Saltar al contenido

Kan du jailbreaka Apple Watch?

27 de junio de 2021
can you jailbreak the apple watch 4777489 9713db02c57d41a6a3bcddf56de8add0

Jailbreaking är relativt enkelt för iPhone, men när det gäller Apple Watch-hack är processen mycket mer komplex och mindre framgångsrik. Här är allt du behöver veta om jailbreaking av en Apple Watch och varför du kanske vill göra det.

Vad är jailbreaking?

Jailbreaking är processen att hacka eller modifiera en enhet för att köra obehörig programvara eller appar. Vanligtvis hänvisas till jailbreaking när man diskuterar «hacka» en iPhone eller iPad. En jailbreak innebär att du kan göra saker på din iPhone som du inte tidigare kunde göra, som att justera vissa inställningar, anpassa din telefon mer omfattande eller installera appar som inte är tillgängliga i App Store.

Är det möjligt att jailbreaka en Apple Watch?

Ett Apple Watch-jailbreak släpptes 2018, men det erbjuder inte mycket användbarhet för genomsnittliga användare. Det är mer för utvecklare som är intresserade av att ta en titt under huven. Jailbreak är kompatibelt med watchOS 4.1 och Apple Watch Series 3. Den består av ett antal läs- och skrivbehörigheter och funktioner. År 2017 demonstrerade hackaren Max Bazaliy ett watchOS 3-jailbreak vid ett kongress men släppte inte filerna för allmänheten. Eftersom Apple Watches har gått förbi den versionen av operativsystemet är det föråldrad teknik. I alla fall innehåller jailbreaks ingen App Store-funktionalitet, så potentialen för tweaking är ganska begränsad och långt borta från den upplevelse som användarna får njuta av med en jailbroken iPhone. Med många hackare som arbetar med en lösning verkar det troligt att Apple Watches så småningom blir lika hackbara som en iPhone. Det enda riktiga problemet här är att det är svårt att nedgradera din Apple Watch-firmware, jämfört med att göra det med din iPhone eller iPad, vilket gör det svårt och nedslående att växla mellan jailbroken-programvara och den officiella byggnaden.

Varför skulle jag vilja jailbreaka en Apple Watch?

Jailbreaking öppnar upp det annars stängda ekosystemet för en Apple-enhet, och det erbjuder en hel del fördelar. Tillförlitligheten som kommer från att använda App Store betyder att du vet att alla appar är säkra, men det kan också begränsa en viss kreativitet.

  • Jailbroken iPhones har tillgång till en annan appbutik: Känd som Cydia, det är en inofficiell App Store med fler appar än den officiella.
  • En jailbroken enhet erbjuder fler anpassningsalternativ: Dessa kan inkludera att kunna anpassa utseendet på sin iPhone mer än på konventionella sätt. Det skulle vara användbart att kunna göra något liknande på din Apple Watch, vilket potentiellt ger dig mer kraft och kontroll genom dina urtavlor.
  • Användargränssnittsjusteringar som nya widgets: En sådan widget kan tillåta dig att ställa in vissa varningar knutna till kontakter, eller ställa in urtavlor som har praktiska ändamål och ser bra ut.

Varför skulle jag inte vilja jailbreaka min Apple Watch?

Jailbreaking någon enhet är riskabelt. Det kan ogiltigförklara din garanti och potentiellt «tegla» din Apple Watch så att den inte fungerar längre. Det finns också risker med att lita på skräddarsydd programvara. Potentiellt kan en del av jailbreaking-programvara innehålla skadlig kod eller andra faror för din Apple Watch. Eller så kan apparna du laddar ner genom den helt enkelt gå sönder och inte fungera korrekt. Allt annat än den officiella programvaran riskerar att vara instabil.