Saltar al contenido

iPhone kontra Samsung telefon

9 de septiembre de 2021
iPhone vs Samsung e1b9a49ef0f94dc59b48ca255359c474

Tillsammans utgör Apple och Samsung nästan två tredjedelar av smarttelefonmarknaden. Populariteten för iPhones och Galaxies kan förklaras av bra design, användarupplevelse, anpassning och varumärkeslojalitet. Om du är osäker på vilket märke du ska välja för din nästa enhet kan den här guiden hjälpa. Här är några saker att tänka på när du väljer mellan en iPhone och en Samsung Galaxy.

Välj en iPhone för bättre kompatibilitet

Vad vi gillar

 • Kontinuitet med andra Apple -enheter.

Vad vi inte gillar

 • Fungerar inte bra på enheter med andra populära system, till exempel Android, Windows och ChromeOS.

En iPhone är idealisk om du äger en Mac -dator, iPad eller Apple Watch. Du kan starta aktiviteter eller projekt på en Apple -enhet och fortsätta där du slutade med en annan. Apple Airdrop -funktionen gör det också enkelt att överföra filer från en iOS- eller macOS -enhet till en annan.

Apples produkter

Dessutom är Apple Watches endast kompatibla med iOS- och Mac -enheter. Det betyder att om du vill skaffa en Apple smartwatch behöver du en iPhone för att dra full nytta av den.

Välj en Samsung för bättre anpassning

Vad vi gillar

 • Konfigurera appar och program som TWRP Custom Recovery för avancerad anpassningsåtkomst.

Vad vi inte gillar

 • Att få root -åtkomst till en enhet kan göra den oanvändbar om den inte görs korrekt.

Samsung har anpassat sitt användargränssnitt så att det skiljer sig från andra Android -enheter. Äldre enheter använder Samsung Experience UI, medan nyare enheter med Android Pie använder Samsung One UI.

Samsung Galaxy Note 9

Samsungs nya gränssnitt är minimalistiskt, intuitivt och uppgiftsfokuserat. Du spenderar mindre tid på att leta efter appar och funktioner och mer tid på att göra vad du vill med din enhet. Designmässigt har Samsung ett temabibliotek. Du kan skapa teman för att ge din enhet ett unikt utseende. Om du är en avancerad användare, rota din Samsung -enhet och installera anpassad återställningsprogramvara för att komma åt enhetens baksida. Många använder dessa metoder för att installera läckta uppdateringar och program som inte ingår i Samsung -enheter. Det finns en viss risk med att utföra sådana funktioner, men många superanvändare gillar att veta att de kan göra det.

Välj en iPhone för vanliga OS -uppdateringar

Vad vi gillar

 • iOS -uppdateringar släpps i tid för alla kompatibla enheter.

Vad vi inte gillar

 • Kan behöva vänta medan buggar och andra små problem korrigeras med mindre uppdateringar.

När den senaste iOS -uppdateringen släpps är den tillgänglig för alla kompatibla enheter samtidigt. Det tar några månader för de flesta iOS -användare att uppdatera till den senaste systemversionen. De flesta Samsung -enheter får bara den senaste Android -systemversionen när den släpptes första gången.

Välj en Samsung för utvidgningsbara lagringsalternativ

Vad vi gillar

 • Lägg till mer lagring manuellt om det interna lagringsutrymmet inte räcker.

Vad vi inte gillar

 • MicroSD -kort för utbyggbar lagring säljs vanligtvis separat.

Samsung -enheter använder ett microSD -kort för att utöka lagringsmängden på enheten. Det interna lagringsutrymmet på de senaste smartphonesna kan utökas till 256 GB eller 512 GB. Priserna varierar beroende på märke och kapacitet, men microSD -kort säljs ofta i butiker som Best Buy och Target. Samsung erbjuder också ibland erbjudanden för att få ett gratis microSD -kort vid köp av en ny enhet.

Välj en iPhone för en större variation av appar

Vad vi gillar

 • iOS -användare är vanligtvis de första som får veta om den senaste nya app -vurmningen.

Vad vi inte gillar

 • iOS -appar tenderar att konsumera mer diskutrymme än Android -appar.

Appar släpps och uppdateras vanligtvis på iPhones före andra enheter eftersom utvecklare har lättare att skapa på iOS. Många utvecklare väntar tills appar blir populära på iOS innan de försöker bygga en Android -version. Om du vill se till att du har tillgång till de senaste apparna kan iPhone vara det bättre valet för dig.

Välj en Samsung för bättre skärmar

Vad vi gillar

 • Samsung har inte antagit den förstklassiga designen.

