Saltar al contenido

Kan du ansluta AirPods till en Nintendo Switch?

25 de junio de 2021
how to connect airpods to a nintendo switch 8b9f33294fcd426c9be408ac7bbbd8fa

Vad du ska veta

  • Du kan inte ansluta Apple AirPods till en Nintendo Switch ur lådan, men du kan använda en Bluetooth-dongel från tredje part.
  • Anslut dongeln till Switch eller Switch Dock och para ihop dina AirPods på samma sätt som med någon annan enhet.

Den här artikeln beskriver hur du ansluter AirPods till en Nintendo Switch med en tredjeparts-dongel eftersom konsolen saknar Bluetooth-stöd. Dessa instruktioner för att ansluta AirPods till Nintendo Switch-konsoler fungerar med Nintendo Switch- och Nintendo Switch Lite-modeller.

Vad du behöver för att ansluta AirPods till Switch Consoles

För att ansluta AirPods till en switch behöver du ditt Nintendo Switch, AirPods-fodral, AirPods i fodralet och en Bluetooth-adapter från tredje part som fungerar med Nintendo Switch-konsoler. Denna Bluetooth-adapter kommer att anslutas till Switch via USB-porten på undersidan av själva Nintendo Switch eller via USB-porten på Dock om du har den vanliga Switch-modellen ansluten till din TV. Vissa tillverkare designar uttryckligen Bluetooth-donglar för Nintendo Switch, som du hittar i videospelsbutiker och på Amazon. Den mest populära verkar vara HomeSpot Bluetooth-sändare, medan Ldex Nintendo Bluetooth-sändare och GuliKit Bluetooth-adapter också är solida alternativ. Alla dessa tre enheter kan ansluta till både Switch och Dock.

Hur man ansluter AirPods till Nintendo Switch-konsoler

Att få dina Apple AirPods anslutna till din Nintendo Switch är ganska enkelt och följer oftast samma steg som krävs för att synkronisera AirPods till en Windows 10-dator eller Android-smartphone eller surfplatta.

Anslut din Bluetooth-sändare till USB-porten på din Nintendo Switch-konsol eller Dock och placera sedan dina AirPods i fodralet. Tryck länge på ihopkopplingsknappen på baksidan av AirPod-fodralet för att påbörja parningsprocessen. Medan du trycker på AirPods-parningsknappen trycker du på den avsedda synkroniseringsknappen på Bluetooth-sändaren.

Parningsknapp för Apple Airpod-fodral.

LED-lamporna på fodralet och sändaren bör börja blinka men kommer att sluta när parningen är klar. Du kan nu använda dina Apple AirPods med din Nintendo Switch.

Några tips för att använda AirPods med switchkonsoler

Processen för att ansluta AirPods till Nintendo Switch-konsoler är ganska enkel när du har rätt utrustning, men det finns fortfarande några saker som du kanske vill ha i åtanke.

  • Du kan behöva synkronisera dina AirPods med andra enheter. Att parkoppla dina AirPods med flera enheter kan ofta orsaka konflikter som kan kräva reparation när du växlar mellan din Switch, smartphone och laptop.
  • Glöm inte att ladda din Bluetooth-adapter. Nintendo Switch kan inte ladda anslutna tillbehör, så du måste se till att vilken Bluetooth-sändare du köper är fulladdad innan du använder den.
  • Glöm inte att ladda din Switch. Eftersom Bluetooth-adaptrarna ansluts till USB-porten på Nintendo Switch kan du inte ha strömbrytaren inkopplad och ladda medan du använder den. Ett sätt att komma runt detta är att ha bryggan dockad, men detta kommer inte att vara ett alternativ för Switch Lite-ägare eftersom den modellen inte stöder TV-dockan.
  • Denna metod kanske inte fungerar med röstchatt. Medan vissa titlar som Fortnite och Warframe stödja röstchatt via Switch, de flesta andra spel kräver att du ansluter till Nintendo Switch-smartphone-appen. Du kan bara använda AirPods med en enhet åt gången.