Saltar al contenido

Kan du nedgradera din iPhone från iOS 7?

12 de septiembre de 2021
ios 7 598c78e0054ad90011729fb8

Ogillar du iOS 7 -uppgraderingen och önskar att du kunde nedgradera din iPhone till iOS 6? Du är inte ensam. Miljoner människor uppgraderade snabbt till iOS 7 efter att Apple släppte det. Många av dem var glada över de nya funktionerna och den nya designen. Andra var dock inte glada över de stora förändringarna som följde med uppgraderingen. Här är vad du behöver veta om det är din situation.

Det korta svaret: Nej, du kan inte nedgradera

Om du är i gruppen som är missnöjd med iOS 7 kanske du undrar om det finns ett sätt att avinstallera iOS 7 och nedgradera till iOS 6. Tyvärr, för den genomsnittliga användaren, finns det inget sätt att nedgradera från iOS 7. Tekniskt sett är en nedgradering är möjlig. Vi kommer att täcka det senare i den här artikeln. Men att nedgradera din version av iOS är ganska svårt och kräver seriös teknisk skicklighet.

Varför kan du inte nedgradera från iOS 7

Att förstå varför det inte finns något enkelt sätt att nedgradera från iOS 7 till iOS 6 innebär att du måste förstå hur Apple släpper iOS. När du installerar en ny version av iOS, oavsett om det är en större uppgradering som iOS 7 eller en mindre uppdatering som iOS 6.0.2, ansluter enheten till Apples servrar. Det gör detta för att kontrollera att operativsystemet du installerar är «signerat» av Apple (andra företag använder samma process). Det här är väldigt viktigt. Det säkerställer att du installerar en officiell, säker version av iOS, inte en som inte fungerar eller som har manipulerats av hackare. När Apples servrar bekräftar att versionen du installerar är signerad fortsätter uppgraderingen. Om inte blockerar det installationen. Det viktiga här är att om Apple slutar signera en viss version av iOS, kommer du inte att kunna installera de osignerade versionerna. Det är vad företaget har gjort med iOS 6. När Apple släpper en ny ny version av operativsystemet fortsätter det att underteckna den tidigare versionen för en kort tid för att låta människor nedgradera om de vill. I det här fallet signerade Apple både iOS 7 och iOS 6 en liten stund, men slutade signera iOS 6 i september 2013. Det betyder att du kan inte längre installera iOS 6 på alla enheter eftersom Apples servrar blockerar installationen när din enhet kontrollerar dem. För en ännu mer ingående titt på detta ämne, kolla in Hur man nedgraderar iOS utan att förlora data.

Vad sägs om jailbreaking till nedgradering av iOS?

Men vad sägs om jailbreaking, kanske några av er frågar. Om min enhet är jailbroken, kan jag nedgradera? Det snabba svaret är ja, men det längre och mer exakta svaret är att det är ganska svårt. Om din telefon är jailbroken är det möjligt att återställa till äldre versioner av iOS som Apple inte längre signerar. Men detta är bara möjligt i den sällsynta situationen du har säkerhetskopierat något som kallas SHSH -klumpar för operativsystemet du vill gå tillbaka till. Jag sparar dig för fullt vad det betyder (den här webbplatsen har en detaljerad teknisk förklaring av SHSH-blobbar och nedgraderingsprocessen), men SHSH-klossar är bitar av kod som är relaterade till signering av operativsystemet. Om du har dem kan du lura din iPhone till att köra kod som inte längre är signerad av Apple. Men fångsten är att du måste ha sparat SHSH -klossar från versionen av iOS du vill nedgradera till innan Apple slutade skriva på den. Om du inte har det är nedgradering ganska omöjligt. Så om du inte sparade dina SHSH -klossar innan du uppgraderade till iOS 7, eller om du kan hitta en pålitlig källa för att få dem, kan du inte gå tillbaka.

Varför ska du hålla dig till iOS 7

Så om du använder iOS 7 och inte gillar det finns det inte mycket att göra. Som sagt, människor motsätter sig ofta tanken på förändring mer än själva förändringen. IOS 7 är en stor förändring från iOS 6 och tar lite tid att vänja sig vid. Du kanske kommer att upptäcka att efter några månader att de saker du inte gillar med det nu är bekanta och inte längre stör dig. Det kan vara särskilt sant med några av de stora nya funktionerna som introducerades i iOS 7, inklusive Control Center, Activation Lock och AirDrop. Det fixade också massor av buggar och lade till fler säkerhetsfunktioner. Sammantaget har iOS 7 förändrats mycket, men de flesta av dessa förändringar är till det bättre och kommer att göra din iPhone mer användbar.