du skapar ett gruppmeddelande kan det verka som om du lyckats lägga till användaren – men när du öppnar gruppchatten visas de inte i deltagarlistan. Om du försöker lägga till en kontakt som har blockerat dig genom Lägg till deltagare del av gruppchatten får du en Det går inte att lägga till deltagare fel.

Deltagare lägger till fel i WhatsApp

WhatsApp är medvetet tvetydigt angående blockerad status för att skydda blockerarens integritet, och det kommer inte att meddela dig om du har blockerats. Om du ser alla indikatorer ovan kan din WhatsApp-kontakt troligen blockera dig. Om du har blockerats finns det inget sätt att avblockera dig själv. Din bästa handlingssätt är att antingen gå vidare eller nå ut till personen för att ta reda på varför du blockerades.