Vad vi inte gillar

 • Att byta ut trasiga eller skadade skärmar kan vara dyrt.

Samsung -enheter har en av de bästa skärmarna på marknaden. Samsung OLED -skärmarna är kända för rik färg och detaljer och garanteras på alla Galaxy S- och Galaxy Note -modeller.

Samsung Galaxy Note 9 -skärm

OLED -skärmar är bra för att titta på videor och visa bilder. Även om superpremie-iPhonesna också har OLED-skärmar, om du vill ha en lägre kostnad eller en äldre iPhone, kan du behöva nöja dig med en LCD-skärm, som inte är lika ljus och har mindre färgvariationer.

Välj en iPhone för snabbare prestanda

Vad vi gillar

 • Du behöver inte stänga appar för bättre prestanda.

Vad vi inte gillar

 • iOS -navigering kan vara utmanande.

Många tycker om hur iPhones verkar köra snabbt och smidigt, med få fall av frysning eller krasch. Högpresterande funktioner, som spel, att titta på videor eller att ha flera appar öppna samtidigt verkar inte sakta ner en iPhone. Vissa iPhone -navigeringar och gester kan vara utmanande för dem som inte är bekanta med iOS, men dessa gester är lätta att lära sig.

Välj en Samsung för bättre batteritid

Vad vi gillar

 • Samsung -enheter tenderar att ha längre daglig livslängd med vanlig användning.

Vad vi inte gillar

 • Högpresterande användare kan uppleva snabbare batteriladdning.

Trots fumbler från det förflutna tenderar Samsung -enheter att ha anständig batteritid på grund av de stora batterierna. Galaxy S- och Galaxy Note -smartphones stöder också snabbladdning, så om ditt batteri sjunker till en lägre procentandel än du är bekväm med, tar det bara några minuter att få tillbaka det mesta av batteriet.

Välj en iPhone för bättre säkerhetsalternativ

Vad vi gillar

 • Användare som håller sig borta från riskabla beteenden är relativt säkra.

Vad vi inte gillar

 • Buggar kan ligga vilande en tid.

Apple -enheter har en hög säkerhetsnivå. Även om du inte undviker riskfria metoder kan du hålla din iPhone fri från buggar och virus. Andra sätt att hålla en iPhone säker är att hålla iOS uppdaterad, inte installera obehöriga appar, tjänster eller program och ha starka lösenord.

Välj en Samsung för bra kameraspecifikationer

Vad vi gillar

 • Perfekt för fotografering i svagt ljus.

Vad vi inte gillar

 • Kan kämpa för att fånga bild- och videodetaljer, särskilt i appar från tredje part.

Samsung förbättrade kvaliteten på sina kameror avsevärt under åren. Samsung mobilkameror är några av de bästa bland Android -enheter. Några av de översta funktionerna inkluderar ett vidvinkelläge, HDR med svagt ljus och en scenoptimering som justerar kamerainställningarna för att få den perfekta bilden baserad på motivet.

Välj en iPhone för bättre kamerafunktioner

Vad vi gillar

 • High Dynamic Range -funktioner är fantastiska.

Vad vi inte gillar

 • Bilder med svagt ljus kan vara svaga.

Kameror på iPhone lyser för praktiska funktioner. Många användare tycker att det är lättare att ta ett första tag med en iPhone, där bilder inte lider av brist på detaljer eller överexponering. Funktioner som Live Photos är populära för delning, eftersom detta fångar tre sekunders gifs. iPhone-kameror är också idealiska för att fånga bilder och videor på appar från tredje part som Instagram, Twitter och Snapchat.

Välj en Samsung om du föredrar ett hörlursuttag

Vad vi gillar

 • Kan använda ett standard 3,5 mm ljuduttag med de senaste Samsung -enheterna.

Vad vi inte gillar

 • Ingen verklig nackdel med den här funktionen.

Samsungs flaggskepp är några av de enda premium smartphones som inkluderar 3,5 mm ljuduttag. Det finns ingen aning om hur länge detta kommer att pågå, men för närvarande har Galaxy Note 10, Galaxy S10 och Galaxy 10+ hörlursuttag. Alla Samsungs äldre enheter har också hörlursuttag. Galaxy Note 9, Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus är lönsamma alternativ för dem som vill köpa en avancerad smartphone.

iPhone vs Samsung: Vilket är bättre?

Både Apple- och Samsung -telefoner är fantastiska, och alla har för- och nackdelar. En iPhone kan vara perfekt för dem som vill ha en enkel användarupplevelse. En Samsung -enhet kan vara bättre för kraftanvändare som gillar mer kontroll och variation. Sammantaget beror det ofta på livsstil och personliga preferenser att välja en ny smartphone.