Saltar al contenido

iPhone högtalare fungerar inte? 8 sätt att fixa det

18 de agosto de 2021
GettyImages 1157645710 de626f7bebb14163adffec68a9f17911

Om din iPhone -högtalare inte fungerar kan den vara ett större problem än du kan förvänta dig. Även om du har hörlurar för att lyssna på musik, utan att ljudet kommer från högtalaren, kan du inte höra inkommande samtal, varningstoner, textmeddelanden och andra funktioner. I den här guiden tittar vi på åtta enkla sätt att fixa de vanligaste anledningarna till att din iPhone inte låter ljud.

Orsaker till en iPhone -högtalare som inte fungerar

Att fixa en iPhone när högtalaren inte fungerar är inte nödvändigtvis svårt, men det kan vara svårt. Det beror på att många saker kan få en iPhones högtalare att vara tyst. För det mesta är den exakta orsaken till en defekt iPhone -högtalare inte klar förrän du har provat motsvarande fix. Om högtalaren fungerar men inte låter så högt eller tydligt som den borde, kan du behöva hoppa över programvaran och rengöra iPhone -högtalarna.

Så här fixar du en iPhone-högtalare som inte fungerar

Om din iPhone -högtalare inte fungerar korrekt följer du dessa steg för att felsöka problemet och få det att fungera igen.

  1. Kontrollera iPhone -ringsignalen och volymen. På sidan av varje iPhone finns tre knappar: ringsignal/tyst -knappen och två volymknappar. Ring/avstängningsknappen stänger av allt ljud för samtal och aviseringar, medan volymknapparna styr enhetens totala volym. För att få dina iPhone -högtalare att fungera igen, växla ringsignalen. Gör detta genom att vända nedåt (eller mot telefonens baksida) så att det orangefärgade underlaget visas och sedan vända upp det igen. Höj också volymen på telefonen så hög den går.

  2. Kontrollera ljudinställningarna. Det kan vara att du stängde av ljud relaterade till vissa funktioner i telefonen, till exempel ringsignaler för inkommande samtal, aviseringar eller andra funktioner. Gå till inställningar > Ljud & Haptics och kolla inställningarna där. Justera sedan något av följande: Justera volymreglaget, flytta Ändra med knappar växla till på/grönt, ställ in en ny ringsignal eller ställ in en ny textton.

  3. Kontrollera om iPhone har fastnat i hörlursläge. IPhone kan bara skicka ljudutmatning till en plats i taget. Dina iPhone -högtalare kan fungera bra men kan fastna i hörlursläge. Detta är ett fel som får iPhone att skicka ljud till hörlurarna, även om hörlurarna inte är anslutna.

  4. Stäng av Bluetooth. IPhone -högtalaren kan inte spela upp ljud om ljudet skickas från iPhone till en annan enhet. Du kanske inte hör något eftersom din iPhone skickar ljud till en annan högtalare, till exempel en Bluetooth -högtalare. Om så är fallet bryter du Bluetooth -anslutningen till högtalaren och spelar upp ljud via iPhone -högtalaren igen. Om du vill stänga av Bluetooth väljer du inställningar > Blåtand, flytta sedan Blåtand växla till off-white.

  5. Kontrollera inställningarna för ljudutmatning. Din iPhone kan vara ansluten till en extern högtalare via AirPlay utan att du vet det. I den här situationen, byt ljudinställningar från AirPlay-högtalaren och tillbaka till den inbyggda iPhone-högtalaren för att ta emot ljud från iPhone-högtalaren. För att göra det, öppna Kontrollcenter och välj sedan AirPlay ikonen i det övre högra hörnet av musikuppspelningskontrollen. Välj iPhone om det inte redan är valt.

  6. Starta om iPhone. Detta kanske inte löser problemet om inget annat har gjort, men det är snabbt och enkelt, och omstart av iPhone kan lösa en rad problem. Det är möjligt att din iPhone -högtalare inte fungerar på grund av en tillfällig programvarufel. Om så är fallet kan det rensa bort det här genom att starta om det.

  7. Uppdatera operativsystemet. Uppdatering av operativsystemet kan lösa programvaruproblem. Programuppdateringar fixar också buggar som kan dyka upp då och då. Det kan vara så att din iPhone -högtalare inte fungerar på grund av ett fel i den nuvarande versionen av iOS. Som med en omstart är detta inte den mest troliga lösningen, men det har potential att hjälpa. Plus, eftersom uppdateringar är gratis och snabba att installera, är det värt ett försök.

  8. Få support från Apple. Om inget du försökt har åtgärdat problemet, och om din iPhone fortfarande inte har något ljud, rådfråga experterna på Apple. Det är troligt att telefonen har ett hårdvaruproblem och behöver repareras för att åtgärda det. Ta din iPhone till närmaste Apple Store eller få support via telefon. Om du tar den till en Apple Store, boka tid för att få hjälp direkt.