Saltar al contenido

Hur man visar batteriprocent på iPhone 12

26 de junio de 2021
GettyImages 628509170 86625c836e824a65b430c9b06c011c0c

Vad du ska veta

 • Svep nedåt från skärmens övre högra hörn. Batteriprocenten finns i det övre högra hörnet bredvid batteriikonen.
 • Tryck och håll på skärmen tills ikonerna börjar vicka. Knacka + > Batterier > välj widgetstil> Lägg till widget > Gjort.

Den här artikeln förklarar hur du visar batteriprocenten på iPhone 12 samt hur du har den tillgänglig på din startskärm med en widget.

Så här visar du batteriprocenten på iPhone 12

På tidigare versioner av iOS var du tvungen att aktivera alternativet batteriprocent för att se denna information. Inte på iPhone 12! Dessa dagar är alternativet för batteriprocentandel aktiverat som standard – du behöver bara veta var du hittar det. Om du uppgraderar från en iPhone utan Face ID kommer du att se att på grund av kamerans skåra högst upp finns det inte längre tillräckligt med horisontellt utrymme för att visa batteriikonen och procentsatsen samtidigt.

 1. Svep ner från det övre högra hörnet på iPhone 12-skärmen för att öppna Kontrollcenter.

 2. I det övre högra hörnet på skärmen, bredvid batteriikonen, finns batteriprocenten. Det här är hur mycket batteri din iPhone 12 har kvar.

 3. Svep uppåt eller tryck på bakgrunden för att stänga Control Center igen.

Om allt du vill kunna göra är att regelbundet kontrollera batteriprocenten, så är det allt du behöver göra. Om du enkelt vill hålla koll på batteriets status kan du överväga att lägga till en widget på din startskärm. Svagt batteri? Här är de olika sätten att ladda din iPhone 12. Ett sätt att hitta batteriprocenten på iPhone 12 är att fråga Siri. Aktivera Siri med sidoknappen och fråga sedan «Hej Siri, hur mycket batteri har jag kvar?» Batteriprocenten visas på skärmen.

Så här lägger du till en batteri-widget till iPhone 12

Tack vare widgets i iOS 14, som förinstalleras på iPhone 12, kan du lägga till en widget för batteriprocent på din startskärm. Här är hur:

 1. Tryck och håll på skärmen tills ikonerna börjar vicka.

 2. Knacka +.

 3. Tryck på i popup-fönstret Batterier.

 4. Välj den widgetstil du vill använda. Svep fram och tillbaka för att se alternativen. Batteriet-widgeten visar också batteriinformation för Apple-enheter som är anslutna till din telefon som Apple Watch eller AirPods.

  Så här lägger du till batteri-widgeten på iPhone som kör iOS 14.

 5. Knacka Lägg till widget för den du vill använda.

 6. Widgeten läggs till på din startskärm. Flytta den till den plats där du vill ha den och tryck sedan lätt på Gjort.

  Batteri-widget på startskärmen på iPhone som kör iOS 14.

Att se batteriprocenten är bra information, men det hjälper inte att batteriet håller längre. Om du behöver göra det har vi 30 tips för längre iPhone-batterilivslängd och information om hur du använder lågeffektläge.