Saltar al contenido

Instagrams Anti-Bully-funktioner kanske inte är tillräckliga, säger expert

18 de junio de 2021
GettyImages 1083772222 a5245bac4792435da8ef4040cf667df3

Viktiga takeaways

  • En uppdatering av Instagrams kommentarsystem kommer nu att innehålla fler varningar för användare som försöker lägga upp potentiellt stötande kommentarer.
  • Kommentarer som matchar tidigare rapporterade negativa kommentarer döljs automatiskt.
  • En expert säger att förändringarna är ett bra steg framåt i kampen mot mobbning, men i slutändan måste Instagram vidta mer åtgärder.

Instagrams senaste uppdatering har introducerat nya funktioner mot mobbning. Dessa hjälper till att filtrera bort negativa kommentarer genom att varna användare och till och med dölja kommentarer som bryter mot riktlinjerna för samhället, men företaget kan göra mer.

Uppdateringen kommer som en del av Instagrams tioåriga födelsedagsfirande, som också innehåller klassiska ikoner och ett nytt berättelsearkiv. Den viktigaste förändringen är dock de nya funktionerna som är avsedda för att bekämpa mobbar online, som inkluderar utökade kommentarvarningar och ett system för att helt dölja kommentarer som anses stötande. Medan det är ett steg i rätt riktning fortsätter de nya funktionerna att ligga under de åtgärder som Instagram behöver vidta, enligt en expert.

«Jag tror att Instagram tar ett steg i rätt riktning, men det räcker inte», Makaila Nichols, bästsäljande författare till Uppenbart ärlig: Normal tonåring, onormalt liv, sa i en e-postintervju. «Det är så enkelt för en mobbare att skapa en mängd falska konton, men vad hindrar dem från att göra det om de förlorar sitt konto första gången?»

Knuffar användare i rätt riktning

En av de nya förändringarna i hur Instagram hanterar trakasserier online är ett tillägg till en funktion som ursprungligen lanserades i oktober förra året. Det är ett system för tidig varning som visas när användare skapar kommentarer som kan vara stötande. Efter lanseringen av den tioåriga födelsedagsuppdateringen kommer systemet nu att dyka upp en ny skärm som varnar användarna för att innehållet i kommentaren liknar andra som har rapporterats. «Även om den här funktionen är trevlig, ger den fortfarande för mycket utrymme för de dåliga att komma igenom», säger Nichols.

Tack och lov tar Instagram lite mer åtgärder den här gången genom att införa ett system som automatiskt döljer kommentarer som liknar dem som har rapporterats tidigare. Kommentarerna kan fortfarande visas och till och med tillåtna, om du tycker det är lämpligt, men utan ytterligare användaråtgärder kommer de att förbli dolda för syn. Även om det kanske inte är precis vad Nichols menade, kan det åtminstone sätta företaget på rätt väg för att hjälpa till att minska mängden negativitet där ute.

En lång väg att gå

Sedan uppkomsten av sociala medier har förföljelse och trakasserier på nätet bara blivit värre genom åren, vilket ger användarna ett anonymt sätt att angripa sina självmänniskors självkänsla och känslor. Dessa nya uppdateringar, även om de är blygsamma, är fortfarande ett steg framåt i kampen för att stoppa mobbningen helt. «Jag är tacksam för att Instagram tar it-mobbning på allvar, men det här skummar bara ytan», svarade Nichols på frågan om Instagrams senaste antimobbningsfunktioner.

Många webbplatser på sociala medier möjliggör giftigt beteende trots att de har system på plats för att bekämpa det. Med så många kryphål – som att skapa nya konton när de blir förbjudna – tillgängliga för mobbar, har företag som Instagram en lång väg att gå om de vill utplåna giftigt beteende i sina applikationer helt. «Även om kommentarerna inte publiceras på dina direktfoton är de till någon annan.» Naturligtvis är Instagram väl medveten om problemen på sin plattform; Adam Mosseri, chef för Instagram, sa det i födelsedagsmeddelandet. «Vårt samhälle kommer att förbli hjärtat av Instagram», sa han, «och vi kommer att hålla fokus på att hålla människor säkra och bygga nya funktioner som bekämpar mobbning, förbättrar rättvisa, tar upp rättvisa och hjälper människor att känna sig stödda.»

Gör din del

Tills vi ser hela lag dedikerade till att bekämpa trakasserier på nätet kommer det dock alltid att finnas någon nivå av mobbning där ute. Det är därför det också är viktigt att användarna gör sin del för att hjälpa till. Du kan göra det genom att rapportera giftiga kommentarer och konton som mobbar. Vad du inte bör göra är dock att engagera dig med någon av folket som gör negativa kommentarer som bryter mot riktlinjerna för samhället.

flicka i sängen smsar på smarttelefonen

«Var inte en åskådare», skrev Nichols i vår e-postintervju. «Även om kommentaren inte publiceras på dina direktfoton, är de till någon annan. Rapportera eventuella negativa kommentarer som du ser, eftersom det är upp till oss alla att göra Instagram till en säkrare plats att dela vår erfarenhet med världen.

» Instagrams uppdaterade funktioner erbjuder nya sätt att bekämpa negativitet på nätet. Nudgerna ger användarna tydliga varningar, och möjligheten att automatiskt dölja besvärliga kommentarer kommer utan tvekan att välkomnas av många användare. Instagram har lovat sin kamp är långt ifrån över, och den kommer att fortsätta att förbättra och lägga till nya sätt att bekämpa trakasserier och andra former av online-toxicitet. Du kan också göra din del genom att rapportera dåliga kommentarer och till och med blockera användare som ger dig problem.