Saltar al contenido

Kan du ladda ner spel på en Nintendo Switch?

21 de junio de 2021
can you download games on a nintendo switch 5114733 df4c5a9366ab4d91b4fc1afc64072784

Nintendo Switch-spel är inte enbart begränsade till fysiska versioner – du kan också ladda ner digitala kopior från Nintendo eShop. Den här artikeln förklarar hur man laddar ner spel på en Nintendo Switch och skillnaderna mellan att köpa en digital och fysisk version av ett spel.

Hur man laddar ner spel på en Nintendo Switch

För att ladda ner spel måste du ställa in ett Nintendo-konto genom att gå till din kontosida på Nintendos webbplats med en PC, Mac eller smartphone. Processen tar bara några minuter, och du kan välja att länka en betalningsmetod till den, inklusive kreditkort eller PayPal, eller välja att fylla på ditt saldo med förbetalda Nintendo eShop-presentkort. Om du skapar ett konto för ett barn, kom ihåg att ställa in föräldrakontroll så att ditt barn inte kan göra eShop-köp utan din tillåtelse. När det är klart, gå över till Nintendo eShop på din Nintendo Switch, och du kan börja ladda ner eller köpa spel. Vissa spel är gratis att ladda ner, medan andra kräver att du betalar för dem. I båda fallen är processen enkel och kräver bara att välja Ladda ner knapp. Du kan behöva ett extra microSD-kort för att ha tillräckligt med lagring för att ladda ner flera spel till din Nintendo Switch-konsol.

Den digitala versionen mot den fysiska versionen av ett spel

Undrar du om du kan ladda ner spel på Nintendo Switch Lite? Det är en förståelig fråga när systemet är det mer bärbara av de två Nintendo Switch-konsolerna och lämpar sig bäst för digitala versioner av spel. Lyckligtvis kan du. Vi bryter också ner fördelarna och nackdelarna mellan en digital version av ett spel och en fysisk version.

  • Spelet i sig är alltid detsamma. Oavsett något annat är spelet du köper detsamma i båda formaten.
  • Prissättningen är annorlunda. När ett spel först startar är det vanligtvis dyrare på Nintendo eShop än om du köper en fysisk kopia. Men Nintendo eShop säljer ofta och minskar därmed priset. Förvänta dig inte att priserna är desamma för båda typerna av spel.
  • Digitala kopior kräver en internetanslutning. För att ladda ner ett digitalt spel måste du vara online för att göra det. Beroende på hur du ställer in ditt Nintendo Switch-konto kan du behöva vara online kort varje gång du öppnar spelet. En fysisk kopia har inga sådana begränsningar och är bäst om du planerar att aldrig gå online (eller kommer att vara offline under en längre tid).
  • Digitala spel tar mer plats. Ett fysiskt spel tar bara ett begränsat utrymme på din Nintendo Switch-konsol, främst för uppdateringar och spara filer. Du måste installera ett digitalt spel på systemet som tar mer lagringsutrymme.
  • Det finns fler digitala spel. Vissa spel släpps bara på Nintendo eShop, vilket innebär att du inte kan köpa en fysisk version. Det betyder också att det finns mycket mer val på Nintendo eShop än i en vanlig butik.